کد خبر: 24759
منتشر شده در چهارشنبه, 10 آبان 1396 09:36
اصلاحطلبان که زمانی خود را فدایی و دستبوس رئیسجمهور روحانی مینامیدند اما اکنون قصد «عبور از روحانی» را دارند. پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم...
اصلاحطلبان که زمانی خود را فدایی و دستبوس رئیسجمهور روحانی مینامیدند اما اکنون قصد «عبور از روحانی» را دارند.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
عقل منفصل رئیسجمهور به جای «عذرخواهی» راه حل ارائه کرد!
محمود سریعالقلم، فردی که گفته میشود مشاور رئیسجمهور روحانی بوده و صاحب عمده تئوریهایی است که از جانب رئیسجمهور روحانی اظهار و اجرا شدهاند؛ به تازگی طی سخنانی که سایت جماران آنها را باز نشر داد گفته است:
«مساله ما هم اصلا مساله هستهای نیست. این هم استراتژی خوبی نبود که مساله هستهای به حلالمسائل کشور تبدیل شود. ما با آمریکا ۹ مشکل داریم که مساله هستهای یکی از آنهاست.»
او میافزاید: روانشناسی سیاسی در خاورمیانه در کار است تا بحران ایران زنده نگه داشته شود و موضوع هستهای طولانی شود تا ایران دائما موضع تدافعی بگیرد. اعراب خلیج فارس و اسرائیل دنبال ضعیف و فقیر نگه داشتن ایران و منزوی کردن کشور ما هستند.[۱]
*سریعالقلم همان کسی است که زمانی مردم ایران را لبوفروشها و راننده تاکسیهایی خطاب کرده بود که دانشی در مسائل هستهای ندارند تا بخواهند درباره آن اظهار نظر کنند![۲]
تأکید بر میانپایه بودن ایران، بیان اینکه آمریکا دیگر قصد براندازی ایران را ندارد، خودکفایی بیمعناست، اگر ۱۰ هزار خارجی در تهران بودند آلودگی هوا را نداشتیم و... نیز تنها بخشی از تئوریهای این فرد است.
سریعالقلم یکی از تئوریسینهای ماجرای کدخدا بودن آمریکا برای دولت رئیسجمهور روحانی و برجام محسوب میشود اما اینک میبینیم که همانطور که رئیسجمهور روحانی به جای عذرخواهی؛ مذاکره با آمریکا را «دیوانگی» خطاب میکند؛ این فرد نیز در مابهاِزای عذرخواهی -که یگانه نوشداروی شفای درد شکست برجام برای دولت آقای روحانی است- اما از این میگوید که تبدیل شدن برجام به حلالمسائل مشکلات کشور استراتژی خوبی نبود!
جالب آنکه سریعالقلم، چندی قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری اخیر، یعنی همین چند ماه قبل گویا پس از ۴ سال آزگار هنوز به برجام و توافق به آمریکا امیدوار بوده است چون در اظهاراتی گفته بود: «در اجلاس اخیر داووس سرمایه گذاران خارجی میگفتند که ما منتظر نتیجه انتخابات دوره بعدی ریاست جمهوری ایران هستیم و بعد جدی وارد مذاکره برای سرمایهگذاری میشویم. این نشان میدهد که اگر آنها سرمایهگذاری هم میکنند نگران آینده هستند، چون تجربه تغیییر سیاستها را در دوران اقای احمدینژاد دیدهاند.»[۳]
با خوانش این اظهارات و دورنگیها بهتر مشخص خواهد شد که چه کسانی به نمایندگی از آمریکا تلاش کردند تا بازار سیاهنمایی از اقتصاد ایران بعنوان هفدهمین اقتصاد جهانی رونق بگیرد و ایضاً به قول آقای سریعالقلم، مسئله هستهای طولانی شود!
***
او با ما ناعادلانه رفتار میکند!
عبور فدائیان روحانی از روحانی
حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران و از اعضای شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایلنا گفته است:
«قضاوتم این است که طی ماههای پس از برگزاری انتخابات، آقای روحانی با هر توجیهی که هنوز توضیح ندادهاند نسبت به کسانی که برای وی مایه گذاشتند غیر عادلانه برخورد کردند.»[۴]
*عبور چپها از روحانی و طلاق سیاسی اصلاحطلبان از دولت، تئوری تحلیلی مهمی بود که نشانههای آن در روزهای جاری یکی یکی در حال عیان شدن است.
این نشانهها همچنین به قدری پرتعداد و بزرگ بودهاند که دیگر جای هیچ انکاری باقی نمیماند و به نظر میرسد در پرتو سکوت خواص کشور، نقشهای که جریان خاص برای مابعد این عبور طراحی کرده است، با مشکلات کمتری برای اجرا مواجه باشد!
قبل از رسولی و فقط طی ۲ هفته اخیر، بهزاد نبوی هم منکر هرگونه ائتلاف میان روحانی و اصلاحطلبان شده است.[۵] عبدا... ناصری، عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز که پیش از این جزو منکرین طلاق از روحانی بوده است اما حالا از این میگوید که روحانی اگر مختار باشد؛ اصلاحطلبان را رها خواهد کرد.[۶]
صحبتهای اصلاحطلبان درباره بیمهری روحانی و ناعادلانه بودن رفتارهای او اما در حالیست که رفتار آقای روحانی نسبت به دولت اول خود هیچ تغییری نکرده است و مشخص نیست اصلاحطلبان از کدام بیمهری و بیعدالتی مینالند؟
آقای روحانی در دولت اول خود نیز با اینکه وزارتخانههای کلیدیاش را به اصلاحطلبان نداد اما باز هم چپها عنوان میکردند که فدائیان دولت هستند و باید دست روحانی و ظریف را بوسید.[۷] اکنون نیز اوضاع تغییری نکرده و حتی کابینه دولت دوازدهم به نوعی اصلاحطلبتر از دولت قبل نیز بهشمار میرود اما شاهدیم که دیگر خبری از آن تعریف و تمجیدها نیست چون قرار است که جریان چپ از روحانی عبور کند...
نسبت اصلاحطلب بودن استانداران روحانی در دولت دوازدهم نیز حتی نسبت به دولت قبل، افزایش یافته است و از این جهت نیز اثری از بیمهری دولت نسبت به اصلاحطلبان دیده نمیشود!
***
«من هم مادر ۳ تا سگ هستم»! از نتایج رفتاری خانم بازیگر...
به تازگی، یکی از بازیگران سینمای کشورمان، ضمن اعلام خبر مرگ گربه خود، دلنوشتهای محبتآمیز را در صفحه اجتماعی منتشر و حتی برای خودش «آرزوی مرگ» و پیوستن به آن مرحوم! کرد.
این اقدام وی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بازتابهای فراوانی داشت و انتقادات گستردهای را برانگیخت.
در این بین کسانی هم ترجیح دادند به منتقدین اقدام این خانم بازیگر حمله کنند و سبک زندگی اشتباه خود را به رخ بکشند.
یکی از همین افراد، در شبکه توییتر، ضمن بازنشر پیام یکی از منتقدان که در آن آمده بود: «خداروشکر پسرم سنش برای اینستاگرام داشتن کمه وگرنه چجوری باید براش توضیح میدادم چرا یه خانم خودشو مامان یه گربه میدونه» در واکنش به آن نوشت:
«(خدا) روشکر که مامان سه تا سگم. بچههای من شعور و شرفشون از این افراد بیشتره»!
*این قبیل رفتارها در میان چند نفری از بازیگران سینمای کشورمان متأسفانه مسبوق به سابقه است. کما اینکه چندی قبل پیام تسلیت یک دامپزشک به یک بازیگر مرد برای مرگ سگ خانگی او نیز منتشر شد!
و یا گاهی از برخی چهرههای خاص، عکسهایی همراه با حیوانات گربهسان و سگسان منتشر شده است.
جدای از اینکه این رفتار، غیر منطقی و غیر فطری است و انسانها لیاقتی بیشتر از حیوانات برای دریافت محبت افراد دارند؛ اما چهرههای مشهور و کسانی که به هر دلیلی بیشتر در منظر تماشای مردم هستند بایستی این دقت را داشته باشند که کوچکترین اقدامات آنها نیز اثرات تربیتی مختلفی بر روی برخی افراد دارد و ثمراتی مثل سبک زندگی و توییت اشاره شده را در توهین به عقلانیت، خانواده و حتی لوث کردن مفهوم مادری ایجاد میکند.
در واقع اگرچه این رفتارها در جامعه ایرانی و اسلامی ما هرگز شیوع ندارد و شیوع هم پیدا نمیکند؛ اما از آنجا که در تفکر منطقی و اسلامی، سرنوشت حتی یک نفر نیز مهم است؛ باید این نکته را به مشاهیر و بالخصوص به برخی هنرمندان کشور گوشزد کرد که عموم اقدامات و رفتارهای آنها از یک ژنتیک تبلیغی و ترویجی برخوردار است و این مقوله میطلبد تا این چهرههای محترم، رعایت و تحفّظ بیشتری به خرج داده و از ارتکاب به اغلاط فاحش و کارهایی که منطق مدافع آنها نیست؛ خودداری کنند.
بدیهیست که میتوان از ظرفیت شهره بودن استفادههای مثبتی داشت و به جای تأثیرات بد، دنیا و آخرت انسانها و مخاطبین را به سمت زیباییهای معقول و حال و اکنون بهتر سوق داد.
***
۱_http://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-۷۷۸۳۷۰
۲_http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۲۰۹۲۳۰۰۰۴۲۳
۳_ http://www.farsnews.com/۱۳۹۴۱۱۱۸۰۰۱۰۶۳
۴_ https://khabarfarsi.com/u/۴۶۶۵۷۲۴۸
۵_ mshrgh.ir/۷۹۰۴۹۹
۶_ mshrgh.ir/۷۹۳۰۳۴
۷_ http://fna.ir/a۱hzoo
د
نوشتن دیدگاه