کد خبر: 60069
منتشر شده در دوشنبه, 11 اسفند 1399 14:27
در ادامه گفت و گوی ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ خبرگزاری ایکنا با جهان بین معاون دانشگاه آزاد آمده است: جهانبین با اشاره به تلاشهای علمی و فرهنگی در راستای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در دانشگاه آزاد، اظهار کرد: متولی برگزاری اقدامات قرآنی در این دانشگاه، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری است و همین چند روز قبل...
در ادامه گفت و گوی ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ خبرگزاری ایکنا با جهان بین معاون دانشگاه آزاد آمده است: جهانبین با اشاره به تلاشهای علمی و فرهنگی در راستای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در دانشگاه آزاد، اظهار کرد: متولی برگزاری اقدامات قرآنی در این دانشگاه، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری است و همین چند روز قبل مسابقات قرآنی را با شکوه برگزار کردیم و از آن استقبال بسیار خوبی شد.
فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به سؤالی درباره نقش دانشگاهیان در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، اظهار کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بسیار مهم است و میتوان گفت عصاره تجربه نظری و عملی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی آیتالله العظمی خامنهای است و به نظر میرسد چون بسیار موجز است لذا باید اقداماتی اساسی برای تبیین این موضوع از سوی نهادهای مختلف در کشور به ویژه از سوی جامعه دانشگاهی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: یکی از کارهای مهمی که در این راستا از سوی بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده تربیت مدرس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که در همین زمینه افرادی را در دورههای دانشافزایی و ارتقاء توان به منظور تدریس در زمینه بیانیه گام دوم انقلاب تربیت میکنند. بنا بر این است که این افراد با آموزشهایی که در دورههای مختلف میبینند بتوانند در زمینه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب به فعالیت بپردازند.
جهانبین تأکید کرد: از جمله کارهای دیگری که در دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است این است که مرحله کشوری کرسیهای نظریهپردازی را مستخرج از بیانیه گام دوم انقلاب برگزار کنیم که موضوعات آن استخراج شده و هم اکنون نیز مرحله استانی آن با حضور ۱۳۰۰ تیم در حال برگزاری است. همین موضوع کمک خواهد کرد که بیانیه گام دوم انقلاب به میزان بیشتری دیده شود و مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با برپایی این کرسیها، موافقان و مخالفان، دیدگاههای خود را بیان کرده و از درون آن سخن راستین و بهترین نتیجه بیرون میآید. این دو کار مهمی است که تاکنون در دانشگاه آزاد در راستای تبیین بیانیه گام دوم انجام شده یا در حال انجام است. علاوه بر این موارد، در درس وصایای حضرت امام خمینی(ره) که در دوره کارشناسی تدریس میشود و اگر دانشجوی آن را نگذرانده باشد در دوره ارشد خواهد گذراند نیز سرفصلهای بیانیه گام دوم انقلاب را اضافه کردهایم.
وی ادامه داد: از طریق اساتید این درس، طیف وسیعی از دانشجویان با موضوعات بیانیه گام دوم انقلاب آشنا میشوند. البته اطلاع دقیقی از وضعیت تربیت مدرس بیانیه گام دوم انقلاب ندارم چون توسط بسیج اساتید انجام میشود اما در جریان هستم که چند مرحله آن پیش رفته است و دورههایی هم که برگزار میکنند دورههای کیفی است که بعداً بتوانند از طریق اساتیدی که تربیت میکنند طیف وسیعی از دانشجویان را در جریان این موضوع قرار دهند.
جهانبین در پاسخ به سؤالی درباره تأثیرات کرونا بر جامعه دانشگاهی اظهار کرد: قطعاً آثاری گذاشته است اما از فضای مجازی استفاده لازم را برای جبران آن بردهایم. در دانشگاه آزاد پیگیر موضوعی به نام دانشجویار هستیم تا بیشتر فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی را در آن بستر انجام دهیم که ۷۰ خدمت که دانشجو در فضای حقیقی دریافت میکند از جمله کارت دانشجویی تا رزرو غذا را در آنجا انجام دهیم. چنین کاری در بستر فضای مجازی انجام خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همچنین موضوع هر دانشجو یک مهارت را پیگیری میکنیم. بنا داریم که این کار منجر به تولید و صنایع خلاق فرهنگی شده و دانشجویان آن را در این بستر فضای مجازی و پیام رسانهایی که در این زمینه وجود خواهد داشت عرضه کنند. هدف ما این است که دانشجویان در زمینه تولید، توزیع و مصرف درگیر باشند.
جهانبین افزود: علاوه بر این، جشنواره حماسه تا حماسه را برگزار کردیم که در آن هر دانشجویی که زیر پستهای مربوط به حماسههای دفاع مقدس پنج کامنت میگذاشت در رویداد وارد و مورد داوری قرار میگرفت و هم اکنون نیز در مرحله داوری قرار داریم که در همین راستا بین ۷۵ تا ۸۰ هزار پست گذاشته شد. همچنین کرسیهای آزاداندیشی که به آنها اشاره کردم به شکل ترکیبی برگزار میشود؛ یعنی کسانی که امکان حضور دارند میتوانند به شکل حضوری و کسانی که حضور ندارند می توانند به صورت مجازی شرکت کنند
وی اظهار کرد: بنابراین سعی کردهایم در این دوران شیوع ویروس کرونا از فضای مجازی بهرههای زیادی ببریم. علاوه بر اینها وبینارها و کارگاههایی نیز مختص اساتید برپا شده که از جمله آنها کارگاهی با نام مکتب سلیمانی بود که ۱۰ تن از اساتید برجسته در این زمینه به ارائه مطالب پرداختند. درس وصایا هر ترم دارای ۲۰۰ دانشجو است و اگر ۶۰۰ استاد آن را تدریس کنند ۱۲۰ هزار دانشجو در جریان آن قرار میگیرند و اگر این ۱۲۰ هزار را ضرب در ۱۶ جلسه کنیم متوجه میشویم چه کار بزرگی انجام گرفته است به همین دلیل است که کار بر روی اساتید را بسیار مهم تلقی میکنیم تا دانشافزایی برای اساتید این حوزه صورت گیرد و از طریق آنها اقدامات ارزندهای انجام دهیم.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره مهمترین اقدامات قرآنی که در دانشگاه آزاد صورت گرفته، اظهار کرد: متولی برگزاری اقدامات قرآنی در دانشگاه آزاد اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری است و الحمدلله همین چند روز قبل مسابقات قرآنی را با شکوه برگزار کردیم و از آن استقبال بسیار خوبی نیز شد.
جهانبین در پایان گفت: همچنین حجتالاسلام شریفانی که مسئولیت نهاد را برعهده دارند از اساتید قرآنی و مفسران برجسته هستند. الان در هر استان جلسات تفسیر قرآن برگزار میشود و علاوه بر آن خود حجتالاسلام شریفانی درس تفسیر قرآن برگزار میکردند که حدود ۷۰۰ نفر از اساتید در آن شرکت داشتند. انشاءالله در آینده نیز برنامههای وسیعتر و با قدرت بیشتری انجام خواهیم داد تا منشأ اثرات زیادی باشد.
نوشتن دیدگاه