کد خبر: 14588
منتشر شده در سه شنبه, 06 تیر 1396 20:12
نصیحت دو سویه مردم و مسئولان از مسائلی است که اهلبیت(ع) سفارشات متعددی نسبت به آن کردهاند تا جایی که امیرالمؤمنین(ع) فرمود در نهان و آشکار مرا نصیحت کنید، اما متاسفانه گاهی این امر مهم مورد تخطئه ناآگاهان قرار میگیرد. پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: نصیحت حاکمان و مسئولان جامعه بر مردم و نیز نصیحت...
نصیحت دو سویه مردم و مسئولان از مسائلی است که اهلبیت(ع) سفارشات متعددی نسبت به آن کردهاند تا جایی که امیرالمؤمنین(ع) فرمود در نهان و آشکار مرا نصیحت کنید، اما متاسفانه گاهی این امر مهم مورد تخطئه ناآگاهان قرار میگیرد.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: نصیحت حاکمان و مسئولان جامعه بر مردم و نیز نصیحت مردم نسبت به مسئولان جامعه از مسائلی است که اهلبیت عصمت و طهارت(ع) نسبت به آن سفارشات متعددی کردند، اما متأسفانه گاهی شاهدیم به نصیحت و انتقاد مردم بها داده نمیشود بلکه مورد تخطئه و واکنش منفی از سوی برخی ناآگاهان قرا میگیرد.
امیرالمؤمنین(ع) در روایتی فرمود: شما بر من حقوقی دارید و من هم بر شما حقوقی دارم، اما حقوقی که شما بر من دارید ـ یعنی مردم نسبت به حاکم دارند ـ یکی این است که ناصح شما باشم؛ دوم این که سرمایههای شما را در مسیر مصلحت شما هزینه کنم و شما را به علم و آگاهی نزدیک کنم تا در جهالت باقی نمانید.
و اما حق من بر شما این است که اولاً به بیعتی که - نسبت به فرمانروا و حاکم - کردهاید وفادار باشید. دوم این که در حضور و غیاب ناصح من باشید، ثناگویی نکنید و زیباییها را به رخ من نکشید که این موجب میشود فرمانروا از حالت خوف از خدا و رعایت حال مردم خارج شود و حقوق واجبی را که بر ذمه اوست، انجام ندهد. (خطبه34 نهجالبلاغه)
نکته قابل توجه در این روایت، نصیحت دو طرفه حاکم و مردم است که باید لازم و ملزوم یکدیگر باشند در غیر این صورت جامعه به انحطاط کشیده میشود، زیرا نصیحت در واقع همان امر به معروف و نهی از منکر و از واجبات دین اسلام است.
م
نوشتن دیدگاه