کد خبر: 6341
منتشر شده در دوشنبه, 06 بهمن 1393 09:50
نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد که داشتن رابطه زناشویی منظم به افزایش کیفیت اسپرم کمک زیادی می کند. باروری روند پیچیده ای دارد که شاید دانستنش برایتان جالب باشد.در این مطلب به شما خواهیم گفت در هر رده ی سنی چه میزان تخمک دارید، تا چه سنی قدرت باروری تان فعال است، چه داروهایی این شانس را کاهش می...
نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد که داشتن رابطه زناشویی منظم به افزایش کیفیت اسپرم کمک زیادی می کند.
باروری روند پیچیده ای دارد که شاید دانستنش برایتان جالب باشد.در این مطلب به شما خواهیم گفت در هر رده ی سنی چه میزان تخمک دارید، تا چه سنی قدرت باروری تان فعال است، چه داروهایی این شانس را کاهش می دهد و غیره. لطفا با ما همراه باشید.
1- باروری آقایان در تهدیددر طول 50 سال گذشته باروری آقایان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. مردها نیمی از اسپرمازوئیدهای خود را از دست داده اند. امروزه حدود 40 درصد ناباروری ها به مردها مربوط می شود. 2- تخمک ها : دانه های کریستالی باروریاگر مایل به بارداری هستید، باید بدانید که ریتم ساعت بیولوژیکی بدن تان چگونه است و چه مقدار از این دانه های کریستالی در تخمدان های شما وجود دارد. تست های جدیدی بخصوص در استرالیا به بازار آمده اند که میزان ذخیره ی تخمک های زنان را نشان می دهند. کافیست یک آزمایش خون ساده بدهید. این تست ها بخصوص برای خانم ها در سنین سی سالگی ایده آل است. بهتر است بدانید که هر زن با یک تا دو میلیون تخمک به دنیا می آید و تا سن یائسگی هر ماه از این تعداد کاسته می شود. به عقیده متخصصان، خانم ها در سن بیست سالگی حدود دویست هزار تخمک دارند. در سی سالگی این میزان نصف می شود و در 40 سالگی تعداد تخمک ها به زیر دو هزار عدد می رسد. 3- مادران 70 سالهاگر چه یک زوج از هفت زوج مشکل باروری دارد، اما علم نوین هر روز به نتایج جدیدی می رسد که طبیعت را دستخوش تحولات عظیم می کند. چند سال پیش در کشور هند زنی 70 ساله با شیوه لقاح خارج از رحم(IVF) دوقلو به دنیا آورد. این خانم 70 ساله قبل از آن دارای دو فرزند و پنج نوه بوده است. در واقع با پادرمیانی تکنیک های علمی می شود تا سنین بالا نیز قدرت باروری را حفظ کرد.
4- تعداد رابطه زناشویی برای بچه دار شدننتایج بررسی های انجام شده توسط محققان نشان می دهد که برای بارداری به طور متوسط حدود 104 رابطه جنسی لازم است. این بررسی روی حدود 3000 زنی که برای بارداری تلاش می کردند، انجام شده است. بیشتر این افراد بعد از شش ماه و با چهار بار رابطه زناشویی در هفته باردار شدند. 5- مردها نیز ساعت بیولوژیکی دارندهمیشه این باور وجود دارد که صرفا خانم ها تحت تاثیر ساعت بیولوژیکی بدن قرار دارند و مردها از این قاعده مستثنی هستند. اما محققان انگلیسی بر این بارو هستند که باروری مردها نیز با گذشت زمان کاهش پیدا می کند. بر اساس نتایج پژوهشی که در دانشگاه بیسترول و برونل روی 8500 زوج انجام شده است، تنها 8 درصد مردهای زیر 25 سال مشکل باروری داشته اند. در حالیکه با افزایش سن و بعد از 35 سالگی این عدد به 15 درصد افزایش یافت.
6- آیا می دانید در چه زمانی در اوج باروری قرار دارید؟اکثر خانم ها در خصوص دوره باروری خود دچار اشتباه می شوند، چون تصور می کنند که صرفا زمان تخمک گذاری امکان باردار شدن وجود دارد.
اما شانس باروری خانم ها از حدود دو روز قبل از تخمک گذاری کلید می خورد و تا حدود سه روز بعد از آن ادامه دارد. به خاطر اینکه اسپرم می تواند تا حدود سه روز در داخل دستگاه تناسلی زن زنده بماند. در واقع هر خانمی به مدت شش روز شانس باروری دارد، یعنی از چند روز قبل تا چند روز بعد از تخمک گذاری. تست هایی وجود دارد که روز تخمک گذاری را مشخص می کند. اگر قصد بارداری دارید می توانید از این تست ها استفاده کنید. همچنین لازم است که نسبت به علائم بدن تان در زمان تخمک گذاری یعنی افزایش دما، افزایش ترشحات واژن، درد زیرشکم و غیره نیز دقت داشته باشید. 7- تاثیر برخی داروها روی باروریمصرف هر دارویی عوارض جانبی خود را دارد و بدون شک روی باروری نیز بی تاثیر نیست. البته منظورمان این نیست که به یکباره مصرف داروهایتان را قطع کنید. بهتر است با پزشک تان مشورت کنید و در حد امکان از داروهای جایگزینی که عوارض کمتری دارند استفاده کنید. برخی از داروها باعث افزایش میزان پرولاکتین (هورمون افزایش دهنده ی شیر) می شوند. افزایش ترشح این هورمون می تواند باعث بروز اختلال در تخمک گذاری خانم ها و کاهش میل جنسی در آقایان و به خطر افتادن میزان اسپرم شود. از این داروها می توان به داروهای ضدافسردگی، داروهای اعصاب، برخی داروهای فشار خون، داروهای تهوع و داروی زخم معده و روده مانند تاگامت اشاره کرد.
در خانم ها داروهای ضدالتهاب در دوره تخمک گذاری اختلال ایجاد می کنند. در آقایان نیز بیشتر داروها باعث ایجاد اختلال در تولید اسپرمازوئیدها می شوند.
در واقع داروهای ریزش مو، برخی از داروهای فشار خون، دیورتیک ها (مدرها)، داروهای ضدکلسترول خون و برخی از داروهای ضدسرع و داروی لیتیوم جز داروهایی هستند که روی باروری آقایان تاثیر منفی می گذارند. اگر قصد بچه دار شدن را دارید و در حال مصرف دارویی هستید، حتما با پزشک تان در خصوص عوارض آنها و تاثیرشان بر باروری صحبت کنید.
برخی از داروها همچنین می توانند باعث کاهش میل جنسی و بروز اختلالات نعوظ در مردها شوند. توجه داشته باشید که مصرف داروهای استروئیدی آنابولیزان در ورزشکاران نیز می تواند باعث کاهش هورمون های مردانه و ضعف بیضه ها شود. در بیشتر موارد با قطع مصرف این داروها، عوارض آنها نیز از بین می رود.