کد خبر: 39085
منتشر شده در دوشنبه, 23 بهمن 1396 00:00
تاریخ چاپ: ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ شماره خبر: ۳۳۵۳۰۴۹ بزرگنمایی متن خبر توصیه لاگارد به کشورهای عربی: رئیس صندوق بینالمللی پول به کشورهای عربی توصیه کرد که برای داشتن رشد پایدار و اشتغالزایی باید دستمزدهای دولتی و یارانههای انرژی را کاهش دهند. به گزارش «ایبِنا» به نقل از رویترز، کریستین لاگارد، رئیس صندوق...
تاریخ چاپ:
۱۳۹۶/۱۱/۲۳
شماره خبر:
۳۳۵۳۰۴۹
بزرگنمایی متن خبر
توصیه لاگارد به کشورهای عربی:
رئیس صندوق بینالمللی پول به کشورهای عربی توصیه کرد که برای داشتن رشد پایدار و اشتغالزایی باید دستمزدهای دولتی و یارانههای انرژی را کاهش دهند. به گزارش «ایبِنا» به نقل از رویترز، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول تاکید کرد که کشورهای عربی دستمزدهای دولتی و یارانه را به منظور کنترل هزینههای خود و داشتن رشد پایدار و اشتغالزایی کاهش دهند.
لاگارد در سخنرانی خود که در مجمع پولی عربی برگزار شد، گفت: برخی از کشورهای عربی یکسری اصلاحات نویدبخش اتخاذ کردهاند؛ اما برای غلبه بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی باید اصلاحات بیشتری در دستور کار سران عرب قرار گیرد.
رئیس صندوق بینالمللی پول تصریح کرد که قیمت پایین نفت درحال تحتالشعاع قرار دادن تامین منابع مالی خارجی صادرکنندگان نفت عرب است؛ از طرفی هم واردکنندگان با افزایش بدهی دست و پنجه نرم میکنند؛ ضمن اینکه بیکاری، درگیری، تروریسم و موضوع پناهندگان هم در داخل کشورهای عربی چالش بزرگی است.همچنین بر اساس دادههای صندوق پولی عرب که توسط صندوق بینالمللی پول نظارت میشود، تقریبا تمام دولتهای عربی در سالهای اخیر به دلیل کاهش قیمت نفت با کسری بودجه روبهرو شدهاند و میانگین رشد اقتصادی کشورهای عربی فقط ۹/ ۱درصد در سال ۲۰۱۷ میلادی ثبت شده است.او ادامه داد: همچنان هزینه کرد عمومی دولتهای عربی بهویژه در کشورهای غنی از نفت بسیار بالا و هزینه دولتها ۵۵ درصد بیشتر از تولید ناخالص داخلی آنها است. لاگارد گفت: اصلاحات هزینهکرد عمومی باید روی کاهش هزینهها و صورتحسابهای دستمزد عمومی تمرکز داشته باشد که میتواند منجر به کارآمدی بیشتر در حوزههای دیگر از قبیل بهداشت و درمان و سرمایهگذاری عمومی شود؛ ضمن اینکه هیچ بهانهای برای تداوم استفاده از یارانههای انرژی وجود ندارد.رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: یارانههای انرژی بسیار هزینهبر هستند و بهطور میانگین ۵/ ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی را در میان کشورهای صادرکننده نفت و ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای واردکننده نفت را به خود اختصاص میدهند.
نوشتن دیدگاه