کد خبر: 39021
منتشر شده در دوشنبه, 23 بهمن 1396 00:00
تاریخ چاپ: ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ شماره خبر: ۳۳۵۳۰۹۳ بزرگنمایی متن خبر دنیای اقتصاد : ۹۵ سد از ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند. از جمله این سدها میتوان به سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زایندهرود، ساوه و ملاصدرا اشاره کرد. به گزارش پایگاه...
تاریخ چاپ:
۱۳۹۶/۱۱/۲۳
شماره خبر:
۳۳۵۳۰۹۳
بزرگنمایی متن خبر
دنیای اقتصاد :
۹۵ سد از ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند. از جمله این سدها میتوان به سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زایندهرود، ساوه و ملاصدرا اشاره کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، بر اساس ارزیابی صورت گرفته از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۱۸ بهمنماه حجم ذخیره آب ۱۷۷ سد بزرگ موجود در ۶ حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس ۲۷/ ۲۰ میلیارد مترمکعب است. در حال حاضر حجم ذخیره کنونی آب در سدهای پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، امیرکبیر، لتیان و ماملو) ۵۵۸ میلیون مترمکعب بوده و ۳۰ درصد حجم این سدها نیز پر است. بررسی این اعداد و ارقام حکایت از کاهش چهار درصدی حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. همچنین بررسیها نشان میدهد میزان بارشهای کشور از ابتدای مهر تا ۲۰ بهمن جاری، به ۵/ ۴۶ میلیمتر رسید. شرکت مدیریت منابع آب ایران براساس آخرین اطلاعات به ثبت رسیده در ایستگاههای باران سنجی اعلام کرد: از ابتدای مهرماه تا ۲۰ بهمنماه جاری، میزان بارشهای کشور به ۵/ ۴۶ میلیمتر رسیده است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۱۲۷ میلیمتر) ۴/ ۶۳ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۹۰ میلیمتر) ۳/ ۴۸ درصد کاهش نشان میدهد. بر اساس این گزارش، بیشترین بارشها در حوضه آبریز اصلی خزر با ۶/ ۱۶۸ میلیمتر و کمترین میزان بارشها در حوضه آبریز مرزی شرق با ۳ میلیمتر به ثبت رسیده است. حجم بارشهای اول مهر تا ۲۰ بهمن جاری معادل ۷۶ میلیارد و ۶۳۳ میلیون مترمکعب بوده است.
همچنین گزارشهای شرکت مدیریت منابع آب ایران حکایت از آن دارد که ۲۸ استان کشور از جمله فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، گیلان، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان، یزد، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی،خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان و سیستان و بلوچستان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دارای کاهش بارش هستند. استان سیستان و بلوچستان با ۲ میلیمتر بارندگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۹۷ درصدی و استان آذربایجان غربی با ۱۲۵ میلیمتر بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۴ درصدی مواجه بوده است. گزارشهای شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان میدهد که از ابتدای مهرماه تا ۲۰ بهمنماه جاری تنها سه استان کشور شامل استانهای بوشهر، گلستان و مازندران در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته از افزایش بارش برخوردار بودهاند. بر پایه این گزارش، استان بوشهر با ۶۹ میلیمتر بارش در مقایسه با مدت زمان مشابه سال آبی گذشته ۸۱ درصد افزایش بارندگی داشته و استانهای گلستان و مازندران نیز در مقایسه با مدت زمان مشابه سال آبی گذشته به ترتیب ۱۶ و ۳ درصد افزایش بارش را تجربه کردند.
نوشتن دیدگاه