کد خبر: 11594
منتشر شده در چهارشنبه, 10 خرداد 1396 11:33
سخنگوی قوه قضاییه از عملکرد نامزدهای بازنده انتخابات و هواداران آنان در تبعیت از قانون قدردانی کرد. به گزارش خبرنگار پارسینه، حجت الاسلام محسنی اژه ای در نشست خبری گفت: باید از آنها تشکر کرد چرا که این نامزدها و هواداران شان بر خلاف بعضی از نامزدها در سال ۸۸ با التزام به قانون باعث شدند شیرینی و...
سخنگوی قوه قضاییه از عملکرد نامزدهای بازنده انتخابات و هواداران آنان در تبعیت از قانون قدردانی کرد.
به گزارش خبرنگار پارسینه، حجت الاسلام محسنی اژه ای در نشست خبری گفت: باید از آنها تشکر کرد چرا که این نامزدها و هواداران شان بر خلاف بعضی از نامزدها در سال ۸۸ با التزام به قانون باعث شدند شیرینی و حلاوت در کام مردم تلخ نشود و دشمن نیز نتواند سو استفاده کند و آسیبی به کشور وارد نشد.
وی یاد آور شد: البته در سال ۸۸ ما شاهد رفتارها خلاف قانون و کارشکنی برخی نامزدها بازنده انتخابات بودیم که حلاوت آن حضور پرشور را در کام مردم تلخ کرده بود.
سخنگوی دستگاه قضا همچنین با قدردانی از همه دست اندکاران انتخابات همچون هیئت های اجرایی و هیئت های مرکزی و رسانه ها به ویژه صداوسیما در فراهم آوردن شور انتخابات گفت: صداوسیما در ایام تبلیغات با اطلاع رسانی و همچنین تعیین شرایط عادلانه برای نامزدها در مشارکت مردم نقش بسیار موثری داشت.
اژه ای گفت: خوشبختانه وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی و دیگر نهادهای مرتبط اشراف بسیار خوبی در مسائل داشتند به گونه ای که انتخابات با مشارکت بالا و آرامش صد در صدی برگزار شد.
وی تاکید کرد: باید از مردم هم تشکر ویژه کرد که با شرکت حداکثری به ندای مقام معظم رهبری برای حضور در پای صندوق های رای پاسخ مثبت دادند تا در امنیت و اقتدارنظام نقش موثری ایفا کنند.
اژه ای درباره علت برگزاری این نشست در امروز گفت: هفته گذشته امکان پاسخگویی در روز یکشنبه فراهم نشد و هفته آینده هم تعطیل است؛ برای آنکه فاصله نشست طولانی نشود به امروز موکول شد.
جرایم افراد متخلف در هر جایگاهی رسیدگی می شود
سخنگوی قوه قضائیه می گوید: جرائم افراد متخلف در ایام انتخابات در هر جایگاهی که باشند، رسیدگی می شود. وی به عناوین مجرمانه انتخاباتی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر اتهاماتی مطرح شده که باید رسیدگی شود و چنانچه شکایت خصوصی باشد شاکی باید مستندات و گزارشات خود را ارائه کند و صرف اعلام شکایت موجب رسیدگی نمی شود.
وی گفت: تاکنون برخی از عناوین مجرمانه مثل اخلال در نظم و امنیت، اقدام علیه امنیت و مصالح کشور مشخص شده که مدعی العموم وارد می شود و در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: برخی از تخلفات براساس گزارشات مردم یا مراجع رسمی اعلام شده مثل تصرف غیر مجاز در امکانات و وجوه دولتی، افرادی که در ایام تبلیغات له یا علیه فرد دیگر تبلیغات کرده اند و افرادی که به خرید رأی اقدام کرده اند.
اژه ای تصریح کرد: عناوین اتهامات اتهامی همان عناوینی است که در قانون برشمرده و دسته بندی شده در حال حاضر اول از شاکی می پرسند و بعد مرجع رسمی باید پاسخگوی شکایت باشد.
وی گفت: اخیراً افرادی بتدریج احضار شده اند که مربوط به قبل از انتخابات و یا روز انتخابات بوده و برخی هم به علت تخلفات پس از انتخابات در حال احضار هستند.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: پس از احضار افراد دفاعیات آنها شنیده می شود و اگر تخلفات ثابت شود به طور طبیعی در هر جایگاهی که باشند رسیدگی خواهد شد.
اژه ای درباره نوع شکایات مطرح شده در فرآیند انتخابات تصریح کرد: در همان روزهای اول دیدیم برخی از موارد ارجاعی به قوه قضائیه صرفاً تخلف است و جرم محسوب نمی شود که اعلام کردیم چنین مواردی به قوه قضائیه ارجاع نشود.
وی گفت: شورای محترم نگهبان اعلام کرده که مواردی از تخلفات به دستگاه قضا ارجاع می شود که باید بعداً بررسی و رسیدگی شود.سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در حال حاضر همه موارد ارجاع شده به قوه قضائیه به صورت کامل تفکیک شده اما از بیان اینکه کدام جرم و کدام تخلف است فعلاً معذورم تا همه عناوین مجرمانه مشخص شود.
پاسخگویی دادگستری به ۱۹۸ هزار استعلام انتخاباتیسخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه دادگستری یکی از مراجعی است که پاسخ استعلامات را پیرامون نامزدهای انتخابات (ریاست جمهوری، شوراها و میان دوره ای مجلس) می دهد گفت: این مرجع پاسخ ۱۹۸ هزار استعلام را داده است.
محسنی اژه ای افزود: از بین ۱۹۸ هزار استعلام، ۱۹۷ هزار و ۱۵۷ مورد مربوط به استعلام از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بوده است.
وی با اشاره به کارهای مهمی که قوه قضاییه در قبل، حین و بعد از انتخابات انجام داده است گفت: قبل از انتخابات، قوه قضاییه چه امسال و چه سال های گذشته ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی را زیر نظر دادستانی در تهران و شهرستان ها تشکیل داده است.
اژه ای افزود: گزارشاتی که در این باره مطالعه کرده ام نشان از نقش بسیار موثر این ستاد در پیشگیری از جرائم انتخاباتی بوده است.سخنگوی قوه قضاییه یکی از تکالیف مضاعف این قوه را همکاری با نهادهای امنیتی و انتظامی عنوان کرد و گفت: همانطور که دیدید در زمان انتخابات آرامش کامل با همکاری این نهادها در کشور برقرار بود.
وی افزود: یکی از کارهای مهم و سنگینی که زمان انتخابات، قوه قضاییه بر عهده داشت رسیدگی به پرونده متهمین قبل، حین و بعد انتخابات بوده که در هر سه مرحله پرونده ها خارج از نوبت بررسی شد.
محسنی اژه ای گفت: پرونده هایی از سوی ناظرین شورای نگهبان، شورای نگهبان، وزارت کشور، بعضی از ستادها، نیروی انتظامی، دستگاه های اطلاعاتی، گزارشات مردمی تشکیل شده است که اگر در این باره جرمی اتفاق افتاده باشد دستگاه قضایی به آن رسیدگی می کند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: پرونده هایی که تا الان تشکیل شده درباره خود ستادهای نامزدها، هواداران نامزدها، خود نامزدها، دست اندرکاران انتخابات، مسئولان دولتی، است که علیه شان شکایت هایی شده است و مسائلی درباره مدعی العموم که باید بررسی شود و در حال رسیدگی است.
دستگاه قضا مدافع حق مردم از موسسات پولی و اعتباری است سخنگوی قوه قضائیه گفت: رسیدگی به تظلمات و احیاء و دفاع از حقوق مردم وظیفه ذاتی قوه قضائیه است. محسنی اژه ای افزود: تعاونی ها و موسسه های پولی و اعتباری و برخی بانکهای خصوصی یا دولتی همواره دچار مسائل مختلفی می شوند که بالذات مربوط به دستگاه قضا نمی شود بلکه مربوط به دولت و دستگاههای نظارتی مرتبط است اما چنانچه شکایاتی دریافت شود در راستای احیاء حقوق مردم دستگاه قضا کمک خواهد کرد.
وی گفت: قوه قضائیه در رابطه با برخی از این موسسه ها مانند آرمان، ثامن الحجج، میزان و ... که البته اختصاص به شرکت های تعاونی اعتبار ندارد و در موارد مشابه هم اتفاق افتاده هشدارهای مکرری به بانک مرکزی و وزارتخانه های مربوط داده مبنی بر اینکه ممکن است خلاف قانون صورت گیرد.
اژه ای افزود: در جلساتی که با مجلس شورای اسلامی داشتیم برخی آسیب شناسی ها در رابطه با این موضوع را مطرح کرده ایم و قبل از تشکیل پرونده دستگاه قضا از طریق معاونت پیشگیری هشدارهای لازم را ارائه کرده است.
وی گفت : اما وقتی کار به جایی می رسد که مردم با مشکل جدی روبرو می شوند تلاش دستگاه قضا این است که با همکاری دولت و نهادهای نظارتی، مردم به حقشان برسند و در واقع دستگاه قضا به بانک مرکزی و دولت کمک می کند که اینگونه اتفاقات نیفتد و اگر اتفاق هم بیفتد با مشکل کمتری روبرو شوند.
سخنگوی دستگاه قضا خطاب به مردمی که در موسسه های پولی و اعتباری تمایل به سرمایه گذاری دارند گفت: مردم باید توجه کنند که چرا فلان موسسه سود بیشتری می دهد چنانچه موسسه ای بخواهد از اصل پول مردم برای دادن سود بیشتر به دیگری استفاده کند این کاملاً مشخص است که با مشکل کسری اعتبار روبرو می شود بنابراین مردم ببینند که با چه موسسه ای در قالب چه شرایطی قرار است سرمایه و پول خود را بدهند که اگر به این نکته مهم توجه کنند با مشکل روبرو نخواهند شد .
قوه قضاییه بیش از حد خویشتن داری کرده استسخنگوی قوه قضاییه گفت: اعتقاد ما این است که همه باید به دولت برای رسیدگی به مشکلات مردم و تحقق شعار سال کمک کنند.حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: اعتقاد ما بر آن است که باید به دولت کمک کنیم تا به مشکلات مردم رسیدگی و شعار سال محقق شود.
وی با بیان اینکه اگر همه کمک نکنند مشکلات حل نمی شود گفت: همگی باید دست در دست هم دهیم تا از رکود خارج شویم در حال حاضر از رکود خارج نشده ایم و باید به دولت در گره گشایی از کار مردم، معشیت و اشتغال کمک کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه بیش از حد خویشتن داری می کند اما این به آن معنا نیست که اگر اتهامی متوجه کسی باشد حتی در دولت به آن رسیدگی نکنیم مطمئنا دولت هم همچنین چیزی نمی خواهد.
محسنی اژه ای خاطر نشان کرد: ممکن است وقتی قوه قضاییه اقدامی می کند هر کس بهره برداری خود را انجام دهد این دیگر دست دستگاه قضا نیست، ما پرونده هایی که رسیدگی می کنیم ممکن است کسی احضار یا جلب شود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: اگر کسی از هر جریانی، جناحی و یا شخصی احضار شود ممکن است که از آن بهره برداری گردد که این به قوه قضاییه ربطی ندارد.
محسنی اژه ای گفت: سعی می شود که مسائل را از طریق رسانه مطرح نکنیم ولی وقتی مکرر مسائلی گفته و اتهاماتی به قوه قضاییه زده می شود و نسبت های ناروایی داده می شود طبیعی است که با خویشتن داری کامل به بخش کوچکی از آن جواب داده می شود.
قوه قضائیه درباره پرونده فروش گاز به ترکیه ورود نکرده استسخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده فروش و صادرات رایگان گاز به ترکیه گفت: فعلا قوه قضاییه ورود نکرده است و ابعاد آن حداقل برای من روشن نیست.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر طرح الحاق سازمان ثبت اسناد به وزارت دادگستری افزود: هر چیزی که قانون شود ما ملتزم ترین افراد برای عمل به آن هستیم اما همیشه نظر کارشناسی خود را اعلام کردیم، دو بار بحث الحاق سازمان ثبت به وزارت دادگستری مطرح و از سوی شورای نگهبان رد شده از سوی دیگر اقدامات ثبت شبه قضایی است، در هر صورت اگر چیزی قانونی شود ما ملتزم به قانون هستیم.
بابک زنجانی اقدامی برای تخفیف مجازات خود نکرده استسخنگوی قوه قضائیه گفت : اگر بابک زنجانی در پرونده خود کمک کند و پولها هم برگردد در تخفیف مجازات بی تاثیر نیست اما تاکنون چنین کمکی نکرده است.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: بابک زنجانی به همراه چند متهم دیگر چندماهی است که در اختیار وزارت اطلاعات است و به این متهمان دسترسی دارند تا کمک کنند پولها برگردد که تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس سخنان متهمان نمایندگان قوه قضائیه و بانک مرکزی به کشورهایی که متهمان اشاره کرده بودند رفتند اما آنجا هم خبری نبود.
اژه ای درباره علت طولانی شدن روند پرونده بابک زنجانی گفت : یکی از این علتها به حجم بالای پرونده و کار روی آن بر می گردد به ویژه اینکه قوه قضائیه با کارشناسان خبره تمرکز زیادی روی آن داشت اما به نظر می رسد در بخش خارج باید وزارت امور خارجه و بانک مرکزی همکاری های جدی تری داشته باشند تا کندی پرونده کاهش یابد و سرعت گیرد.
در خصوص دانشگاه آزاد پرونده ای تاکنون ارجاع نشده است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در خصوص مسائلی که اخیرا درباره دانشگاه آزاد اعلام شد هنوز پرونده ای به قوه قضاییه ارجاع نشده است .محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه آیا بر اساس اظهارات اخیر آقای ولایتی درباره مفاسد مالی آقای میرزاده در دانشگاه آزاد، پرونده ای به قوه قضاییه ارجاع شده است؟ افزود: خودشان گفته اند که ارسال می کنند اما ظاهرا هنوز پرونده ای ارجاع نشده است.
وی در پاسخ به همین خبرنگار مبنی براینکه آیا دادستان هم می تواند به عنوان مدعی العلوم به این موضوع ورود کند افزود: اگر مواردی باشد که جنبه عمومی داشته باشد دادستان شخصا وارد می شود.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی درباره علت کاهش جرائم در ماه مبارک رمضان افزود: همه ساله در ماه مبارک رمضان شاهد کاهش وقوع جرائم هستیم چرا که به جهت انس هر چه بیشتر مردم با قرآن و احادیث شاهدیم که مردم حرمت این ماه را نگه می دارند و در نتیجه اختلافات کاهش می یابد و همدلی ها بیشتر می شود.
وی گفت: برخی از جرائم به خاطر اختلافات و نزاع رخ می دهد و حتی در پس یک نزاع شاهد قتل هم هستیم و وقتی مردم با هم در این ماه مبارک رمضان بیشتر همدل می شوند طبیعی است که جرائم هم کمتر می شود.
اگر شورای عالی امنیت در موضوع حصر وارد نمی شد قوه قضاییه ورود می کردسخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر شورای عالی امنیت ملی در موضوع حصر ورود نمی کرد و تصمیمی نمی گرفت حتما قوه قضاییه وارد می شد اما تا مصوبه این شورا بر قرار باشد برای ما لازم الاتباع است.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات اخیر آقای نوبخت، مرجع نهایی در خصوص موضوع حصر کیست؟ افزود: ما هم اعتقاد داریم که این مسئله باید در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود اما به شرطی که افرادی که در این شورا مسئولیت دارند مسائلی را مطرح نکنند چرا که وقتی آنها ورود می کنند باید پاسخشان داده شود.
وی گفت: شورای عالی امنیت ملی پس از فتنه ۸۸ بلافاصله موضوع حصر را انجام نداد و حصر، در بهمن سال ۸۹ انجام شد و شورای عالی امنیت ملی خیلی تلاش کرد تا آنها که خوی دیکتاتوری داشتند و خلاف قانون عمل می کنند آرام کند و به آنها مکرر توصیه کرد که اگر مردم را به خیابان ها بکشانید دیگر کنترل آنها از دست شما خارج می شود.
محسنی اژه ای افزود:در هر حال تصمیمی در شورای عالی امنیت ملی در موضوع حصر گرفته شده است که همه باید اطاعت کنند و کسی نمی تواند با فشار، جوسازی و اقدامات پوپولیستی کاری کند.
وی گفت: من هم به آقای نوبخت می گویم که بهتر است ایشان به دیگران توصیه کنند که اینگونه مسائل مکانیسم خود را دارد و باید در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری شود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با فرض اینکه شورای عالی امنیت ملی تصمیمی هم گرفت پس از آن نوبت قوه قضاییه است و باید این قوه به وظیفه ذاتی خود عمل کند اما فعلا قوه قضاییه از مصوبه شورای عالی امنیت ملی پیروری می کند.
دستگیری فردی در محل کار مشاور رئیس جمهور صحت دارد سخنگوی قوه قضائیه گفت: دستگیری فردی از محل کار مشاور رئیس جمهور صحت دارد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه شنیده شده فردی به اتهام جاسوسی از محل کار مشاور رئیس جمهور توسط اطلاعات دستگیر شده است، آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ افزود: اینکه فردی در محل کار این آقا دستگیر شده است صحت دارد اما اینکه به چه اتهامی بازداشت شده و چه ارتباطی دارد نمی دانم اما می دانم فردی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده و پرونده وی در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
محسنی اژه ای افزود: البته این متهم یا هر متهم دیگری وقتی دستگیر می شود طبعاً با حکم قاضی دستگیر می شود و تحت نظر قاضی است و خود وزارت اطلاعات و یا اطلاعات سپاه افرادی را دستگیر می کند به حکم دادستانی است و یا اینکه بعضاً این افراد برای بازجویی در اختیار وزارت اطلاعات قرار می گیرند که با موافقت قاضی و تحت نظر قاضی است و در واقع قاضی اتهام را تفهیم می کند.
در پرونده ادمین های تلگرامی و سایت ها هنوز کیفرخواست صادر نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: هنوز در پرونده متهمان بازداشت شده از برخی سایت ها و ادمین های تلگرامی کیفرخواست برای آنان صادر نشده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در این باره که آیا به غیر از ۸ نفری که اکنون به اتهام فعالیت های تلگرامی در بازداشت هستند افراد دیگری از برخی سایت ها و ادمین های تلگرامی اخیراً بازداشت شده اند و پرونده آنها در چه مرحله ای است؟ افزود: ما به غیر از ۸ متهم تلگرامی ، پرونده های دیگری نیز از برخی از سایت ها که مسائل مجرمانه را مطرح می کنند افرادی بازداشت شده اند و پرونده هایی برای آنان تشکیل شده است که در این خصوص ۵ نفر در بازداشت هستند و اخیراً ( بین ۸ تا ۱۰ روز گذشته) نیز ۲ نفر بازداشت شدند که اگر از آن ۵ نفر کسی آزاد نشده باشد، اکنون ۷ نفر در این خصوص در بازداشت هستند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: البته افرادی نیز بازداشت شده اند که در واقع این پرونده مفتوح است. محسنی اژه ای گفت: پرونده برخی از متهمان قبل از عید تشکیل شده بود که برخی از آنها توسط وزارت اطلاعات، برخی توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده اند و پرونده آنها اکنون در مرحله مقدماتی در اختیار قاضی است و کیفرخواست در این خصوص صادر نشده است.
همچنان ۶ نفر درخصوص پرونده تلگرامی بازداشت هستند سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خصوص پرونده تلگرامی برای ۸ نفر کیفرخواست صادر شده که ۶ نفر از این تعداد در بازداشت هستند و دو نفر با قرار آزاد شده اند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برخی اظهارات مطرح شده در مناظره ها از جمله بحث تخلف ۱۰ هزار میلیاردی پیگیری شده است ؟ افزود: مطلقاً طرح این پرونده در قوه قضائیه صحت ندارد و اگر درست باشد بحث تخلف است که باید در دیوان محاسبات رسیدگی شود .
وی گفت: در مناظرات حرف های زیادی زده شد و شکایت هایی هم شده است که قوه قضائیه رسیدگی می کند.سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره پرونده احضار آقای کرباسچی هم گفت: جزئیات آنرا نمی دانم اما ظاهراً پرونده ای در اصفهان تشکیل شده است .
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده دانیال زاده گفت: هنوز این فرد در بازداشت است و پرونده اش در دادسرا مطرح است . اژه ای درباره آخرین وضع پرونده متهمان تلگرامی هم افزود: برای ۸ نفر از متهمان این پرونده کیفرخواست صادر شده است و منتظریم وکلا آماده دفاع شوند تا وقتی برای رسیدگی اعلام شود.
ادامه دارد....
نوشتن دیدگاه