کد خبر: 48677
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 00:00
تاریخ چاپ: ۱۳۹۷/۰۴/۱۰ شماره خبر: ۳۴۰۷۵۷۰ بزرگنمایی متن خبر دنیای اقتصاد : همایش تجاری ایران و هلند با حضور فعالان اقتصادی دو کشور و اعضای هیاترئیسه اتاقهای بازرگانی ایران و هلند در اتاق هلند در آمستردام برگزار شد و حسین پیرموذن، عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی ایران در این همایش بر نقش موثر...
تاریخ چاپ:
۱۳۹۷/۰۴/۱۰
شماره خبر:
۳۴۰۷۵۷۰
بزرگنمایی متن خبر
دنیای اقتصاد :
همایش تجاری ایران و هلند با حضور فعالان اقتصادی دو کشور و اعضای هیاترئیسه اتاقهای بازرگانی ایران و هلند در اتاق هلند در آمستردام برگزار شد و حسین پیرموذن، عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی ایران در این همایش بر نقش موثر بخشخصوصی دو کشور در توسعه روابط تاکید کرد. وی اظهار کرد: پس از برجام، شاهد رشد روابط ایران و هلند در زمینههای اقتصادی و تجاری بودیم و بهطور تقریبی حجم روابط دو کشورحدود پنجبرابر شده است که بیتردید بخش زیادی از این افزایش حاصل تلاش بخشهای خصوصی هر دو کشور بوده است.
پیرموذن با بیان اینکه روابط سیاسی ایران و هلند از قدمتی ۴۰۰ ساله برخوردار است، افزود: در شرایط فعلی، بخشخصوصی ایران به دنبال یافتن شرکای تجاری مطمئن برای استفاده از فرصتهای فراوان پیشرو است. برای فعالان اقتصادی ایران تلاش در جهت دستیابی به این هدف با در نظر گرفتن علایق مشترک و گسترش روابط تجاری متقابل بسیار حائز اهمیت است. ایران با برخورداری از شرایط ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی مناسب، جایگاهی مهم در میان کشورهای منطقه داشته و با ایفای نقشی سازنده در تامین امنیت اقتصادی و انرژی جهان، شرایط منحصربهفردی را از آن خود کرده است. همچنین قرار گرفتن در مسیر کریدورهای ترانزیتی و مرکزیت جغرافیایی باعث شده تا شاهراههای بزرگ تجاری جهان در دریا و خشکی از ایران یا نزدیکی آن عبور کند. تقویت همکاریها و افزایش تعاملات اقتصادی با هلند بهعنوان یکی از قدیمیترین شرکای تجاری ایران بهخصوص در حوزه صنعت از جایگاه خاصی برای ایران برخوردار است. عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: با توجه به نکات فوق و پیشینه غنی مبادلات تجاری میان ایران و هلند، نگاهی به روابط اقتصادی دو کشور نشان میدهد در سال ۲۰۱۷ میلادی حجم روابط تجاری دو کشور بالغ بر ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون دلار بوده است. با توجه به حجم مبادلات دو کشور در سالهای نهچندان دور و توجه به پتانسیلهای فراوان دو کشور، ارتقای این ارقام به سطحی بالاتر دور از انتظار نیست. پیرموذن عنوان کرد: از سوی دیگر، ظرفیت و امکانات هلند، موجب شده شاهد این رشد فزاینده در بخش اقتصادی باشیم. ایران تمایل بسیار زیادی دارد که بخشخصوصی هلند در زمینههای آب، کشاورزی، بنادر و دریانوردی و انرژی وارد معاملات و سرمایهگذاری پرسود در ایران شوند. امیدواریم با کمک بخشهای خصوصی دو کشور و دانشگاههای فنی هلند و حمایتی که دولت هلند و سفارت آن در تهران نسبت به بخشخصوصی بهکار میبندند، بهزودی شاهد ارتقای بیشتر روابط تجاری دوجانبه باشیم. البته هدف ما تنها مقوله صادرات نیست و بخش مهمی از اهداف مدنظر در زمینه سرمایهگذاری است. سرمایهگذاری خارجی در زمینه توسعه صادرات یکی از نیازهای اساسی ما است و با توجه به تفاوت نرخ پول و کارمزد در بازار اروپا و ایران، میتوان آن را بهعنوان محلی برای سرمایهگذاری مشترک برای تولید و برندسازی و صدور به بازارهای وسیع منطقه در نظر گرفت. ایران امروز بهعنوان باثباتترین و با پتانسیلترین کشور خاورمیانه، بدونشک مهمترین بازیگر اقتصادی این منطقه و یکی از اقتصادهای تپنده جهان، در سالهای پیشرو خواهد بود؛ بنابراین در سالهای آتی ایران برای اقتصادهای فعال و فرصتجوی جهان، شریک اقتصادی جذابی خواهد بود.
وی افزود: فرصتهای همکاری در حوزههای متعددی بین شرکتهای ایرانی و هلندی فراهم است که امیدواریم با دستیابی به نتایج مطلوب در زمینههای مختلف توسعه بیش از پیش مبادلات تجاری را شاهد باشیم. از سوی دیگر، در بخش تامین مالی علاوه بر امکان تامین اعتبار لازم برای پروژههای نیمهتمام داخل ایران، دو کشور میتوانند در زمینه سرمایهگذاری در کشورهای ثالث نیز همکاری سازندهای داشته باشند. در بخش گردشگری نیز از آنجایی که هر دو کشور دارای ظرفیتهای قابلتوجهی هستند و پرواز مستقیم بین دو کشور نیز وجود دارد، زمینه همکاری بسیار مناسبی فراهم است. عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: زمینههای اصلی همکاری که تجار، صاحبان صنایع و کارآفرینان و متخصصان فنی و کارشناسان دو کشور میتوانند در آن حوزهها فعال باشند از طیف گستردهای برخوردار است که مدیریت منابع آب و سیستمهای آبیاری، کشاورزی (بذر، خاک، تولیدات، شیلات، دامپروری، و...)، بهداشت و درمان، لجستیک و حملونقل، صنایع تبدیلی، آبزیان و شیلات، صنایع مربوط به نفت، گاز و پتروشیمی، صنایعغذایی بهویژه صنایع لبنی، انرژیهای پاک از جمله آنها است. همچنین در کنار همکاری صنایع بزرگ دو کشور و با توجه به اینکه بخش اصلی خدمات در هلند توسط بنگاههای کوچک و متوسط ارائه میشود، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آمادگی دارد صنایع کوچک و متوسط هلندی را برای ایجاد و افزایش همکاریهای خود با بخشخصوصی ایران به گرمی فراخوانده، به تبادل هیاتهای تجاری و صنعتی تخصصی بپردازد.پیرموذن اظهار کرد: هلند از لحاظ موقعیت جغرافیایی و سیستم حملونقل، از زیربنایهای مناسبی در بخشهای بنادر، کانالها، راهآهن و بزرگراههای بسیار مجهز و پیشرفته برخوردار است و بندر روتردام بهعنوان یکی از بزرگترین بنادر اروپا و جهان، دروازه ورود نفت به اروپا محسوب میشود. در گذشته کشتیهای تجاری ایران، رفت و آمدهای فراوانی به این بندر داشتند و با توجه به زیرساختهای بسیار مناسب هلند در زمینه ترانزیت، دسترسی به بازارهای بزرگ اروپا مانند آلمان و فرانسه از هلند فرصت بسیار خوبی برای تجار ایرانی فراهم آورده است و در مقابل ظرفیتهای بزرگ اقتصادی در ایران در حوزههای مختلف و موقعیت استراتژیک منطقهای ایران بهعنوان کشوری با ثبات و با امنیت بسیار بالا از یک طرف و اقتصاد متنوع و کمتر وابسته به نفت و گاز از طرف دیگر میتواند بهعنوان پل ارتباطی مناسبی با کشورهای آسیای میانه و حوزه خاورمیانه برای کشور هلند محسوب شود و مورد توجه شرکتهای هلندی قرار گیرد.
نوشتن دیدگاه