کد خبر: 55861
منتشر شده در شنبه, 10 شهریور 1397 21:58
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، محمد جواد ظریف؛ وزیر امور خارجه کشورمان به سوالاتی درباره استفاده از توییتر پاسخ داده که سوالات و پاسخها به شرح زیر است. امریکا سالهاست جنگ روانی گستردهای را علیه ایران راه انداخته است و امروز میبینیم که دنیا تحت تسلط شبکههای اجتماعی خصوصا توییتر و فیسبوک است؛...
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، محمد جواد ظریف؛ وزیر امور خارجه کشورمان به سوالاتی درباره استفاده از توییتر پاسخ داده که سوالات و پاسخها به شرح زیر است.
امریکا سالهاست جنگ روانی گستردهای را علیه ایران راه انداخته است و امروز میبینیم که دنیا تحت تسلط شبکههای اجتماعی خصوصا توییتر و فیسبوک است؛ ما در این دو شبکه دائما مورد هجمه محور غربی، عبری، عربی هستیم؛ در عین حال امریکاییها مثلا در زمان وزارت خارجه خانم کلینتون نهضت دیپلماسی دیجیتال راه انداختند که تمام دیپلماتهایشان در سراسر کشور را به اجبار آموزش دادند که چگونه از این ابزار برای تأثیر گذاشتن بر افکار عمومی کشورهای دنیا از جمله کشورهای ناهمسو با واشنگتن استفاده کنند؛ آیا شما برنامهای در وزارت خارجه ندارید برای اینکه یک شبیهسازی بکنیم و از ظرفیت دیپلماتهایمان استفاده کنیم؛ مانند خودتان که در توییتر فعال هستنید، برای منافع جمهوری اسلامی سایر دیپلماتها هم همین کار را بکنند؟
ظریف: اتفاقا ما اخیرا دستورالعمل دادیم به سفرا که همه فعال شوند در فضای توییتر به عنوان یک ابزار برای در واقع تنویر افکار عمومی؛ البته سیاست ما این نیست که مانند امریکاییها با افکار عمومی دنیا بازی کنیم بلکه سیاستمان این است که افکار عمومی در دنیا از واقعیتها مطلع باشند.
یکی از ابزارهای خوب برای این کار توییتر است؛ در کشور هم میبیینم که مسئولین عالی رتبه از جمله مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهوری و... استفاده خوبی از این ابزار میکنند.
بنده هم در حد بضاعت کم خودم استفاده میکنم؛ از دوستان دیگر هم در دستگاه دیپلماسی و نمایندگیهای ما در خارج از کشور تقاضا کردیم که فعالیتهای رسانهایشان در حوزه فضای مجازی و بویژه در فضای توییتر را گسترش بدهند.
با همین اوصاف و تعریفی که کردید فکر نمیکنید اگر فیلتر توییتر برداشته میشد در ایران خود مردم ایران میآمدند به کمک و بسیاری از جاها از منافع ملی ما در توییتر دفاع میکردند؟
ظریف: بالاخره این تصمیمی است که باید مسئولین ذیربط بگیرند؛ من با توجه به نوع رفتاری که کاربران مختلف در کشورهای مختلف داشتند احساس میکنم که حضور گستردهتر کاربران ایرانی میتوانست برخی حرکتهایی که در توییتر علیه ما انجام میشود را بیشتر پاسخ بدهد.
الآن بیشتر حضور در توییتر از ایرانیها کسانی است که با ما رابطه خوبی ندارند و بیشتر هم از خارج هدایت میشود مخصوصا از سعودی و امریکا یک حرکت بسیار گستردهای در این زمینه هست.
تعجب میکنم از این شرکتها که حسابهای ایرانیها را بستند ولی این حسابهای فیکی که از این کشورها کاملا مشخص است که هدایت شده و شاید هم بیشترشان به صورت ربات انجام شود و هر بار میبینیم که یک حجم وسعیی از حرفهای خلاف آداب و شئونات انسانیت در اینجاها مطرح میشود را آزاد گذاشتند.
به هر حال احساس من این است که حضور گستردهتر کاربران واقعی ایرانی میتواند یک پاد زهری باشد برای این حضور هماهنگ شده و در واقع خریداری شده برخی افراد واقعی و عموما غیر واقعی روی توییتر.
جهان
نوشتن دیدگاه