کد خبر: 55402
منتشر شده در چهارشنبه, 07 شهریور 1397 14:54
۰۲۱۸۸۶۵۸۷۶۰-۶۲ مطب دکتر مهرداد رضایی با بیش از ۳۰ سال تجربه در حوزه پزشکی و تخصص گوارش آماده خدمتگزاری به همه شما بیماران عزیز میباشد. برآمدگی در ناحیه مقعد ۳نوع بیماری ناحیه مقعد ۱-بواسیر (برآمدگی در ناحیه مقعد) بواسیر شایعترین بیماری مقعد است. در حقیت، احتمالاً نیمی از افراد تا سن ۵۰ سال،...
۰۲۱۸۸۶۵۸۷۶۰-۶۲
مطب دکتر مهرداد رضایی با بیش از ۳۰ سال تجربه در حوزه پزشکی و تخصص گوارش آماده خدمتگزاری به همه شما بیماران عزیز میباشد.
برآمدگی در ناحیه مقعد
۳نوع بیماری ناحیه مقعد
۱-بواسیر (برآمدگی در ناحیه مقعد)
بواسیر شایعترین بیماری مقعد است. در حقیت، احتمالاً نیمی از افراد تا سن ۵۰ سال، بواسیر را تجربه میکنند. بواسیر وریدهایی در ناحیه مقعدی است. به هر علتی فشار بیش از حد به پایین راست روده و ناحیه مقعدی وارد شود، به طور غیرطبیعی این وریدها متورم میشوند.
این فشار زیاد میتواند به علت زور زدن برای دفع مدفوع، اکثرا در اثر اسهال مزمن و کمتر به علت یبوست، حاملگی، پیری یا علل دیگر باشد.
بواسیرهای خارجی به صورت توده نرم و متورم یا و توده سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر میشوند و بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد میشوند. (برآمدگی در ناحیه مقعد)
۲-مقعد خارش دار
اشاره به خارش داخل و اطراف مقعد دارد. حالتی است که هم بچهها و هم بزرگسالان را درگیر میکند. به طور کلی علایم با رعایت بهداشت شخصی فروکش میکند. در موارد شدید ممکن است که بیمار از درمان دارویی سود ببرد.
۳-شقاق مقعد
شقاقها، پارگیهای کوچک در کانال مقعدی هستند. این پارگیها معمولاً در طی عبور مدفوع سفت یا بزرگ بر روی بافت مقعدی ایجاد میشوند.
شقاقهای مقعدی شایع بوده و معمولاً بدون درمان خاصی ترمیم مییابند. در بعضی از بیماران، وقتی که شقاقها ترمیم نیابند این حالت مزمن میشود.
سوال: با عرض سلام و پوزش
من حدود ۳ روز است که برآمدگی در ناحیه مقعد حس میکنم. که گاهی درناک هم هست. به نظرم مربوط به عضلات ناحیه مخرج است.
– ۲۵ ساله – لیسانس
پاسخ: باسلام
چند عامل میتواند به صورت برآمدگی در ناحیه مقعد بروز کند. در مواردی که فرد دچار بواسیر است بواسیر میتواند به دو صورت بواسیر خارجی یا داخلی باشد. بواسیر داخلی معمولا همراه با خونریزی است. توده میتواند بعد از اجابت مزاج از مقعد بیرون بزند وخود بخود ویا با کمک دست جا برود. در بواسیر خارجی این بر آمدگی خارج از مقعد ودر کنار آن قرار دارد. البته گاهی شقاق هم میتواند مطرح باشد. در مواردی که شقاق طولانی مدت وجود داشته باشد بدلیل زخم وبهبودیهای پشت سرهم زایدهای در خارج از مقعد ایجاد میشود که به آن زایده نگهبان میگوییم. جهت تشخیص دقیق ضایعه به متخصص جراح عمومی مراجعه نمایید.
کیست موئی یا به اصطلاح پزشکی سینوس پایلو نیدال
یکی از شکایتهای سنین جوانی که بیشتر در آقایان دیده میشود، ترشحات پشت، مخصوصا از ناحیه شکاف باسن و کثیف شدن لباس زیر این افراد میباشد. کیست موئی قبلا به عنوان یک بیماری مادرزادی شناخته میشد، ولی امروزه به عنوان یک مشکل اکتسابی معرفی شده است
این بیماری بیشتر در افراد پر مو دیده میشودو بیشتر شامل حال کسانی است که شغلهای نشسته دارند به همین علت به آن بیماری رانندگان هم گفته میشود. بیشتر بیماران هنگامی مراجعه میکنند که که مو وارد بدن شده و یک عفونت موضعی ایجاد کند و به فولیکولیت تبدیل شده و بعد از آن به مرور زمان بصورت یک آبسه در آید و موجب درد و توده پشت (بالای شکاف باسن) میگردد. بیمار موقع نشستن درد دارد. در این مرحله که فاز حاد بیماری است، آبسه باید تخلیه شودو اینکار با بی حسی موضعی و شکاف روی آن و خارج کردن ترشحات و چرک صورت میگیرد؛ و بیمار با دستور شستشوی روزانه مرخص میشود؛ و در مرحله بعدی که بعد از چند هفته است بیمار باید جهت جراحی اصلی مراجعه کند.
در عدهای از بیماران هم به علت تخلیه خود به خود آبسه، محل تخلیه بصورت یک فیستول (سوراخ) باقی مانده و مجرا کاملا تکامل یافته و بیمار دائما دچار ترشح خواهد شد و هیچ وقت این سوراخ بسته نخواهد شد. در زمان معاینه موقع نگاه روی پشت بیمار روی خط مرکزی بالای شکاف باسن اغلب یک یا چند منفذ دیده میشود که ممکن است ترشح واضح داشته باشد در این مرحله بیمار درد ندارد و فقط از ترشحات ناحیه شکایت میکند. این ترشحات اغلب قهوهای مایل به قرمز رنگ هستند و گاهی بد بو میباشد. در مرحله اول که بیمار با درد مراجعه میکند به عنوان آبسه پایلونیدال و در مرحله بعد که مجرا تشکیل شده و بیمار ترشح دارد این مشکل را به عنوان سینوس پایلونیدال معرفی میکنند. البته این مشکل ممکن است درجاهای دیگر بدن نیز ایجاد شود، ولی بیشتر در ناحیه پشت و روی شکاف باسن دیده میشود.
سوال: با سلام در ناحیه کمر من نزدیک به مقعد سوراخی ایجاد شده که بوی بسیار بدی میداد یه مدت پیش بر اثر ورمی که کرد بود فشار کمی روش اوردم که یه مقداری مو از داخل سوراخ ریز بیرون امد و هم ورم از بین رفت هم بوی بد از بین رفت فقط اون سوراخ ریز سرجاشه ممنون میشم راهنمایی کنید
جواب: این مشکل مجددا عود میکند حتما باید عمل شود. من با روشی که عمل میکنم ممکن است در کلینیک و بسادگی و با لیزر عمل شوید و بدانید که کیست موئی باید یکجا خارج شود
فیستول
فیستول آنال با یک مجرای باریک لولهای و فیبروزه است که ازیک دریچه درکنار مقعد، درکانال آنوس ادامه مییابد. فیستول معمولاً بعلت عفونت به وجود میآید، همچنین ممکن است بعلت تروما، شقاق، یا آنتریت منطقهای باشد ممکن است ازخلال دریچه پوستی، چرک یا مدفوع نشت کند سایر نشانهها ممکن است بصورت دفع گاز یا مدفوع از واژن یا مثانه باشد. فسیتول درمان نشده ممکن است موجب عفونت سیستمیک بانشانههای وابسته به آن شود.
معمولاً قبل از التیام خود به خودی فیستول درمان جراحی توصیه میشود روده تحتانی با چند تنقیه تجویزی تمیز میگردد. درطی جراحی با قراردادن یک پراب یاتزریق متیلین بلو در داخل مجرا با مجرای سینوس شناسایی میشود. با ایجاد یک برش در دریچه رکتال فسیتول تامنفذ خروجی آن برداشته میشود وزخم به وسیله گاز پک میشود.
فیسور آنال (شقاق)
فیسور آنال با یک شقاق یا زخم طولی در دیواره کانال مقعدی میباشد فسیورها معمولاً بعلت ترومای ناشی از عبورمدفوع بزرگ وسفت ویا لخت شدن کانال آنوس ثانویه به استرس واضطراب ایجاد میشود. سایر علل عبارتند از: تولد نوزاد، تروما واستفاده بیش از حد ملینها با فیسورها با دفع دردناک مدفوع با سوزش وخونریزی مشخص میشود.
اکثر فسیورها با معیارهای حمایتی التیام مییابند، افزایش مصرف آب، حمام لگن وشیافهای نرم کننده. شیافهای ترکیبی یک عامل بی حسی بایک کورتیکواستروئید به تسکین ناراحتی میکند. اگر فسیورها به درمانهای حمایتی ونگهدارنده جواب ندهند جراحی لازم است. ممکن است چندین نوع پروسیجر اجرا شود.
دربعضی از اسفنکتر آنال متسع میشود و فیور برداشته میشود. دردیگر موارد قسمتی از اسفنکتر خارجی برش زده شود این کار سبب فلج اسفنکتر خارجی همراه با تسکین اسپاسم میشود وبه زخم امکان ترمیم میدهد
سوال: مریضی داریم که ۳۸ ساله که بعد از دوبارعمل جراحی فیستول آنال دچارسردردهای شدید و گرفتگی شانهها و رگ گردن شده است آیا طبیعی است؟ آیاتشکیل کمسیون پزشکی برای عمل سوم فیستول آنال لازم است؟
جواب: با سلام دوست عزیز، باید عرض کنم که فیستولهای مقعد گاها چند مجرا و پیچیده هستند و در نتیجه نیازمند چند مرحله جراحی میباشند که میتواند طبیعی باشد در مورد سردرد و درد گردن بایستی بگویم که هیچ ارتباطی بین فیستول وسردرد و درد گردن و یا نیاز به جراحی، وجود ندارد.
خدمات:
درمان هموروئيد با ليزردرمان شقاق با ليزردرمان فيستول انال (مقعد) با ليزردرمان كيست مويي (كيست پايلونيدال)درمان فتق با روش مش گذاري جديددرمان زيبايي واژن با ليزر wart يا زگيل تناسلي با ليزر و كرايو
دکتر مهرداد رضایی
متخصص جراح عمومی
جراحی کلون/رکتوم
جراح دستگاه گوارش
۰۲۱۸۸۶۵۸۷۶۰-۶۲
]
]
آدرس: خيابان وليعصر، بالاتر از ميدان ونك، ابتداي خيابان شريفي، پلاك ٥٢، واحد٢
جهت مشاهده نقشه و مسیریابی روی تصویر زیر کلیک نمایید.
نوشتن دیدگاه