کد خبر: 27323
منتشر شده در پنج شنبه, 09 آذر 1396 22:13
ساعت: 22:13 منتشر شده در مورخ: 1396/09/09 شناسه خبر: 1247830 طی نزدیک به ۲ هفته که دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به عملینشدن وعدهها دست به تحصن زدند، هنوز عملکرد مناسبی از سوی نمایندگان مجلس مشاهده نشده است. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیاعتنایی چندین ساله زنگنه و مدیران وزارت...
ساعت: 22:13
منتشر شده در مورخ: 1396/09/09
شناسه خبر: 1247830
طی نزدیک به ۲ هفته که دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به عملینشدن وعدهها دست به تحصن زدند، هنوز عملکرد مناسبی از سوی نمایندگان مجلس مشاهده نشده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیاعتنایی چندین ساله زنگنه و مدیران وزارت نفت به درخواستهای دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت باعث شد این دانشجویان طی روزهای گذشته دست به اعتصاب گسترده بزنند.
اعتصابی که هماکنون در آستانه ۱۴ روزه شدن قرار دارد و به گفته دانشجویان این دانشگاه، بنا نیست به این زودیها و تا زمانی که مطالبتاشان عملیاتی شود، پایان یابد.
از این رو به سراغ دانشجویان این دانشگاه که طی روزهای گذشته در اعتراض به بدقولیهای زنگنه و مدیران دانشگاهشان، از تشکیل کلاسها خودداری کردند رفتیم تا از نزدیک در جریان موضوع قرار بگیریم.
اعتصاب دانشجویان دانشگاه نفت از چه زمانی آغاز شد؟
آغاز اولیه ماجرای اعتصاب از دی ماه سال ۹۴ بود زمانیکه سلحشور معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت وزیر نفت از تغییر شرایط و اولویتهای استخدام برای دانشجویان دانشگاه نفت خبر داده بود. تا پیش از این ابلاغیه، در یک تعهد دوجانبه میان دانشجو و وزارت نفت، تمامی فارغالتحصیلان گروهالف این دانشگاه برای کاریابی به شرکتهای متقاضی مجموعه نفت معرفی و استخدام میشدند.
تغییر این آیین نامه استخدام موجب شد در آن سال دانشجویان دانشگاه صنعت نفت که یکی از معتبرترین دانشگاه های ایران است دست به اعتصاب زده و حتی برخی از امتحانات پایان ترم نیز به این دلیل لغو شد.
نهایتا پس از گذشت ۱۰ روز از اعتراض دانشجویان به تصمیم غیرکارشناسی وزارت نفت، هیئت رئیسه دانشگاه به میان دانشجویان آمدند و از برطرف شدن مشکل خبر دادند و البته برای این ادعای خود تضمینی دادند که حالا به پاشنه آشیلشان تبدیل شده است.
]
در آن زمان، حجتالاسلام علویکیا، نماینده نهاد مقاممعظمرهبری در دانشگاه نفت، که به نمایندگی از هیئت رئیسه در میان دانشجویان سخن میگفت، با اشاره به تصمیمات جدید برای حل این معضل، وعده داد در صورتی که روال استخدام و... به روش قبلی ادامه پیدا نکند، رئیس و تمامی هیئت رئیسه دانشگاه در اعتراض به عملکرد وزارت نفت و زنگنه از سمت خود استعفا خواهند داد.
]
این وعده در آن زمان توانست از خشم دانشجویان بکاهد و به تجمعات پایان دهد.
اما نکته جالب و قابل توجه این است که اکنون پس از گذشت حدود دو سال از آن زمان نه تنها این مشکل از سوی وزارت نفت حل نشده است، بلکه موارد جدیدی از بی اعتنایی و ضعف مدیریت مقامات این وزارتخانه در قبل دانشجویان نیز اضافه شده که سبب شد اخیرا با ناراحتی بیشتری تجمعها برگزار شود.
در این زمینه میتوان به مهمترین انتقادات دانشجویان این دانشگاه در چند محور اشاره کرد:
۱- حل مشکل استخدام گروه الف این دانشگاه
همانطور که گفته شد تا قبل از اقدام غیر کارشناسی زنگنه در لغو استخدام گروه الف این دانشگاه که به خروج تعدادی از نخبگان علمی این حوزه از کشور منجر و زندگی ومعیشت گروه دیگری را نیز تحت تاثیر قرار داده است، تمامی گروه الف این دانشگاه که شامل دانشجویان با سطح سواد و تحصیل بالا بودند، به استخدام این مجموعه در میآمدند در حالیکه اکنون باید پس از گذشت مراحل عجیب و غریب و هفتخوانهای غیر ضروری و سلیقهای شاید تنها بخش کوچکی از این دانشجویان بتواند به مجموعه وزارت نفت راه پیدا کند. از این رو حل فوری مشکل استخدام این گروه که براساس حکم دیوان عدالت اداری وظیفه وزارت نفت نیز میباشد، یکی از مهمترین خواستههای متحصنین است.
درخواستی که تاکنون بارها تبدیل به تجمع در مقابل مراکز مهم نظیر مجلس شورای اسلامی شده که حدود سه هفته به طول انجامید و بعید نیست در روزهای آینده بازهم شاهد تجمع نسبت به عملکرد زنگنه از سوی این دانشجویان باشیم.
۲- مسایل صنفی و مشکلات معیشتی
دیگر مسئلهای که سبب شد دانشجویان چندین روز از کلاس و درس دست بکشند و متحصن شوند، بیتوجهی مسئولان وزارت نفت به مسایل صنفی و معیشتی دانشجویان است. طبق روال مرسوم این دانشگاه و باتوجه به اینکه سطح تحصیلی این دانشگاه در مرتبه بالایی قرار داشت و رتبههای برتر کنکور امکان راهیافتن به آن را پیدا میکنند و باتوجه به موقعیت جغرافیایی و.. ، هرماه مبلغی به عنوان شهریه به دانشجویان پرداخت می شد.
اما آنچه مورد اعتراض دانشجویان قرار گرفته این است که علیرغم اینکه هزینههای زندگی دانشجویی نظیر خرید کتب درسی و رزرو غذا و ... در این مدت افزایش یافته اما شهریه از ۴ سال قبل همچنان ثابت مانده است. از اینرو به نظر میرسد وزارت نفت باید به یک جمعبندی دقیقی در خصوص هزینهها و پرداخت شهریه برسد. همچنین زمزمههایی نیز درخصوص دریافت هزینه خوابگاه از دانشجویان میان دانشجویان شنیده میشود.
مسئله دیگر، کاهش سطح علمی دانشگاه است که مورد اعتراض دانشجویان قرار گرفته. این افراد معتقدند در چندسال اخیر اساتید تراز اول و صاحب حرف در این حوزه کنار گذاشته شده و از اساتید جوان در دانشگاه استفاده میشود که موجب شده سطح علمی دانشگاه کاهش پیدا کند.
بعلاوه این موارد میتوان انتقاد دانشجویان از برداشته شدن شیوه مرسوم امریه سربازی فارغالتحصیلان این مرکز علمی در مراکز مرتبط با حوزههای نفتی را اضافه کرد که چند وقتی است لغو شده است.
۳- شرایط ناعادلانه آزمون استخدامی برای فارغالتحصیلان این دانشگاه
وزارت نفت دانشگاهی دارد که دانشجوهایش شرایط شرکت در آزمون استخدامی وزارت نفت را ندارند. این جمله را یکی از دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به آییننامه جدید استخدام وزارت نفت براساس آزمون استخدامی به ما گفت.
براساس اخبار، وزارت نفت زنگنه قرار است به زودی آزمون استخدامی وزارت نفت را برای جذب ۲۵۰۰ نفر در این مجموعه برگزار کند. فارغ از اینکه جذب این تعداد نیرو به معنای نیاز و تقاضا برای این مشاغل در وزارت نفت است و بنابر تعهد قبلی اولویت باید با فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت باشد، آنچه در این میان عجیب به نظر میرسد وضع قوانینی سختگیرانه در شرایط شرکت در آزمون برای دانشجویان وزارت نفت است.
براساس این شیوهنامه، حداقل معدل لازم برای دانشجویان دانشگاه صنعت نفت برای حضور در آزمون معدل ۱۶ است و این در حالیست که در همین آزمون برای سایر دانشگاهها حداقل معدل ۱۵ در نظر گرفته شده است. مسئلهای عجیب که بیانگر آن است وزارت نفت برای تریبتشدگان دانشگاه خودش که به صورت خاص برای حضور در پستهای مرتبط آمادهشدهاند شرایط سختتری از سایر دانشگاه ها در نظر گرفته است. ایرادات این آزمون سبب شد، واکنش نمایندگان مجلس را به دنبال داشته باشد.
مجموعه عواملی که بیان شد موجب این شد که دانشجویانی که الآن باید خود را آماده میکردند برای شرکت در امتحانات پایان ترم، دو هفته ای است که کارشان شده اعتراض به مسئولان برای دریافت حداقلی ترین حقوقشان.
اعتراضی که تاکنون نه تنها از سوی مسئولان وزارت نفت پاسخ مناسبی به آن داده نشده بلکه گویی نمایندگان مجلس مخصوصا در دو کمیسیون انرژی و آموزش نیز کاملا از آن بیخبرند و تا کنون اقدام موثری در زمینه حل این مسئله انجام ندادند.
از سوی دیگر، نحوه مواجهه مسئولان دانشگاه با اعتراض دانشجویان نیز در جای خود قابل تامل است. به عنوان نمونه رئیس دانشگاه که دو سال قبل وعده داده بود در صورتی که مشکلات دانشجویان حل نشود، از سمت خود استعفا کند، اخیرا استعفای خود را همرده با مقابله با نظام دانست!!!
عبدالله هاشمی رئیس دانشگاه صنعت نفت در جمع دانشجویان و در پاسخ به درخواست آنها برای عمل به وعده خود میگوید:
]
در این شرایط کشور این کار رو توصیه نمیکنم. استعفای من قرار گرفتن مقابل نظام است!! و به هیچ وجه در مقابل نظام نمیایستم.
]
ناگفته پیداست که این استدلال تا چه اندازه مضحک است اما آنچه قابل تامل است اینکه یک مدیر رده چندم بجای آنکه در مسئولیت خود تلاش کند مشکلات را برطرف نماید، در طرف مقابل برای فرار از وعده قبلی خود، نظام را سپر خود قرار میدهد و پشت آن قایم می شود.
در این میان آنچه قطعا مشخص است اینکه رئیس دانشگاه نفت کاملا مطمئن باشد که استعفایش هیچ ارتباطی به مجموعه نظام ندارد و اگر وی وعده داده در صورتی که نتوانست مشکل را حل کند از سمت خود کنارهگیری میکند، با خیال راحت به وعده خود عمل کند. اما اگر نمیخواهد به وعدهاش عمل کند نظام را مقصر کمکاری معرفی نکند.
اما در هر صورت فارغ از اینکه مدیران وزارت نفت جرئت داشتهباشند حقیقت را بگویند و حقوق دانشجویان را پیگیری کنند یا نه، آنچه مهم است ورود سریع نهادهای نظارتی و نمایندگان مجلس به این مسئله است چراکه بخش مهمی از ظرفیتها و کادرهای علمی کشور که تا چندسال آینده جزو سیاستگذاران و مجریان صنعت نفت کشور می شوند، بهجای اینکه وقت خود را صرف مسایل مهم و اساسی و حل مشکلات و افزایش بهرهوری این صنعت کنند، مجبورند برای درخواست های حداقلی خود از کار اصلیشان فاصله بگیرند که سبب میشود در آینده این مجموعه با نیروهای آموزش ندیده و کم توان روبرو شود. به بیان دیگر نحوه مواجهه وزارت نفت با این متخصصان آینده این صنعت را تهدید میکند.
در ادامه بخشی از تصاویر تجمعات چندروز اخیر دانشجویان دانشگاه صنعت نفت طی روزهای اخیر قابل مشاهده است.
تجمع دانشجویان دانشگاه نفت
تشییع جنازه نمادین دانشگاه نفت
نوشتن دیدگاه