کد خبر: 51856
منتشر شده در چهارشنبه, 10 مرداد 1397 14:25
به گزارش ایرنا، ارتش ترکیه از 20 ژانویه (30 دی سال 1396) با تجاوز به خاک سوریه با همراهی نیروهای تروریستی موسوم به ارتش آزاد سوریه، عملیاتی را با نام 'شاخه زیتون' در شهر عفرین در شمال این کشور آغاز کرد. ارتش ترکیه و تروریست های همراه آن با اشغال شهر عفرین و اطراف آن سبب ناامنی های فراوانی در این...
به گزارش ایرنا، ارتش ترکیه از 20 ژانویه (30 دی سال 1396) با تجاوز به خاک سوریه با همراهی نیروهای تروریستی موسوم به ارتش آزاد سوریه، عملیاتی را با نام 'شاخه زیتون' در شهر عفرین در شمال این کشور آغاز کرد. ارتش ترکیه و تروریست های همراه آن با اشغال شهر عفرین و اطراف آن سبب ناامنی های فراوانی در این منطقه شدند و از ابتدای این تجاوز تاکنون هرج و مرج در شمال سوریه شدت یافته است. گروه های تروریستی مورد حمایت ترکیه از زمان اشغال عفرین بارها به جان یکدیگر افتاده اند و این موضوع سبب مرگ شماری از تروریست ها و نیز مردم این منطقه شده است. درگیری میان تروریست ها (تحت حمایت ترکیه) در منطقه عفرین بیشتر برای تصرف منازل و اموال غارت شده مردم صورت می گیرد .تروریست ها در این درگیری ها بیشتر از شهروندان عفرین به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند. همچنین ربودن ساکنان از سوی تروریست ها برای دریافت پول به منظور آزادی آنان به پدیده ای عادی در عفرین و اطراف این شهر تبدیل شده است. کارشناسان این بدرفتاری ها را در راستای تلاش ترکیه و تروریست ها برای فراری دادن ساکنان اصلی عفرین و جایگزین سازی تروریست های خارج شده از اطراف استان های 'ریف دمشق'، 'درعا' و 'قنیطره' عنوان می کنند. این در حالی است که با آغاز عملیات ارتش ترکیه و تروریست های همپیمان این کشور در عفرین، بیشتر ساکنان این شهر مجبور به ترک محل زندگی خود و رفتن به بخش هایی از داخل و نیز خارج سوریه شده اند.
** عفرین صحنه درگیری گروه های تروریستی درگیری بین گروه های تروریستی مورد حمایت ترکیه در شهر عفرین در چند روز گذشته شدت گرفته و سبب کشته و یا زخمی شدن تعدادی از اعضای این گروه ها شده است.در جریان بحران سوریه که از اسفند ماه 1389 در این کشور جریان دارد تاکنون بیش از یکصد گروه تروریستی با عضویت اتباع 120 کشور جهان شناسایی شده اند و بر اساس برخی آمارها 360 هزار تروریست در مقاطع مختلف در گروه های مزبور ایفای نقش کرده که شماری از آنان در جریان درگیری ها کشته ، زخمی و یا اسیر شده و شماری نیز به کشورهای خود فرار کرده اند.اکنون گروه هایی که از غوطه شرقی در ریف دمشق به عفرین در شمال سوریه انتقال یافته و در منازل اشغال شده کردهای این منطقه اسکان داده شده اند، با نیروهای ارتش به اصطلاح آزاد سوریه درگیری پیدا کرده اند.این درگیری ها زمانی آغاز شد که عناصر ارتش آزاد قصد اخراج تروریست های غوطه شرقی را از برخی منازل داشتند که با مقاومت آنها روبرو شدند. گروه 'جیش الاحرار الشرقیه' و 'گردان الفاروق' از زیرمجموعه های گروه تروریستی ارتش آزاد مورد حمایت ترکیه نیز در شهرک 'جندیرس' از توابع عفرین در شمال سوریه با هم درگیر شده اند.
** برنامه ترکیه برای حضور در عفرین گروه تروریستی ارتش آزاد مورد حمایت ترکیه ماه گذشته اعلام کرد که ساکنان عفرین در استان 'حلب' سوریه باید کارت شناسایی ترکی دریافت کنند و در صورت خودداری، خانه های آنها به آتش کشیده می شود. به دنبال این تصمیم گروه تروریستی ارتش آزاد شهروندان ساکن عفرین را مجبور کرد کارت شناسایی ترکی را که به 'کملک' معروف است، دریافت کنند که این امر نشان می دهد ترکیه برای حضور طولانی مدت در این منطقه برنامه ریزی کرده است. در این کارت ها حتی برای اهالی اصلی عفرین، کلمه 'آواره' قید شده و استفاده از کارت ملی سوریه در عفرین و مناطق اطراف آن نیز ممنوع است. در همین حال تروریست های مورد حمایت ترکیه با ایجاد مراکزی در ورودی و خروجی های شهر عفرین، ساکنان کرد و عرب این منطقه را مجبور به ارائه اطلاعات شخصی کرده و از آنها انگشت نگاری و تصویر می گیرند.
** ممانعت ترکیه از بازگشت شهروندان عفرین ارتش ترکیه به همراه شبه نظامیان وابسته با اتخاذ تدابیر امنیتی از بازگشت اهالی غوطه شرقی از منطقه عفرین به خانه خود در استان ریف دمشق جلوگیری می کند. تروریست های زیر نظر ارتش ترکیه از ماه گذشته با برپایی پست های بازرسی در گذرگاه های ورودی شهر عفرین در استان حلب از عبور صدها خانواده از اهالی غوطه شرقی برای رسیدن به حلب یا ادلب و از آنجا به شهرک های آزاد شده شان در جنوب دمشق جلوگیری کردند. این در حالی است که ارتش سوریه و پلیس نظامی روسیه اجازه بازگشت این خانواده ها را به خانه هایشان صادر کرده اند. دولت سوریه بارها با 'اشغالگری' خواندن اقدام دولت ترکیه در انجام عملیات نظامی در منطقه عفرین و سایر مناطق شمال سوریه، خواستار خروج نیروهای این کشور از خاک خود شده است. دمشق با محکوم کردن اشغال عفرین توسط ارتش ترکیه، این اقدام را نقض تمامیت ارضی و تجاوزکارانه خوانده و با محکوم کردن آن، خواستار خروج فوری نیروهای ترکیه از سوریه شده است. وزارت خارجه سوریه نیز اعلام کرده که اقدامات و تجاوزات ترکیه نه تنها زندگی شهروندان و تمامیت ارضی سوریه را تهدید می کند، بلکه باعث ادامه جنگ علیه این کشور و خدمت به تروریسم و حامیان آن می شود. نقض حاکمیت ملی سوریه و نیز حضور نظامی در خاک این کشور بارها توسط مجامع جهانی و دولت های بی طرف محکوم شده و حتی مخالفت هایی را در داخل ترکیه به دنبال داشته به طوری که تاکنون بیش از یکهزار نفر از مخالفان این عملیات توسط دولت آنکارا بازداشت شده اند. بحران در سوریه از 27 اسفند سال 1389 با بروز ناآرامی ها در شهر درعا در جنوب این کشور آغاز و با حمایت برخی کشورهای عربی و غربی از جمله عربستان و ترکیه ادامه یافت. دولت سوریه در ماه های اخیر با حمایت کشورهای حامی و گروه های مقاومت موفق شده بخش های مهمی از خاک این کشور را از گروه های تروریستی بازپس بگیرد.در جریان بحران در سوریه در مقطعی 80 درصد از خاک این کشور به تصرف تروریست ها در آمده بود که اکنون با پایان یافتن عملیات ارتش در جنوب این کشور فقط دو منطقه یکی ادلب در شمال و دیگری التنف در جنوب شرقی به ترتیب در اختیار تروریست ها تکفیری و نیروهای متجاوز امریکایی است و کردهای سوریه نیز 28 درصد از خاک سوریه را در اختیار دارند در روزهای اخیر در خصوص همکاری با دولت مرکز این کشور به توافق رسیده اند. خاورم ** 8005 ** 1071**1651
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه