کد خبر: 16080
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 12:25
سرپرست کاوش تپه سیلوه پیرانشهر در آذربایجان غربی از کشف دو لوح شمارشی آغاز نگارش و آثار ارزشمند مربوط به دوران مس و سنگ خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ اکبر عابدی گفت: قدیمیترین آثار به دست آمده از این کاوش متعلق به...
سرپرست کاوش تپه سیلوه پیرانشهر در آذربایجان غربی از کشف دو لوح شمارشی آغاز نگارش و آثار ارزشمند مربوط به دوران مس و سنگ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ اکبر عابدی گفت: قدیمیترین آثار به دست آمده از این کاوش متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد و دوره مس و سنگ است.
وی افزود: در این کاوش علاوه بر سفالهای شاخص کاه رو و منقوش، ابزارهای سنگی از جنس ابسیدین و کوارتز در کنار ادوات سنگی به دست آمده است.
عابدی تاکید کرد: نواحی جنوب دریاچه ارومیه در عصر مفرغ از جمله فرهنگهای کمتر شناخته شده شمال غرب ایران است.
وی با اشاره به اینکه تپه سیلوه پیرانشهر نزدیک به هشت متر از آثار این محوطه را در خود جای داده است افزود: آثار کشف شده در این تپه متعلق به دوران مس و سنگ است.
این باستان شناس گفت: سفالهای شاخص در کنار ابزارهای سنگی، فلزی و استخوانی از یافتههای شاخص دوره مفرغ در تپه سیلوه است.
وی با تاکید بر اینکه شاخصترین یافته دوره مفرغ دو لوح شمارشی متعلق به دوره آغاز نگارش و عصر مفرغ است گفت: این الواح به نمونههای بدست آمده از تپه گودین کرمانشاه شباهت بسیاری دارد.
عابدی با بیان اینکه پس از دوره مفرغ آثار و نوشتههای دوره عصر آهن در محوطه قابل مشاهده است افزود: در بررسیهای اولیه به نظر میرسد این آثار متعلق به دورههای عصر آهن II و III شمال غرب ایران و حوزه فرهنگی حسنلو است.
وی ادامه داد: این دوره با توجه به ابهامات و اهمیت آن نیازمند مطالعات و بررسیهای بیشتری است.
عابدی افزود: شناسایی و ثبت ساختارهای سنگی فراوانی از دوره تاریخی به ویژه اشکانی در ترانشههای مختلف در حال انجام است.
وی گفت: جدیدترین آثار محوطه شامل قبور فراوانی از سدههای میانی اسلامی (سلجوقی - ایلخانی) تا قبور معاصر است.
عابدی با ابراز امیدواری از اینکه تا پایان کاوش اطلاعات بیشتری درباره دوران تاریخی نواحی شمال غرب ایران به دست آید گفت: این موضوع کمک شایانی در تکمیل جدول گاهنگاری شمال غرب ایران خواهد کرد.
نخستین فصل کاوشهای نجات بخشی سد سیلوه در دو محوطه تپه قبرستان سیلوه و تپه سرباز سیلوه با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.
نوشتن دیدگاه