کد خبر: 59675
منتشر شده در یکشنبه, 08 دی 1398 19:38
به گزارش شفاف، چندی پیش یکی از کاربران عکسی را برای این خبرگزاری ارسال کرد که در آن نشان داده میشود روی کنسرو ماهی شرکت شیلانه، عبارت "تراریخته" درج شده است. این موضوع از سازمان شیلات ایران و کارخانه تولیدکننده این کنسرو ماهی پیگیری شد و آنها توضیحاتی در این زمینه ارائه دادند. بنابر اعلام مدیرکل...
به گزارش شفاف، چندی پیش یکی از کاربران عکسی را برای این خبرگزاری ارسال کرد که در آن نشان داده میشود روی کنسرو ماهی شرکت شیلانه، عبارت "تراریخته" درج شده است. این موضوع از سازمان شیلات ایران و کارخانه تولیدکننده این کنسرو ماهی پیگیری شد و آنها توضیحاتی در این زمینه ارائه دادند.
بنابر اعلام مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری آبزیان و بازار سازمان شیلات ایران، "چیزی به نام "ماهی تراریخته" وجود ندارد و این تراریختگی ممکن است مربوطه به روغن استفاده شده در تولید کنسرو تن ماهی باشد؛ البته در مورد کارخانه نام برده باید گفت که آنها تصور داشتند برای استفاده از هر نوع روغنی باید از این عبارت استفاده کنند، اما متوجه شدند که اگر از روغن همیشگی آفتابگردان در تولید تن ماهی استفاده شود، نیاز به درج این عبارت نیست".
عیسی گلشاهی با بیان اینکه در دنیا ماهی تراریخته وجود ندارد و پنج نوع ماهی تن، کیلکا، ساردین، مکرل، قزل آلا که در کنسرو استفاده میشوند هیچ کدام تراریخته نیستند، اظهار کرد: در داخل تن از روغن و نمک هم استفاده میشود. ممکن است روغن استفاده شده در کنسرو ماهی از نوع تراریخته باشد. البته این موضوع تنها مختص به کنسرو ماهی نیست، بلکه هر محصولی ممکن است از این نوع روغن استفاده کند.
وی اضافه کرد: چندی پیش اعلام شد که هر شرکت یا کارخانهای که در مواد اولیه خود از روغن تراریخته استفاده میکند، حتما بایستی روی آن درج کند تا مصرفکننده از آن آگاه باشد و خودش تصمیم بگیرد که از محصول تراریخته استفاده کند یا خیر. این موضوع در دنیا هم وجود دارد و مصرفکننده باید از این موضوع آگاه باشد.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری آبزیان و بازار سازمان شیلات ایران با بیان اینکه بخشی از روغنهای ذرت و سویا در کشور تراریخته هستند، گفت: در حال حاضر بیشتر کارخانههای تولید کنسرو ماهی از روغن آفتابگردان استفاده میکنند و استفاده از روغن ذرت و سویا در تولید این محصول برای کارخانهها صرفه اقتصادی ندارد.
وی در ادامه به ذکر کلمه "تراریخته" روی این کنسرو ماهی برند معروف اشاره و خاطرنشان کرد: این برند کنسرو ماهی جزو اولین کارخانههایی است که سازمان استاندارد آنها را مجبور به درج کلمه تراریخته روی محصولاتشان در صورت استفاده از روغن سویا یا ذرت کرد، اما آنها به جای استفاده از عبارت "حاوی روغن تراریخته" از کلمه "ترا ریخته" به تنهایی استفاده کردند. از طرفی اشتباه فنی نیز صورت گرفت؛ زیرا آنها تصور داشتند که برای استفاده از هر نوع روغنی باید از این عبارت استفاده کنند، اما بعدا متوجه شدند که اگر از روغن همیشگی آفتابگردان در تولید استفاده شده، نیاز به درج این عبارت نیست و بر همین اساس اقدام به اصلاح برچسب قوطی کردند.
گلشاهی در پاسخ به این سوال که آیا این کنسروهایی که در بازار توزیع شدهاست مشکلی از نظر سلامت برای مصرفکننده ندارد؟ گفت: این محصول کاملا سالم است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
اظهارات مدیرعامل کارخانه
غلامرضا شاکر - مدیرعامل کارخانه کنسرو ماهی شیلانه - نیز با تاکید بر اینکه در این کارخانه از هیچ نوع روغن تراریختهای استفاده نمیشود و محصولات این واحد تولیدی با روغن آفتابگردان تهیه میشود، گفت: از اداره بهداشت و سازمان استاندارد دستور دادهاند کلمه تراریخته روی قوطی کنسرو قید شود. در حقیقت منظور آنها کارخانه هایی بود که از روغن کلزا، سویا و ذرت در تولیداتشان استفاده میکردند. پس از اعلام این دستور هنگام سفارش قوطی، کلمه "تراریخته" روی قوطیهای این کارخانه چاپ شد اما بلافاصله با اداره بهداشت و سازمان استاندارد مکاتبه و اجازه درج عبارت" با روغن آفتابگردان " از سازمان مربوطه اخذ شد.
وی افزود: در سفارشات بعدی تهیه قوطی نیز از جمله "با روغن آفتابگردان" به صورت چاپ روی فلز استفاده میشود.
شاکر در پاسخ به اینکه پس چرا اگر از روغن تراریخته استفاده نشده، در بخش محتویات قوطی کنسرو یاد شده عبارت روغن گیاهی تراریخته درج شده است؟ گفت: هیچگونه روغن تراریختهای در محصول تن ماهی شیلانه وجود ندارد. زمانی که طبق دستور اداره بهداشت و سازمان استاندارد علامت تراریخته روی قوطیها چاپ شد، این جمله نیز در این بخش درج شد.
نوشتن دیدگاه