کد خبر: 20774
منتشر شده در یکشنبه, 09 مهر 1396 02:20
آنچه شهادت سیدالشهدا(ع) را بی نظیر کرد معرفت او بود خبرگزاری شبستان: دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی با اشاره به واقعه عاشورا و رویکرد سیدالشهدا(ع) اظهار کرد: بسیاری در جهان کشته شدند و به مظلومیت هم کشته شدند اما آنچه که شهادت امام حسین(ع) را مبرز کرد معرفت اوست. به گزارش خبرنگار گروه اندیشه...
آنچه شهادت سیدالشهدا(ع) را بی نظیر کرد معرفت او بود
خبرگزاری شبستان: دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی با اشاره به واقعه عاشورا و رویکرد سیدالشهدا(ع) اظهار کرد: بسیاری در جهان کشته شدند و به مظلومیت هم کشته شدند اما آنچه که شهادت امام حسین(ع) را مبرز کرد معرفت اوست.
به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: کانال رسمی تلگرام دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی در ایام شهادت و سوگواری سید و سالار شهیدان بخش کوتاهی از صحبت های استاد در برنامه معرفت که پیرامون واقعه عاشورا بود منتشر کرده است که در ادامه، گزارش این بحث را می خوانید:
دکتر غلامحسین ابراهیمی دنیانی با بیان اینکه آنچه شهادت امام حسین(ع) را مبرز، یکتار و بی نظیر می کند معرفتش است، اظهار کرد: وگرنه که این همه آدم در دنیا کشته شدند و حتی مظلوم کشته شدند.
وی ادامه داد: عنصر اساسی شهادت امام حسین(ع) که تا ابد جلوه دارد، آگاهی و معرفت حضرت است. می فرماید: هرکسی که می خواهد برود، برود. حضرت به این درجه آگاهی رسیده است.
چهره ماندگار با اشاره به اینکه آزادی نتیجه معرفت است، گفت: کسانی که از آزادی دم می زنند و معرفت ندارند کشک می سازند. آزادی الواطی و هرزه گرایی نیست. آزادی به آگاهی است. یک حیوان آزاد است. اگر آزادش کنی هرجا بخواهد می رود و هرکاری که دلش بخواهد می کند ولی نمی فهمد.
وی ادامه داد: آزادی نتجه معرفت است کسانی که از آزادی دم می زنند و و معرفت ندارند کشک می سابند آزادی که الواطی و هرزه گرایی نیست آزادی به آگاهی است، من از شما می پرسم یک حیوان آزاد است اگر آزادش کنی هر جا بخواهد می رود و هرکاری که دلش بخواهد می کند. ولی نمی فهمد.
ابراهیمی دینانی افزود: آزادی گاهی به انجام ندادن کار است، گاهی آزاد کسی است که کاری را انجام نمی دهد، سوال می پرسم که آیا آزادی در پیروی از خواسته هاست یا در پیروری از کف نفس؟ کف نفس یعنی جایی که شهوات و تمایلات ما می خواهند ولی عقل می گوید: نه!
این استاد فلسفه گفت: آنجا که اطالعت از عقل می کنیم آزادی است، گاهی فکر می کنیم آزادی یعنی هرچه که خواستند و دلشان خواست انجام دادند، در حالی آزادی یعنی عقل آزاد باشد؛ آیا می شود آزادی را از عقل گرفت؟ چه کسی می تواند آزادی شما را بگیرد؟ می توانند شمارا زندانی کنند، حبس کنند، اما آیاد آزدی از عقل را می توانند بگیرند؟ همان وقت که داری چوب می خوری و در زندان هستی همان وقت که پای چوبه اعدامی در عقل خودت آزادی را می فهممی و اینکه اینان احمق هستند که دارند تو را به دار می کشند، پس آزادی را نمی توان از عقل گرفت.
عضو هیات علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهار کرد: بنابراین باید معنای آزادی را فهمید، آزادی «ملک طلق» آگاهی است، آنجا که آگاهی نیست آزادی نیست. این قدر یقه چاک نکنیم، معنای آزادی را بفهمیم. امام حسین(ع) چراغ خیمه را خاموش کرد و فرمود: کسانی که می خواهند بروند، بروند.
پایان پیام/248
نوشتن دیدگاه