کد خبر: 38284
منتشر شده در یکشنبه, 22 بهمن 1396 13:36
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که افزایش قیمت ارز در بازار با وجود افزایش درآمدهای ارزی کشور منطقی نیست گفت: ضعف نظارتی بانک مرکزی در این حوزه کاملا مشهود است. صراط: محمدرضا پور ابراهیمی به دلایلی که موجب ایجاد شوک ناگهانی قیمت ارز شده است، اشاره کرد و گفت: در حوزه مرتبط با بازار ارز در...
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که افزایش قیمت ارز در بازار با وجود افزایش درآمدهای ارزی کشور منطقی نیست گفت: ضعف نظارتی بانک مرکزی در این حوزه کاملا مشهود است.
صراط: محمدرضا پور ابراهیمی به دلایلی که موجب ایجاد شوک ناگهانی قیمت ارز شده است، اشاره کرد و گفت: در حوزه مرتبط با بازار ارز در تمام کشورها و در ایران هم بانک مرکزی مهمترین رکن اثرگذار و مدیریت کننده در این بازه است و بر همین رویکرد باید انتظار داشته باشیم که آن چیزی که باعث عدم ایجاد تعادل در بازار ارز می شود را با اتخاذ تصمیمات مناسب مدیریت کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی با بیان اینکه شرایط و وضعیت اقتصادی کشور و حتی پیش بینی برای آینده اقتصاد کشور را به نحوی نمی بینم که شاهد کاهش ارزش پول ملی باشیم و ارزهای خارجی در مقابل پول ملی ما افزایش پیدا کنند و این شرایط را رقم می زنند، تصریح کرد: لذا هر یک از مولفه هایی که در حوزه اقتصاد بحث می شود ناظر بر این رویکرد است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: آنچه که به نظر می رسد در این شرایط کنونی وجود دارد این است که وضعیت ورود ارز در کشور، با توجه به افزایش قیمت نفت و همچنین افزایش قیمت سایر کالاهای اساسی در دنیا که ما در بخشی از زمینه ها مثل محصولات پتروشیمی و سنگ آهک و مس صادر کننده هستیم، در این حوزه باید درآمدهای ارزی افزایش پیدا کند و همه حاکی از این است که شرایط نسبت به گذشته بهتر است و پیش بینی ها نسبت به گذشته هم بهتر خواهد بود.
وی تقاضای کاذب در بازار را به عنوان یکی از مهمترین عوامل و دلایل اصلی عدم نابسامانی در بازار ارز برشمرد و گفت: متاسفانه به واسطه فضای روانی که ایجاد شده و بعضی ها به ارز خارجی رو می آورند و این عملا باعث شده افزایش را در این بخش فارغ از تقاضای واقعی در اقتصاد شاهد باشیم و تقاضای کاذب در اقتصاد کشور برای هر حالتی که شکل می گیرد آثار و پیامدهای آن افزایشی است که باید منتظر باشیم و در این حوزه هم کاملا مشهود است.
پور ابراهیمی ضعف نظارتی بانک مرکزی در این حوزه را کاملا مشهود دانست و ابراز داشت: مداخله جدی بانک مرکزی باید در این بخش حتما عملیاتی شود و انتظار این است که بانک مرکزی به جای رویکرد منفعل در مقابل بازار رویکرد فعالی داشته باشد.
وی تاکید کرد: این افزایش قیمت ارز در بازار نمی تواند منطقی باشد و باید کمتر از این باشد و اتفاق خاصی در اقتصاد کشور برای کاهش ارزش پول کشور رقم نخورده و انتظار این است بانک مرکزی با ورود فعالان خودش در بازار ارز از تشدید تقاضای کاذب و فضای روانی در بازار ارز جلوگیری کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: یکی از اقداماتی که در سال های اخیر باعث شد عدم اعتماد ایجاد کند این بود که حساب های ارزی را با تسویه های ریالی آن هم با نرخ های مبادله های ریالی انجام دادند و این ریسک را برای سپرده های ارزی افزایش داد و شرایطی را به وجود آورده که عملا این حساب ها خارج از شبکه بانکی نگهداری می شوند و باید بانک مرکزی این حجم منابع را به حسب های ارزی را برگرداند.
نوشتن دیدگاه