کد خبر: 13198
منتشر شده در پنج شنبه, 11 خرداد 1396 16:42
به گزارش ایسنا، جاسم عبدالعزیز حمیدی، قائم مقام وزیر محیط زیست عراق در مراسم امضای توافقنامه اجرایی راه اندازی مزرعه آموزشی و پژوهشی مقابله با گردوغبار در کشور عراق که با حضور ابتکار در پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: همکاریهای ایران با دولت عراق در بخشهای مختلف سیاسی از جمله مقابله با داعش اهمیت...
به گزارش ایسنا، جاسم عبدالعزیز حمیدی، قائم مقام وزیر محیط زیست عراق در مراسم امضای توافقنامه اجرایی راه اندازی مزرعه آموزشی و پژوهشی مقابله با گردوغبار در کشور عراق که با حضور ابتکار در پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: همکاریهای ایران با دولت عراق در بخشهای مختلف سیاسی از جمله مقابله با داعش اهمیت بسیاری دارد. همچنین دولت عراق با جمهوری اسلامی ایران در زمینه محیط زیست نیز اقدامات مشترکی دارد.
وی افزود: در حال حاضر برای امضای توافقنامه بین وزارت محیط زیست و بهداشت عراق و سازمان حفاظت محیط زیست ایران در بحث مقابله با گردوغبار و طوفانهای شن به تفاهم رسیدهایم.
قائم مقام وزیر محیط زیست عراق با تاکید بر اینکه تلاش بسیار خوبی از سوی دولت ایران برای هدایت و راهبری اقدامات منطقهای به منظور مقابله با گردوغبار صورت میگیرد، گفت: علاوه بر بحثهای گردوغبار با ایران در زمینه تنوع زیستی، ارزیابی اثرات زیست محیطی همکاریهای مشترک داریم.
این مقام مسئول در وزارت محیط زیست عراق درمورد تعیین تکلیف برای بخش هورالعظیم عراق گفت: با تلاش ایرانیان بخشهایی از تالاب هورالعظیم به عنوان ذخیره گاه زیست کره در یونسکو ثبت شد و این باعث شد تلاشهای ما در این زمینه تعمیق پیدا کند. متناسب با فعالیت جمهوری اسلامی ایران برای ثبت بخش ایرانی هورالعظیم و هورالهویزه به عنوان ذخیره گاه زیست کره ما هم تلاشی را در جهت ثبت بخش عراق این تالاب آغاز کردیم.
جاسم عبدالعزیز حمیدی با اشاره به اینکه از سالهای اخیر با خشکسالیهایی در جنوب عراق مواجه هستیم افزود: ساخت سدهایی بر روی دجله و فرات در خشکی تالابها از جمله تالاب هورالعظیم تاثیر گذاشته است. با پشتیبانی مسئولین ایرانی در زمینه بهبود مدیریت منابع آب در منطقه ورود کردهایم.
وی افزود: خوشحالیم که تلاشهای دولت ایران برای احیای تالاب هورالعظیم به گونهای بوده که بخشی از آبها باعث احیای قسمتی از هورالعظیم مستقر در خاک عراق نیز شده است. همه همت و تلاش خود را برای پایداری آن به کار خواهیم بست.
قائم مقام وزیر محیط زیست عراق در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درمورد نقش داعش به عنوان مانعی در مقابله با گردوغبار و مهار کانونهای فعال در کشور عراق اظهار کرد: ما نیز با مشکلات گوناگونی در عراق در اثر گردوغبار مواجه شدیم. یک سوم پهنه کشور در اختیار نیروهای داعش است که در سلامت و رفاه شهروندان عراقی تاثیر گذاشته است.
وی افزود: تاثیر این موضوع برای هر دو کشور ایران و عراق مشهود بوده و هست. از طرف دولت عراق میگویم که تنها کانون گردوغبار منطقه در عراق نیست و سایر کشورها نیز کانونهای فعال گردوغبار دارند اما باید تاکید کنم که لازم است برای مقابله با این پدیده همکاریهای منطقهای شکل بگیرد چون گردوغبار ماهیت فرامرزی دارد و بایستی تلاشهای همه جانبه برای مقابله با آن صورت گیرد.
جاسم عبدالعزیز حمیدی تاکید کرد: از ابتکارعمل ایران برای میزبانی اولین اجلاس بینالمللی مقابله با گردوغبار تشکر میکنیم. مسئول فعالیتهای محیط زیست عراق که همزمان نائب رئیس مجمع محیط زیست سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه است همه تلاشهای خود را میکند تا در زمینه مقابله با گردوغبار اقدامات جدی صورت گیرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با توجه به شرایط سیاسی عراق آیا تضمینی برای پایبندی این دولت بر تعهدات خود وجود دارد گفت: جوانان کشور ما خود را قربانی مقابله با دشمنان برای حفظ تمامیت ارضی و حراست از هموطنان خود میکنند. بحرانهای مالی جهانی مثل کاهش قیمت نفت و بحران داخلی ما یعنی جنگ باعث شده که ذخایر ما کاهش یابد. با این وجود اهتمام ما تنها در زمینه امنیت نیست. حضور ما در ایران به منظور انعقاد توافقنامه اجرایی مقابله با گردوغبار نشانه آن است که به ارتقای کیفیت رفاه و سلامت شهروندان نیز توجه داریم.
قائم مقام وزیر محیط زیست عراق تاکید کرد: ما در یک طرف با دشمنان ملت میجنگیم و در طرف دیگر درخت میکاریم تا شهروندانمان زندگی بهتری داشته باشند.
این مقام مسئول در وزارت محیط زیست عراق در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درمورد حضور وزیر محیط زیست عراق در اجلاس بینالمللی مقابله با گردوغبار که تیرماه سال جاری برگزار میشود گفت: کنفرانس تهران برای ما اهمیت بسیاری دارد چون کشور عراق نیز از گردوغبار و طوفانهای شن رنج میبرند. خانم عدیله، وزیر محیط زیست عراق با حضور در اجلاس بینالمللی گردوغبار دیدگاههای خود را در این زمینه مطرح خواهند کرد و مجموعه پیشنهاداتی در زمینه مقابله با پدیده گردوغبار خواهند داشت.
وی افزود: در حال حاضر در عراق سازمان ملی و پروژه ملی برای کاهش اثرات گردوغبار در کشورهای همسایه داریم که طی آن علاوه بر ایران با کویت نیز همکاری و مشارکت داریم. بنابراین کنفرانس تهران فرصت خوبی است و مسئولین محیط زیست عراق با حضور در این اجلاس مطالب و پیشنهادات مشخص خود را در مقابله با گردوغبار ارائه خواهند داد.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه