کد خبر: 55914
منتشر شده در شنبه, 10 شهریور 1397 18:19
به گزارش مشرق، قیمت پوشک بچه و سایر مواد سلولوزی در روزهای اخیر افزایش قابل ملاحظه ای داشته است؛ دلیل آن مشکلات تاخیردر ترخیص مواد اولیه تولید و تغییر نرخ ارز اختصاصی برای واردات است که مردم و خریداران این محصولات را در بهت فرو برده است. به طور مثال قیمت پوشک بچه ۳۴ عددی که در هفته های پیش ۵۰ هزار...
به گزارش مشرق، قیمت پوشک بچه و سایر مواد سلولوزی در روزهای اخیر افزایش قابل ملاحظه ای داشته است؛ دلیل آن مشکلات تاخیردر ترخیص مواد اولیه تولید و تغییر نرخ ارز اختصاصی برای واردات است که مردم و خریداران این محصولات را در بهت فرو برده است.
به طور مثال قیمت پوشک بچه ۳۴ عددی که در هفته های پیش ۵۰ هزار تومان قیمت داشت نرخ امروز آن در یک سایت خرده فروشی اینترنتی به ۸۳ هزار تومان رسیده است.
تامین پوشک از بازار سیاه
یکی از فروشندگان سوپرمارکتی در منطقه جمالزاده شمالی تهران نیز در اینارتباط میگوید: چند روزی است که باوجود سفارش دادن پوشک بچه، شرکتها کالا برای ما نمیآورند.
وی با اشاره به اینکه قیمت پوشک بچه و سایر محصولات سلولوزی افزایش یافته است،میافزاید: قیمت پوشک بچه ۴۸ عددی یک مارک پرفروش که قبل از این ۳۲ هزارتومان بود امروز به مرز ۶۰ هزار تومان رسیده است و برای تهیه نیز بایداز بازار سیاه آن را خریداری کرد زیرا دیگر بازاریابهای شرکتها جنس برایمان نمیآورند.
یکی از فروشندگان داروخانه ای نیز میگوید: برخی از برندهای پوشک خردسالان و بزرگسالان تولیدات آنها به بازار نمیآید و برندهایی که محصولشان به بازار میآید، گران شده است.
وی میافزاید: قیمت پوشک یک مارک پرفروش ۱۲ عددی نیز که قیمتش ۱۲ هزار تومان بود اکنون ۱۷ هزار تومان است.
بنابراین گزارش فروشنده دیگری نیز در خیابان میرزاری شیرازی تهران میگوید: قیمت پوشک۱۲ عددی ابتدا ۱۲ هزار تومان بود اما در هفتههای اخیر هر مرتبه که برایمان جنس آمده قیمت مصرفکننده این محصول تغییر کرده و به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۷هزار تومان رسیده است.
فروشنده دیگری نیز میگوید: قیمت جدید پوشک بچه ۱۲ عددی ۱۷ هزار تومانی به ۲۲ هزار تومان رسیده و قیمت پوشاک ۳۴ عددی که ۴۵ هزار تومان بود به ۷۰هزار تومان رسیده است.
وزارت بهداشت: به ما ربط ندارد
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در این ارتباط گفت: بحث توزیع، قیمتگذاری و تامین این اقلام با وزارت صنعت، معدن و تجارت است و آنها باید پاسخ دهند، کما اینکه برخی کمبودها نیز میتواند به دلیل احتکار باشد، ولی براساس اطلاعات ما، تولید پوشک و نوار بهداشتی توسط تولیدکنندگان داخلی کفاف نیاز کشور را میدهد و کشور نباید دچار کمبود این محصولات شود.
۹۰ درصد از مواد اولیه تولید پوشک وارداتی است
بنابراین گزارش، هاشمعلی حسنی عضو هیئت رئیسه انجمن صنایع سلولزی نیز در این ارتباط گفت: با توجه به اینکه۹۰ درصد مواد اولیه تولید پوشک وارداتی است نوسانات نرخ ارز تاثیر زیادی در قیمت ها دارد.
وی با بیان اینکه مواد اولیه تولید این محصول به دلیل بلاتکلیفی در گمرک مانده است، افزود: برای ترخیص این کالاها هر بار یک چیز میگویند، معلوم هم نیست که آیا ارز دولتی به صنعت سلولزی تعلق میگیرد یا خیر؛ در ابتدا قرار بود که ارز(دولتی) بدهند اما الان وزارت صنعت می گوید که ارز به واردات این محصول تعلق نمیگیرد.
نوشتن دیدگاه