کد خبر: 33528
منتشر شده در چهارشنبه, 11 بهمن 1396 16:26
ساعت: 16:26 منتشر شده در مورخ: 1396/11/11 شناسه خبر: 1291963 یک کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه در سیستم شناور تعیین نرخ ارز، بازیگر اصلی دولت است، گفت: عرضه ارز عامل اصلی تعیین نرخ ارز بوده و هر زمان که عرضه ارز توسط دولت کاهش پیدا کند به تبع قیمت ارز افزایش پیدا مییابد. به گزارش شبکه...
ساعت: 16:26
منتشر شده در مورخ: 1396/11/11
شناسه خبر: 1291963
یک کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه در سیستم شناور تعیین نرخ ارز، بازیگر اصلی دولت است، گفت: عرضه ارز عامل اصلی تعیین نرخ ارز بوده و هر زمان که عرضه ارز توسط دولت کاهش پیدا کند به تبع قیمت ارز افزایش پیدا مییابد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی یونسی، کارشناس مسائل اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار اراک امروز؛ در خصوص افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر گفت: تا پیش از سال ۹۰ سیستم نرخ در کشور ثابت بود ولی پس از بحران ارزی همان سال به منظور افزایش نظارت بر نرخ ارز، این سیستم به سمت سیستم ارزی شناور پیش رفت.
دولت بازیگر اصلی تعیین نرخ ارز
وی با تأکید بر اینکه در سیستم شناور تعیین نرخ ارز باز هم بازیگر اصلی دولت است، گفت: عرضه ارز عامل اصلی تعیین نرخ ارز بوده و هر زمان که عرضه ارز توسط دولت کاهش پیدا کند به تبع قیمت ارز افزایش پیدا مییابد.
یونسی اضافه کرد: تراز پرداخت ایران علیرغم اینکه بر روی کاغذ مثبت است ولی در ذخیرههای بانکی، به دلیل محدودیتهای تحریمی بانک مرکزی عدد مثبتی را نشان نمیدهند.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی بیان کرد: معمولا دولت اجازه می دهد در یک حوزه ارز نوسان پیدا کند ولی زمانی که وضعیت صادرات کشور مناسب نیست، ارز وارد کشور نمیشود و در این شرایط شاهد افزایش نرخ ارز در کشور هستیم.
سیاستهای صادرات و واردات مبنای تعیین نرخ ارز
وی مکانیسم اصلی تعیین کننده نرخ ارز را میزان ورود و خروج ارز از طریق صادرات عنوان کرد و ادامه داد: در واقع میزان صادرات و واردات در نرخ ارز تعیین کننده است.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: بر این اساس، هر زمان صادرات نسبت به واردات افزایش پیدا کند به تبع عرضه ارز افزایش یافته و قیمت ارز کاهش پیدا میکند یا بالعکس، در حقیقت شرایط فعلی بیانگر افزایش میزان واردات از صادرات است.
یونسی اضافه کرد: مشکلات ساختاری دیگر که در خصوص نرخ ارز در کشور وجود دارد این است که ارز بیشتری از کشور در مقایسه با ارز وارده خارج می شود.
وی خاطرنشان کرد: تحقیقات کارشناسان اقتصادی نشان میدهد که به ازاء هر یک دلار وارد شده به کشور، ۱.۲ دلار ارز به دلیل واردات، سفرهای خارجی و سکونت فرزندان و خانواده برخی از افراد و مسئولان در دیگر کشورها، خروج ارز از کشور داریم که این مسئله فشارهایی را بر تقاضای نرخ ارز در کشور وارد میکند.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه