کد خبر: 2278
منتشر شده در سه شنبه, 10 اسفند 1395 14:55
وزیردادگستری بیان کرد: نباید اجازه دهیم کنترل و مدیریت فضای سایبر در اختیار سازندگان آن قرار گیرد و باید آن را به نحو صحیحی کنترل کنیم. به گزارش فارس، مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در حاشیه همایش رویارویی با جرائم سایبری در جمع خبرنگاران در رابطه با پرسش خبرنگاری مبنی بر بالارفتن میزان جرائم و...
وزیردادگستری بیان کرد: نباید اجازه دهیم کنترل و مدیریت فضای سایبر در اختیار سازندگان آن قرار گیرد و باید آن را به نحو صحیحی کنترل کنیم.
به گزارش فارس، مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در حاشیه همایش رویارویی با جرائم سایبری در جمع خبرنگاران در رابطه با پرسش خبرنگاری مبنی بر بالارفتن میزان جرائم و پرونده ها در حوزه سایبری اظهار داشت: درحال حاضر افزایش جرائم سایبری از نظر اندازه زیاد شده ولی در مقایسه با فعالیتی که در حوزه فضای مجازی در حال انجام است رقم زیادی نیست.
پورممحمدی افزود: در حال حاضر خدماتی که در فضای مجازی به کاربران و افراد جامعه داده می شود، منجر به ایجاد رفاه گسترده ای در سطح جامعه شده که خوشبختانه افراد جامعه نیز از آن بهره مند شده اند.
وی تصریح کرد: باید از تمام عواملی که در حوزه سایبری و تامین امنیت آن درحال فعالیت هستند تشکر و قدردانی کرد.
وزیردادگستری عنوان کرد: در راستای تامین امنیت فضای مجازی کاربران، متخصصان و طراحان بسیار به سلامت و امنیت این فضا فکر میکنند و درحال حاضر هزینه های زیادی نیز در این زمینه صرف می شود.
پورمحمدی گفت: خوشبختانه پلیس فتا ظرف 5 - 6 سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته است و همپای تحولات تکنولوژی جلو آمده است.
وی افزود: باید توجه کرد که بخشی از جرائم مانند سرقت و تجاوز مشابه است و تنها مکان آن فرق دارد که این جرائم در قانون جرم انگاری شده اند ولی فضای سایبر فضایی متفاوت است.
وزیر دادگستری ادامه داد: آنچه مهم است شناسایی و پیدا کردن آدرس ها و راهکارهای مناسب در حوزه سایبر است چرا که بخشی از مشکلات فضای سایبر در حوزه شناسایی است که این امر نیازمند تکنولوژی مناسب خود است.
پورمحمدی با ابراز خرسندی نسبت به برگزاری همایش ها در حوزه فضای مجازی و شفافیت در این زمینه، مطرح کرد: ما به توسعه جرم انگاری فکر نمیکنیم زیرا تاکنون این همه عناوین مجرمانه ساختن موجب کاهش جرائم نشده است و افزایش تعداد پرونده ها و زندانی ها نیز به کاهش جرائم کمکی نکرده است.
وی گفت: در حوزه سایبر بسیار خوشبین هستم چون تکنولوژی سایبر اشراف بیشتری را در اختیار قرار می دهد و درصورتی که از فضای سایبر خوب بهره مند شویم نفع آن بیشتر از ضرر آن خواهد بود.
وزیردادگستری بیان کرد: نباید اجازه دهیم فضای سایبر در اختیار سازندگان آن قرار گیرد و باید آن را به نحو صحیحی کنترل کنیم.
وی گفت: پلیس فتا توانایی فنی بسیار بالایی دارد و کارشناسان و متخصصان زیادی در این حوزه فعالیت می کنند، همچنین دسترسی های ما نیز بیشتر شده است که بر همین اساس مجرمین باید احساس خطر کنند.
برخورد قضائی با جرایم سنتی در فضای مجازی باید تعریف شود
دبیر اولین همایش ملی رویارویی با جرایم سایبری، گفت: برخورد قضائی با جرایم سنتی که در فضای مجازی رخ می دهد، یک تعریف جدید لازم دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش ملی رویارویی با جرایم سایبری چالش ها و راهکارها که صبح سه شنبه در محل دانشگاه انتظامی امین برگزار شد.
حسین میرمحمد صادقی دبیر اولین همایش ملی رویارویی با جرایم سایبری، گفت: نقطه آغاز همایش از تیر ماه سال ۹۵ استارت خورد و ۱۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و ۲۴ مقاله نیز به صورت سفارشی از اساتید فن آوری اطلاعات گرفته شد.
وی افزود: در اهمیت اصل برگزاری این سمینار همین بس که نزدیکی پلیس فتا به دانشگاه برای انجام وظایفش بسیار حایز اهمیت است. نهادهایی که مجری یک فعالیت هستند باید تاش کنند به نهادهای ذی ربط علمی نزدیک شوند، پلیس فتا چنین نیازی را احساس کرده و تلاشش را بکار بسته تا هر چه بیشتر به دانشگاه نزدیک شود.
دبیر اولین همایش ملی رویارویی با جرایم سایبری، ادامه داد: اینترنت انقلاب عظیمی در دنیای ارتباطات ایجاد کرده است. فضای مجازی خیلی هم واقعی است پنجمین قلمرو و محل فعالیت مردم و دولت ها فضای سایبر است. اهمیت این حوزه بسیار زیاد است و باید فعالیت هایی که در این فضا انجام می شود پیشگیرانه باشد.
میر محمدصادقی، اقدامات مجرمان سایبری را به سه دسته تقسیم کرد و افزود: اول اقدامات مجرمانه فیزیکی و سنتی که به همان شکل در فضای سایبری دنبال می شود. افترا، فحاشی و تهدید همان جرایمی است که در فضای واقعی هم وجود دارد و جزو جرایم سنتی محسوب می شود.
دبیر برگزاری همایش درباره شکل دوم جرایم سایبری، گفت: جرایم سنتی که در فضای مجازی رخ می دهد یک تعریف جدید لازم دارد مثل سرقت هایی که در فضای مجازی انجام می شود بر طبق تعابیر سنتی، حقوق جزا تعبیر سرقت ربایش است اما بر طبق فعلی که در فضای مجازی رخ می دهد ربایشی انجام نمی شود جابه جایی ها در سرقت ها و کلاهبرداری های اینترنتی نیاز به تعابیر جدید دارند.
میر محمدصادقی افزود: در فضای سایبر شاید رفتاری گسترش پیدا کند که در فضاهای دیگر معنایی ندارد مثل هک کردن. هیچ کسی نمی تواند طرفداد برخوردهای سرکوبگرانه باشد و از طرف دیگر نمی تواند طرفدار رها کردن فضا و عدم مدیریت آن بشود.
نوشتن دیدگاه