کد خبر: 54302
منتشر شده در دوشنبه, 05 شهریور 1397 04:05
به گزارش جام نیوز، یکی از صفات بسیار لازم برای یک مسلمان سازگاری با دیگران است. امام باقر علیه السلام در این مورد در روایتی میفرمایند: «مَنْ قُسِمَ لَهُ الْخُرْقُ حُجِبَ عَنْهُ الْإِيمَانُ» (1) «آنكس كه ناسازگارى بهره اش گردد ايمان از او در پس پرده رود.» مرحوم علامه مجلسی در توضیح این روایت...
به گزارش جام نیوز، یکی از صفات بسیار لازم برای یک مسلمان سازگاری با دیگران است. امام باقر علیه السلام در این مورد در روایتی میفرمایند: «مَنْ قُسِمَ لَهُ الْخُرْقُ حُجِبَ عَنْهُ الْإِيمَانُ» (1) «آنكس كه ناسازگارى بهره اش گردد ايمان از او در پس پرده رود.»
مرحوم علامه مجلسی در توضیح این روایت میگوید: سر اينكه شخص ناسازگار از ايمان دور ميشود اينست كه اولا: مؤمنين را آزار دهد و اين مخالف ايمان است، زيرا مؤمن كسى است كه مسلمانان از دست و زبانش آسوده و در امان باشد، و ثانيا بواسطه ناسازگارى از طلب دانش كه بوسيله او بپايه كمال ايمان رسد محروم ماند، زيرا اسباب طلب آن برايش فراهم نگردد. و پوشيده نماند كه نـاسازگارى تا آنجا نكوهيده و مذموم است كه نرمش و ملايمت ممكن بـاشد و كار بمسامحه در دين نكشد و گرنه ناپسند و مذموم نخواهد بود.
همانطور که از سخنان علامه مجلسی مشخص است سازگاری به معنای عمل به وظیفه دینی و ترک امر به معروف و نهی از منکر یا همرنگ دیگران شدن نیست. بلکه شاید بتوان گفت سازگاری دینی، عملکردن به دین و در عین حال ملاطفت و مهربانی با دیگران و نهایت همراهی کردن با آنان در اموری که حلال شرعی است و مخالفت، عناد و لجباری نکردن در اموری که مخالف امر الهی نمی باشد.
1. اصول كافى جلد، 4 صفحه، 10
نوشتن دیدگاه