کد خبر: 43008
منتشر شده در دوشنبه, 10 ارديبهشت 1397 13:47
مدتهاست بحث فیلترینگ در مواجهه با فضای مجازی از جمله تلگرام مطرح است اما مسئله ای که بیش از همه قابل تامل و شاید آزاردهنده است نوعی عدم شفافیت در این بخش است. به این معنا که یک بار تاریخی برای پایان دادن به فعالیت یک پیام رسان اعلام می شود اما بلافاصله اظهارنظر دیگری برجسته می شود که هیچ تاریخی...
مدتهاست بحث فیلترینگ در مواجهه با فضای مجازی از جمله تلگرام مطرح است اما مسئله ای که بیش از همه قابل تامل و شاید آزاردهنده است نوعی عدم شفافیت در این بخش است. به این معنا که یک بار تاریخی برای پایان دادن به فعالیت یک پیام رسان اعلام می شود اما بلافاصله اظهارنظر دیگری برجسته می شود که هیچ تاریخی مشخص نشده و اساسا قرار نیست فیلتری صورت بگیرد. از سوی دیگر مردم دائما در معرض این اخبار ضد و نقیض قرار گرفته اند و اعتمادشان در معرض خطر است؛ به این معنا که به دلیل ضد و نقیض گوییها اعتماد مردم هر روز کمتر می شود.
برای ایجاد شفافیت تنها کافی است تصمیمی که گرفته اند را بیان کنند؛ یعنی اگر حکم بر فیلتر است، آن را شفاف به مردم اعلام کنند و باز اگر قرار نیست چنین اقدامی صورت بگیرد، آن را نیز بدون تعارف و رودربایستی بگویند.
به شخصه بر این اعتقادم که فیلترینگ تا کنون نتوانسته راه حل خوبی باشد و از سوی دیگر کاملا معتقد و مصرم که باید بر تقویت پیام رسان های داخلی تاکید شود. اما وقتی می توانیم پیام رسان داخلی را تقویت کنیم که در مسیری رقابتی قرار گیرد. وقتی می توانیم خود را به سطح استانداردهای بین المللی برسانیم که در مسیر رقابت قرار بگیریم؛ مثال بارز آن را در صنعت خودرو شاهدیم که بدون رقابت به کجا رسید. بنابراین اگر قرار است مردم تشویق به استفاده از پیام رسان داخلی شوند، باید این اطمینان را به آنها بدهیم که قابلیتی در حد پیام رسان های خارجی دارد.
نوشتن دیدگاه