کد خبر: 59188
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 22:01
کمیته فنی استقلال دیروز برای نخستین بار تشکیل جلسه داد و پرویز مظلومی بهعنوان سخنگو مدعی شد که بر خلاف باور رایج در فوتبال ایران و اصطلاحی که نخستین بار علی پروین به کار برد، قرار نیست این کمیته نقش «کشک» را داشته باشد! به گزارش ایلنا، در این باره باید به مظلومی حق داد. این ضربالمثل اشاره به...
کمیته فنی استقلال دیروز برای نخستین بار تشکیل جلسه داد و پرویز مظلومی بهعنوان سخنگو مدعی شد که بر خلاف باور رایج در فوتبال ایران و اصطلاحی که نخستین بار علی پروین به کار برد، قرار نیست این کمیته نقش «کشک» را داشته باشد!
به گزارش ایلنا، در این باره باید به مظلومی حق داد. این ضربالمثل اشاره به بیهوده یا بیاثر بودن دارد، ولی کمیته فنی با ساختاری که دارد و وظایفی که برایش تعریف شده در سرنوشت استقلال بیاثر نخواهد بود و میتواند برای آینده این تیم مضر باشد!
اعضای این کمیته را تعدادی از بازیکنان سابق استقلال تشکیل میدهند که معمولا تجربه مربیگری هم دارند. در این جمع فقط مظلومی در لیگ برتر سرمربی بوده که از سال 95، یعنی آخرین حضورش روی نیمکت استقلال تیمی نداشته است. حالا سوال این است که چطور مربیانی که معمولا دستیار بودهاند و هرگز سرمربیگری را تجربه نکردهاند، میتوانند خودشان را جای سرمربی استقلال بگذارند که در چند قاره کار کرده و به او رهنمود بدهند؟ روانخواه که سابقه مربیگریاش دو سال است و هرگز با تیمی مدعی مثل استقلال کار نکرده، چطور میتواند در جایگاه نظارتی نسبت به شفر قرار داشته باشد؟ آیا او به پشتوانه حضور در برنامههای کارشناسی تلویزیون برای این کمیته انتخاب شده؟ و بالاخره اینکه او با 33 سال سن و حداقل تجربه اصولا چرا حاضر شده این پیشنهاد را بپذیرد؟
فتحی در شروع کارش در باشگاه استقلال تصمیماتی گرفت که باور کردیم از اسلافش منطقیتر است، ولی حالا سراغ روشی رفته که اختراع فوتبال ایران است و در گذشته هم ناکارآمدیاش را نشان داده.
حتی اگر بپذیریم که اعضای کمیته فنی دانش و تجربه بالایی دارند، هیچوقت دیده نشده که روش شورایی در فوتبال جواب مثبت بدهد و نتیجهای جز هرج و مرج ندارد.
در فوتبال مسوولیت فنی با یک نفر است و تنها سرمربی است که با جمعبندی نظرات اعضای کادر فنی تصمیم نهایی را میگیرد. فقط سرمربی است که با در نظر گرفتن جمیع جهات چیدمان تیم، تاکتیک، استراتژی و ترکیب را انتخاب میکند و خودش هم باید بابت آن پاسخگو باشد. این کمیته نمیتواند با یک جلسه دو ساعته تصمیم فنی بگیرد و سلیقه یک مربی مثل شفر که بیش از 30 سال سابقه دارد را تغییر دهد.
غیبت شفر در جلسه دیروز کمیته فنی نشان از مخالفت او با این راهکار عجیب دارد و از یک مربی باتجربه بعید است که تن به چنین تصمیمی بدهد.
شفر در فصل جدید نتوانسته عملکرد سال گذشته را تکرار کند و به او انتقاداتی وارد است، ولی نمیتوان با مشورت کمیته فنی کیفیت تیم را ارتقا داد. باشگاه در صورتی که از عملکرد شفر ناراضی است و به این نتیجه رسیده که راهی برای اصلاح وجود ندارد، میتواند او را برکنار کند و سراغ گزینه دیگری برود، ولی کمیته فنی بدترین فرمول ممکن است و فقط اختلافات و حاشیههای اطراف تیم را زیاد میکند.
نوشتن دیدگاه