کد خبر: 17147
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 21:28
استاندار خوزستان نسبت به کاهش جمعیت نخبگان و کارآفرینان استان هشدار داد و گفت: آمار جمعیتی سال های 90 تا 95 نشان می دهد که خوزستان یک استان مهاجر فرست بوده است. به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری ها؛ غلامرضا شریعتی شنبه در همایش ملی جمعیت در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح...
استاندار خوزستان نسبت به کاهش جمعیت نخبگان و کارآفرینان استان هشدار داد و گفت: آمار جمعیتی سال های 90 تا 95 نشان می دهد که خوزستان یک استان مهاجر فرست بوده است.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری ها؛ غلامرضا شریعتی شنبه در همایش ملی جمعیت در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: آمار جمعیتی پنج ساله خوزستان در سال های 90 تا 95 ، این استان را مهاجر فرست نشان می دهد، اگرچه در سال 95 این روند متوقف شده است، اما این مساله سبب کاهش جمعیت افراد تحصیلکرده و کار آفرین در استان می شود.
وی تاکید کرد: لازمه خروج این استان از وضعیت مهاجرفرست این است که سطح رفاه زندگی در خوزستان افزایش یابد.
شریعتی با بیان اینکه جمعیت روستایی در کشور از 49 درصد در سال 45 به 25 درصد در سال 95 رسیده افزود: مهاجرت جمعیت از روستاها به شهرها علاوه بر تاثیر منفی روی تولید مواد غذایی، باعث افزایش حاشیه نشینی در شهرها می شود.
وی اظهار کرد: در خوزستان با اجرای طرح هایی همچون 550 هزارهکتاری کشاورزی (موسوم به طرح رهبری) برای ایستایی جمعیت در روستاها و یا بازگشت مردم به روستاها تلاش شده است.
به گفته وی، خوزستان رتبه اول تولید محصولات کشاورزی بوده و امسال با وجود کاهش 54 درصدی بارندگی، رتبه اول تولید گندم را دارد و یک میلیون و 360 هزارتن گندم خریداری شده است.
مهاجرت سالانه 40 هزار خوزستانی
مدیرکل حوزه استاندار نیز در این سمینار گفت: در پنج سال گذشته حدود 200 هزار نفر از خوزستان مهاجرت کرده اند.
سید لطف الله هاشمی آمار جمعیتی را برای برنامه ریزی در همه مباحث ضروری دانست و با ارائه تحلیلی از تحولات 50 ساله جمعیت در خوزستان اظهار کرد: نرخ رشد جمعیت در خوزستان قبل از انقلاب از متوسط کشور بالاتر بوده که در زمان جنگ به دلیل مهاجرفرست بودن این استان نرخ رشد جمعیت کاهش یافته و بعد از جنگ دوباره افزایش یافته است؛ اما در مجموع هم اکنون نرخ رشد جمعیت در خوزستان از نرخ کشوری کمتر است.
وی جمعیت استان را بر اساس آخرین سرشماری در سال 95 بیش از چهار میلیون و 711 هزار نفر عنوان کرد و افزود: در فاصله دو سرشماری سال های 90 و 95 خالص افزایش جمعیت استان در حدود 447 هزار نفر بوده، که در صورت اضافه کردن آن به جمعیت سال 90 باید جمعیت استان به چهار میلیون و 900 هزار نفر برسد ولی در واقع جمعیت 268 هزار نفر کمتر از پیش بینی هاست.
هاشمی ادامه داد: در صورتی که 80 هزار نفر از این تعداد را به حساب کم شماری بگذاریم، بخش اعظم این کاهش جمعیت، یعنی در حدود 200 هزار نفر، ماحصل مهاجرت افراد به سایر استان هاست.
وی تصریح کرد: خوزستان بعد از انقلاب یک استان مهاجرفرست بوده و حتی مهاجران زمان جنگ نیز کمتر به این استان بازگشته اند که این مساله در سرشماری ها دیده شده است.
مدیرکل سابق آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، مهاجرفرست بودن را ناشی از وجود دافعه در استان مبداء و جاذبه در استان مقصد دانست.
وی تاکید کرد: در خوزستان به ویژه روستاها با وجود داشتن نرخ باروری بیشتر، مهاجر فرست بوده اند که پیامد آن تهدید شدن منابع تولید غذایی از یک سو و حاشیه نشینی و تبعات اجتماعی از سوی دیگر است.
هاشمی اضافه کرد: سهم جمعیت روستایی خوزستان از 41.7 درصد در سال 55 به 24.4 درصد در سال 95 سیر نزولی داشته است.
وی همچنین گفت: ساختار جمعیتی استان به صورتی است که وارد پنجره جمعیتی شده ایم و حداکثر یک سوم جمعیت استان را کودکان و سالمندان تشکیل می دهند که مهترین چالش آن بیکاری بخصوص در میان تحصیلکردگان است.
هاشمی افزود: اولین بار در سال 85 پنجره جمعیتی مشاهده شد اما باید توجه داشت که این شرایط همیشگی نیست و با تغییر جمعیت این وضع نیز تغییر می کند.
نوشتن دیدگاه