کد خبر: 57490
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 07:00
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به...
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
9 مهر 1288، رییس الوزرا که توسط علیرضاخان عضدالملک نایب السلطنه به این سمت منصوب شده بود وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: سپهدار تنکابنی رییس الوزرا و وزیر جنگ، سردار اسعد بختیاری وزیر داخله، ناصرالملک وزیر خارجه، وثوق الدوله وزیر عدلیه، مستوفیالممالک وزیر مالیه، صنیع الدوله وزیر معارف و اوقاف، سردار منصور وزیر پست و تلگراف.
9 مهر 1300، قوام السلطنه کابینه خود را به این شرح ترمیم کرد: قوام السلطنه رییس الوزرا و وزیر داخله، سردار سپه وزیر جنگ، مصدق السلطنه وزیر خارجه، مشارالسلطنه وزیر عدلیه، شهاب الدوله وزیر پست و تلگراف، عمیدالسلطنه وزیر فوائد عامه و تجارت، امیر اعلم وزیر معارف و اوقاف.
9 مهر 1316، محمود جم نخست وزیر حسین علاء، مهدی فرخ و ابوالقاسم فروهر را به سمت وزیر تجارت و وزیر صناعت و وزیر داخله معرفی کرد.
9 مهر 1320، حسین علاء به ریاست بانک ملی ایران منصوب شد.
9 مهر 1323، یک مقام روس كه در 24 شهريور گذشته با هدف تحصيل امتياز نفت به تهران آمده بود امروز در ملاقات با شاه، از بي اعتنايي ساعد نسبت به درخواست شوروي شكايت كرد و هشدار داد كه روابط اقتصادي آينده مسكو و تهران بستگي به پاسخ دولت ايران به درخواست امتياز نفت شوروي دارد.
9 مهر 1332، سخنگوی دولت اعلام کرد: دولت فعلی مصمم است با توجه به قانون ملی شدن صنعت نفت در قوانین موضوعه مملکتی، به هر وسیله که شده است نفت ایران را به بازارهای جهانی برساند. همچنین در این روز، روزنامه آبزرور نوشت: امريكا 45 ميليون دلار در اختيار فضل الله زاهدي قرار داده بود تا وي را در كودتا عليه مصدق ياري كند.
9 مهر 1336، خرمشهر صاحب آب لوله کشی شد.
9 مهر 1338، بانک بین المللی ایران و ژاپن کار خود را آغاز کرد. 51 درصد از سهام این بانک متعلق به برادران لاجوردی بود.
9 مهر 1343، قرارداد خرید یکصد و چهل هزار تن گندم از آمریکا بین وزیر دارایی و نماینده آن کشور امضا و مقرر شد که تا پایان آذرماه گندم خریداری شده به ایران تحویل داده شود.
9 مهر 1352، دولت اعلام کرد کارخانه هایی که به استان های ساحلی، کرمانشاه، کردستان، کرمان و سیستان انتقال یابند تا 15 سال از پرداخت مالیات معاف می شوند.
9 مهر 1357، امروز 5 هزار كارمند ادارات مركزي و شعب بانك ملي، 2500 نفر از كارگران كارخانه ارج و كارمندان و كارگران سازمان هاي آب و برق اهواز، آبادان، انديمشك، دزفول و خرمشهر دست از كار كشيدند و به شبكه اعتصابات سراسري كشور پيوستند.
9 مهر 1390، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: راساً وارد مهار نرخ ارز شده ام و تا پایان هفته افزایش نرخ های ارز و طلا را در هم خواهیم شکست.
9 مهر 1391، طی خبری اعلام شد مجموع سپرده های ایران نزد بانک های خارجی از مرز 15 میلیارد دلار گذشت.
9 مهر 1392، موجودی حساب صندوق توسعه در پایان مرداد ماه سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۵/۳۳ میلیارد دلار اعلام شد.
9 مهر 1394، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی از هدف گذاری برای خرید ۵۰۰ فروند هواپیما تا سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: در گام نخست تا سال ۲۰۱۶ تعدادی از این هواپیماها وارد کشور می شوند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
نوشتن دیدگاه