کد خبر: 34333
منتشر شده در پنج شنبه, 12 بهمن 1396 10:04
کیسه صفرا اندامی است به شکل گلابی که صفرا را در خود ذخیره می کند. صفرا در کبد تولید می شود و توسط مجرایی وارد کیسه صفرا شده و در آنجا ذخیره می گردد. به گزارش آوای سلامت، صفرا به فرد کمک می کند تا غذاهای مصرف شده را بهتر هضم کند. البته عملکرد اصلی و مهم صفرا، شکستن چربی های موجود در موادغذایی است....
کیسه صفرا اندامی است به شکل گلابی که صفرا را در خود ذخیره می کند. صفرا در کبد تولید می شود و توسط مجرایی وارد کیسه صفرا شده و در آنجا ذخیره می گردد.
به گزارش آوای سلامت، صفرا به فرد کمک می کند تا غذاهای مصرف شده را بهتر هضم کند. البته عملکرد اصلی و مهم صفرا، شکستن چربی های موجود در موادغذایی است. شیوع سرطان کیسه صفرا بسیار کم است. اگر سرطان کیسه صفرا زود تشخیص داده شود، احتمال بهبودی فرد بسیار زیاد است، اما در بسیاری از موارد این گونه نیست و احتمال بهبودی کاهش می یابد.
حدود ۶۹۵۰ مورد جدید این سرطان در سال ۲۰۰۴ در آمریکا تشخیص داده شد. این سرطان از لحاظ شیوع پنجمین سرطان دستگاه گوارش است. زنان ۲ برابر مردان به این سرطان مبتلا می شوند.
۷ نشانه شایع ابتلا به سرطان کیسه صفرا در اینجا مرور شده اند؛ علائمی که بهتر است به هیچ وجه از آنها چشم پوشی نشود:
احساس درد مداوم در معده: شما ممکن است به راحتی درد شکم را نشانه ابتلا به سوء هاضمه بدانید. با این حال اگر درد در قسمت بالای شکم و سمت راست آن متمرکز شده باشد، می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان کیسه صفرا باشد. درد شدید و ادامه دار در این ناحیه از شکم نیازمند پیگیری های پزشکی است.
احساس ابتلا به آنفلوآنزا: تهوع و استفراغ تنها نشانه های ابتلا به سرطان کیسه صفرا نیستند اما هنگامی که با سایر علائم مانند درد در ناحیه بالای شکم و زردی و علائمی شبیه سرماخوردگی باشند، می توانند از نشانه های ابتلا به مشکلات کیسه صفرا تلقی شوند.
تجربه نفخ شدید: اگر شما به مقدار بیش از حد دچار تجربه نفخ شدید بودید، باید بدانید که این علامت می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان کیسه صفرا باشد. پزشکان گاهی با یک معاینه فیزیکی می توانند تغییرات کیسه صفرا را تشخیص دهند. انجام سونوگرافی نیز به تشخیص این مشکل و تشخیص در اسرع وقت سرطان کمک می کند.
ابتلا به سنگ صفرا: این وضعیت به شرایطی اطلاق می شود که سنگ های کوچک و یا گاهی یک سنگ بزرگ در داخل کیسه صفرا ایجاد شود. این سنگ های سخت و صخره ای شکل از تجمع کلسترول و مواد دیگر در کیسه صفرا به وجود می آیند. در برخی موارد سنگ صفرا منجر به دردی شدید در فرد می شود، اما حدود ۹۰ درصد مبتلایان به سنگ صفراوی هیچ گونه علامتی ندارند. در برخی موارد، سنگ صفراوی برای بیش از ۱۰ سال با فرد می ماند و هیچ علامتی ایجاد نمی کند. داشتن سنگ کیسه صفرا خطر ابتلا به سرطان کیسه صفرا را در آینده افزایش می دهد. این یعنی اگر شما تجربه سنگ کیسه صفرا را دارید، باید نسبت به نشانه های خاموش دیگر ابتلا به سرطان صفرا حساس باشید و آنها را پیگیری کنید.
از دست دادن وزن بدون دلیل: از دست دادن وزن بدون رژیم غذایی یا انجام ورزش خاص می تواند نشانه خاموش ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان کیسه صفرا باشد.
سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان کیسه صفرا: مطالعات مختلف حاکی از یک ارتباط قوی بین ارث و ابتلا به سرطان کیسه صفرا است.
زردی: در این حالت پوست بدن، سفیدی چشم و بافت های مختلف بدن زرد رنگ می شوند. یک چهارم تا یک دوم افراد در هنگام تشخیص زرد هستند.
نوشتن دیدگاه