کد خبر: 12026
منتشر شده در پنج شنبه, 11 خرداد 1396 08:54
افشار سلیمانی، سفیر اسبق کشورمان در جمهوری آذربایجان، در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز درباره مناقشات بین ترکیه و اتحادیه اروپا بیان داشت: کشورها در یک سیاست خارجه یکسویه قادر به تامین منافع ملی خود نخواهند بود. ترکیه نیز از این موضوع مستثنی نیست. آنکارا باید با اتحادیه اروپا همکاری داشته باشد. وی...
افشار سلیمانی، سفیر اسبق کشورمان در جمهوری آذربایجان، در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز درباره مناقشات بین ترکیه و اتحادیه اروپا بیان داشت: کشورها در یک سیاست خارجه یکسویه قادر به تامین منافع ملی خود نخواهند بود. ترکیه نیز از این موضوع مستثنی نیست. آنکارا باید با اتحادیه اروپا همکاری داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره با مراودات اقتصادی میان ترکیه و اروپا گفت: در حال حاضر قریب به 45% از صادرات ترکیه به سوی اروپا سرازیر می شود. لذا این کشور با ساز و کارهای این اتحادیه و نهادهای وابسته به آن همکاری و آشنایی دارد. اما این موضوع چالش هایی را هم برای ترکیه به همراه داشته است.
سلیمانی در ادامه تصریح کرد: اما اینکه آیا می توان انتظار داشت ترکیه با امضای یک توافق بتواند با سران اتحادیه اروپا جهت حضور در آن به تفاهم دست یابد بحث دیگری است.
سفیر اسبق کشورمان در ادامه تشریح کرد: این امر تاکنون محقق نشده است و کشورهای عضو این تشکیلات رفتارهای آنکارا را با مفاد قانون عضویت در اتحادیه اروپا در تضاد می دانند و جز منتقدین جدی رفتارهای حقوق بشری این کشور به ویژه در دوران پسا کودتا هستند.
وی درباره مشکلات پیش روی ترکیه بیان داشت: پس از رفراندوم قانون اساسی و تغییر نظام پارلمانی به ریاستی در ترکیه، تنش ها و چالش هایی جدی میان آنکارا و اتحادیه اروپا ایجاد شد.
سلیمانی افزود: علاوه بر این مشکلات حقوق بشری دولت آقای اردوغان که شامل زندان کردن، اخراج از کار به دلایل سیاسی و بازداشت های بسیار است، از مواردی است که با اصول قانونی پیوستن به اتحادیه اروپا ناسازگارند. حتی ترکیه بحث بازگرداندن حکم اعدام را نیز مطرح کرده بود که همین یک اصل عضویت آنکارا در این اتحادیه را به کل منتقی می کند.
سفیر اسبق کشورمان گفت: بنظر می رسد این گفت و گوها چالش برانگیز خواهد بود. اما عضویت آنکارا در اتحادیه اروپا می تواند در مجموع به سود این کشور باشد و از منظر اقتصادی باعث بهبود سرعت رشد این کشور خواهد بود.
وی تشریح کرد: در دوره جدید ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا با چالش های جدیتری مواجه خواهد بود. این کشور هنوز نتوانسته است با کشورهای مطرح اروپایی به توافقی بر سر پیوستن به این اتحادیه دست یابد. طوری که این کشورها با عضویت ترکیه در اروپا مخالفت هایی می کردند.
سلیمانی تصریح کرد: تحولات یکسال اخیر ترکیه باعث طولانی تر شدن زمان مذاکرات بین ترکیه و اتحادیه اروپا خواهد شد.
نوشتن دیدگاه