کد خبر: 52301
منتشر شده در چهارشنبه, 10 مرداد 1397 17:23
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، با خروج ترامپ از برجام باز هم سیاست بر نفت سایه انداخت و تهدیدهای نفتی علیه ایران از سوی آمریکا آغاز شد. ترامپ ابتدا سعی کرد با درخواست از برخی اعضای اوپک برای افزایش تولید جایگاه ایران را در اوپک به خطر بیاندازد و بعد از آن با تهدید مشتریان نفتی ایران سعی کرد...
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، با خروج ترامپ از برجام باز هم سیاست بر نفت سایه انداخت و تهدیدهای نفتی علیه ایران از سوی آمریکا آغاز شد. ترامپ ابتدا سعی کرد با درخواست از برخی اعضای اوپک برای افزایش تولید جایگاه ایران را در اوپک به خطر بیاندازد و بعد از آن با تهدید مشتریان نفتی ایران سعی کرد واردات نفت از ایران را متوقف کند. اما این یک روی سکه تعاملات نفتی ایران است و هرچند ممکن است تصمیمات ترامپ ایران را با چالش مواجه کند اما در سوی دیگر نه تنها مشتریان نفتی بلکه آمریکا هم از ایجاد تنش در تعاملات نفتی ایران آسیب میبیند.
دردسرهای یک شرکت چند ملیتی
در این راستا طبق اظهارنامه جنرال الکتریک، این شرکت در سال ۲۰۱۷ میلیونها دلار سفارش از ایران برای کسب و کار نفت و گاز خود دریافت کرده بود که شامل سفارشهایی برای قطعات ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در نیروگاههای گازی بود. جنرال الکتریک اعلام کرد فعالیتهای خود را با تغییرات صورت گرفته در قانون آمریکا تطبیق میدهد. فعالیتهای جنرال الکتریک در ایران تاکنون محدود و مطابق با مقررات، مجوزها و سیاستهای دولت آمریکا بوده است.
روشن شدن چراغ افزایش قیمت بنزین در ژاپن
همچنین خبرگزاری کیودو به نقل از برخی منابع گزارش داد که شماری از توزیعکنندگان سوخت در ژاپن در حال بررسی توقف واردات نفت از ایران در پیروی از تحریمهای وضع شده از سوی آمریکا هستند.
در ژاپن که با کمبود منابع طبیعی روبروست، توقف واردات نفت از ایران به معنای افزایش قیمت بنزین و دیگر فرآوردههای نفتی به دلیل افزایش هزینه خرید نفت خواهد بود . طبق اعلام اداره منابع ملی و انرژی ژاپن، قیمت بنزین در ژاپن، هفته گذشته به بالاترین حد خود در سه سال و نیم گذشته رسید.
قیمت نفت وارداتی از ایران در مقایسه با دیگر کشورها، نسبتا مناسبتر است و حدود ۵ درصد از مجموع واردات نفت ژاپن، به خرید نفت از ایران اختصاص دارد.
تاثیر تحریمها علیه ایران بر پیمانکاران آمریکایی
با آغاز شمارش معکوس برای پایان مهلت تعیین شده از سوی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای اجرای تحریمهای اقتصادی علیه ایران، دهلینو سرگرم مذاکره با واشنگتن است تا اطمینان حاصل کند که در همکاریهای اقتصادی این کشور با ایران که یکی از سه صادرکننده بزرگ نفت به هند است، خللی ایجاد نخواهد شد.مقامات آگاه از این مذاکرات به بیزنس لاین گفتند: ما به آمریکا توضیح دادیم که نفت یک کالای تجاری مهم میان هند و ایران است. هند باید اجازه پیدا کند تا به تجارت خود با ایران ادامه دهد.
به گفته یکی از این مقامات، مسئله تنها مربوط به صادرات نفت نیست. باید به خاطر داشت که ۸۰ درصد از پیمانکاران و پیمانکاران فرعی در صنعت نفت و گاز آمریکایی بوده یا یک پایگاه آمریکایی دارند. بنابراین چنین تحریمهایی بر کل صنعت اکتشاف تاثیر خواهد گذاشت.
ایسنا
110
نوشتن دیدگاه