کد خبر: 28793
منتشر شده در جمعه, 10 آذر 1396 16:27
ساعت: 16:27 منتشر شده در مورخ: 1396/09/10 شناسه خبر: 1247893 پنجم شاخص سالانه تروریسم جهانی ۲۰۱۷ منتشر شد ایران در رتبه ۵۳ جهان قرار گرفت. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل کوگانا،گزارش پنجم شاخص سالانه تروریسم جهانی 2017 منتشر شد که وضعیت تروریسم در جهان در طول سال 2016 را توضیح می دهد...
ساعت: 16:27
منتشر شده در مورخ: 1396/09/10
شناسه خبر: 1247893
پنجم شاخص سالانه تروریسم جهانی ۲۰۱۷ منتشر شد ایران در رتبه ۵۳ جهان قرار گرفت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل کوگانا،گزارش پنجم شاخص سالانه تروریسم جهانی 2017 منتشر شد که وضعیت تروریسم در جهان در طول سال 2016 را توضیح می دهد که با ارائه خلاصه ای جامع از روندها و فعالیت اصلی منطقه ی و جهانی جهانی تروریسم از سال 2000 کشورهای جهان را بر اساس معیارهای مختلف طبقه و رتبه بندی می کند و در نتیجه کل نمرات نشان دهنده شرایط هر کشور در تاثیر پذیری و تهدید عملی تروریسم درسال 2017 بوده است که این فعالیت ارسال گزارش از سال 2012 با طبقه بندی کشورها بر اساس معیارهای مختلف در قالب شاخصی برگرفته از آمار و ارقام ، اقدامات تروریستی داعش را دنبال نموده است رتبه ی کشورمان جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی از جهت آسیب پذیری ناشی از تروریسم در سال 2016، 2017، 53 مورد منظور شده است.
سوریه، عراق و یمن بیشتر از همه ی کشورها تحت تاثیر اقدامات تروریستی بوده اند.
پنجمین گزارش سالانه فهرست جهانی تروریسم سال 2017، که وضعیت تروریسم در جهان را در سال 2016 توضیح می دهد از سال 2000 خلاصه ای جامع از روند و الگوهای عمده تر و اقدامات تروریستی را ارائه می دهد و کشورها را بر اساس معیارهای مختلف در همین زمینه طبقه بندی می کند که هر کدام به وضعیت هر کشور و میزان تاثیر پذیری از تروریسم بر آن را نشان می دهد.
این شاخص تلاش برای طبقه بندی و رتبه بندی کشورهای جهان به طور سیستماتیک با توجه به فعالیت های تروریستی صورت گرفته درون آن را آشکار کرده است که بر اساس آن با بهره گیری بیش از یک منبع برای به دست آوردن داده ها و تجزیه و تحلیل هایی که به طبقه بندی کشورها منجر می شود مبتنی است.
کدام منبع این گزارش نهائی را تولید می کند و معیارهای طبقه بندی چیست؟
شاخص سالانه ی تروریسم جهانی توسط موسسه اقتصاد و صلح صادر می شود که توسط متخصصین فناوری اطلاعات و بنیانگذار موسسه ی استیو کیلیا داده پردازی می شود که با بنیاد اقتصاد و صلح یکی از مراکز تحقیقاتی در جهان است که مقر آن در سیدنی، استرالیا و مراکزی نیز در نیویورک، مکزیکو سیتی و شهر لاهه هلند است همکاری دارد.
این موسسه تحقیقاتی، تحلیل ها و گزارش های خود را برای تعیین شاخص جهانی تروریسم در سال جاری با خلاصه ی از روند تروریسم جهانی و شیوه های اجرای آن بر اساس آمار و ارقام انجمن ملی اجرائی بررسی و مطالعه ی تروریسم تحت نظارت دانشگاه مریلند و وزارت امنیت داخلی آمریکا تهیه کرده است. طبقه بندی موجود را بر اساس اطلاعات گردآوری شده در پایگاه پژوهش و اطلاعات امورتروریستی جهان که اوضاع 163 کشور را باز این حیث بر اساس چهار شاخص زیر تعریف می کند:
1- تعداد حوادث تروریستی در طول سال
2 - تعداد افراد کشته شده ضمن حوادث تروریستی در همان سال
3 - تعداد مصدومان ناشی از حوادث تروریستی در طول سال
4 -مجموع آسیب و خسارات واردشده به اموال عمومی و دولتی ناشی از حوادث تروریستی در طول سال
این موسسه در طول چند سال گذشته تاکنون چهار گزارش را منتشر کرده است که این نمونه از فعالیت را از سال 2012 آغاز کرده گزارش امسال پنجمین مورد در نوع خود می باشد.
تروریسم در سال 2016،حملات بیشتر و قربانیان کمتر
در میان 132 کشور مورد مطالعه و طبقه بندی در شاخص های مورد ذکر 105 کشور شاهد حوادث تروریستی در طول سال 2016 بوده اند این کشورها که حداقل یک مورد از این وقایع را تجربه کرده اند.
یافته های متنوع از گزارش شاخص تروریسم جهانی در این سال بصورتی برجسته به وضوح بیان می کند که تعداد کل کشته های ناشی از تروریسم در جهان برای دومین سال متوالی کاهش یافته است اگر چه در سال 2016 خونین ترین سال پیاپی سوم طی هزاره فعلی محسوب می شود اما با اشاره به شاخص ها تعداد قربانیان حملات تروریستی سال گذشته 25 هزار و 673 نفر رسیده است، که 10 درصد مرگ و میر ناشی از این امر نسبت به سال 2015 و 22 درصد نسبت به سال 2014 که مرگبارترین سال از سال 2000 بشمار می آید سیر نزولی داشته و کاهش یافته است.
موسسه ی که فهرست جهانی رتبه بندی تروریسم در کشورها را دسته بندی می کند امتیازات بین 0 تا 10 را به هر کشور می دهد بنابراین امتیاز 0 نشان دهنده کشورهایی است که تحت هیچ شرایطی تحت تاثیر تروریسم قرار نگرفته اند در حالی که نمره 10 آسیب پذیرترین کشور را از پروسه تهدید تروریسم را مشخص می کند.
.
برای ثبت آسیب پذیرترین کشورها از سوی تروریسم در سال 2016 می بینیم که کشورهای خاورمیانه بیشترین آسیب پذیری را داشته اند به عنوان مثال و از هشت کشور در میان ده کشور آسیب پذیر تر در طبقه بندی شاخص تروریسم جهان از کشورهای شرق میانه هستند، از جمله کشور عراق در صدر شاخص 2016 با به دست آوردن 10 نمره در شاخص که آسیب پذیری آن آنها ناشی از اقدامات تروریستی در سال مذکور 100 درصد بوده است. در عراق در سال 2016، 7659 نفر کشته شدند که معادل 38 درصد از تعداد کل قربانیان عملیات تروریستی در جهان است.
در جایگاه دوم در جهان پس از عراق، افغانستان به عنوان آسیب پذیرترین کشور از حملات تروریستی، نیجریه در مکان سوم و سوریه در جایگاه چهارم، پاکستان در مکان پنجم قرار گرفته اند. البته در مقابل آن 34 کشور وجود دارد که در طول سال در معرض اقدام تروریستی واقع نشده اند و از این شاخص امتیاز 0 را دریافت کرده اند یعنی تروریسم هیچ تاثیری بر آنها در سال 2016 نداشته است.
کشورهای برجسته تر که در سال 2016 در معرض تروریسم نبوده اند کاستاریکا، کامبوج، کرواسی، بولیوی، کوبا، نروژ، کره شمالی، پرتغال، رومانی، سنگاپور، السالوادور، اسلوونی، سوئیس، ویتنام و برخی از کشورهای دیگر هستند.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه