کد خبر: 27474
منتشر شده در جمعه, 10 آذر 1396 08:03
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری سی و یکمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که امروز هشتم آذر ماه در موزه شهدا برگزار شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت وقوع زلزله کرمانشاه اظهار داشت: این حادثه تلخ جامعه ایران را به درد آورد...
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری سی و یکمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که امروز هشتم آذر ماه در موزه شهدا برگزار شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت وقوع زلزله کرمانشاه اظهار داشت: این حادثه تلخ جامعه ایران را به درد آورد و از این رو برای همه از دست رفتگان طلب مغفرت و برای بازماندگان این حادثه نیز شفای عاجل را خواستاریم.
وی ادامه داد: در آغاز مرحله جدیدی از تاریخ اسلام و منطقه هستیم، شکست دولت خودخوانده داعش آغاز مرحله جدید وحدت در جهان اسلام است. بزرگترین توطئه دشمنان اسلام و در رأس آن مثلث شوم صهیونیسم و امپریالیسم استکباری آمریکا قرار دارد که بزرگترین توطئه را برای جهان اسلام و شکست کشورها و ملت های منطقه به کار گرفتند تا استقلال، آزادی و صلح جهانی برخواسته از کشورهای جهان اسلام را از آنها بگیرد که در نهایت با شکست دولت خودخوانده داعش این اتفاق حاصل نشد و وارد مرحله جدیدی از همگرایی و ایجاد امت واحده اسلامی شدیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه امت اسلامی یک وعده الهی است، تاکید کرد: تمام وعده های قرآنی حتمی بودن آرمان های امت اسلامی را مژده می دهد از این رو با همکاری همه دوستان دلسوز و ملت های مسلمان با رهبری مسلمین یعنی رهبر معظم انقلاب این مسیر را طی می کنیم.
اراکی در خصوص فعالیت های تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: در داخل کشور تا به حال چندین کنفرانس مهم تقریبی و در کنار آن چندین کنفرانس تقریب نهاد را در سراسر جهان در طی سال گذشته برپا کرده ایم. همچنین طی ماه های گذشته کنفرانس های زیادی مرکزی و مرزی ما به همراه اردوهای فرهنگی و برپایی برنامه های مختلف تقریبی برگزار شده است. از سوی دیگر برنامه هایی را در دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی داشته ایم که باعث ایجاد وحدت در بین کشورهای اسلامی شده است.
وی افزود: در خارج از کشور نیز 20 کنفرانس و نشست بین کشورهای مختلف برپا شده است و ما توانسته ایم با همکاری کشورهای تقریب نهاد کنفرانس های زیادی را برپا کنیم که موضوعات مختلفی در آن مطرح و نهایتا به بیانیه های خوبی منتهی شده است به همین منظور ما توانسته ایم گام های خوبی در مسیر وحدت برداریم که آخرین اقدام ما برپایی کنفرانس علمای مقاومت بیروت در لبنان بوده است که موضوعات مهمی در آن مطرح و حرکت های تروریستی، وهابیت و تکفیر مورد انزجار قرار گرفته است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مهمترین برنامه ما در طول سال های گذشته نشست های جمعیت های تقریب نهاد بوده است، تصریح کرد: برای این نشست مسئولان زیادی از بین جمعیت های مختلف دعوت شدند که همه آنها موضوع پشتیبانی، تقویت و ترویج جنبش های وحدتگرا را مدنظر قرار دادند. بر اساس این نشست 17 اتحادیه جهانی پیریزی شد.
اراکی در رابطه با فعالیت های دانشگاه مذاهب اسلامی نیز خاطرنشان کرد: طی سال گذشته جهش خوبی را در دانشگاه مذاهب اسلامی داشته ایم و با کمک ریاست این دانشگاه مرحله جدیدی را در فعالیت های این دانشگاه رقم زدیم. در واقع رشد 200 درصدی در جذب دانشجو نشاندهنده خدمات این دانشگاه بوده است.
وی ابراز داشت: در سراسر جهان امروز شاهد پیشرفت جریان همگرایی هستیم و امید داریم در کنفرانس امسال مرحله جدیدی در همگرایی جهان اسلام کلید بزند. در این کنفرانس 220 شخصیت برجسته جهان اسلام در کنار 300 شخصیت داخلی حضور دارند. بسیاری از میهمانان خارجی برای اولین بار در این کنفرانس حضور پیدا می کنند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: وضعیت جدیدی که امسال با آن روبرو بوده ایم نشان می دهد موضوع تقریب بر نفاق پیروز شده و همه کسانی که در مسیر تقریب تلاش می کنند این وعده را می دهند که در عرصه تقریب موفقیتهای بیشتری را داشته باشیم.
اراکی در خصوص اسلام و تمدن اسلامی اضافه کرد: تمدن اسلامی مقدمه اصلی وحدت است. ما بر اساس آرمان های مشترک و اراده می توانیم تفکر وحدتی را به پا کنیم. امروز ما در آستانه احیای تمدن نوین اسلامی هستیم.
وی ادامه داد: امت اسلام امتی مقابل سایر امت ها نیست، در واقع امت اسلام آمده است تا به همه امت کمک کند، در واقع دلیل شکل گیری امت اسلامی این است که امت اسلامی بشر را از زشتی ها دور نگاه دارد، در واقع اسلام همگان را به سوی صلح و یگانگی دعوت خیر می کند و پیامبر اکرم (ص) پرچمدار صلح در جامعه بشری است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه امید است پیام صلح را بتوان به همه جهانیان رساند، تصریح کرد: جریان مقاومت جنگ آفرین نیست بلکه ضد جنگ است و اولین پدیده جنگ آفرین در واقع صهیونیسم منطقه ای است. با کمی مشاهده می توان دید هر جا جنگی در دنیا رخ می دهد جای پای آمریکا و اسراییل در آن دیده می شود. اگر امروز محور مقاومت با آمریکا و اسراییل مقابله می کند به خاطر این است که هویت آنها جنگ افروزی در مقابل کشورهای مختلف است.
اراکی در خصوص اقدامات تقریب برای اقدامات پساداعش گفت: در همه کمیسیون های تشکیل شده ما نهادهای علمی و فرهنگی وجود دارد تا با خطر تحویش اسلام مقابله کرده و نگذارند اسلام محوش نشان داده شود. از طرف دیگر از حوزه های علمیه تا دانشگاه و همچنین موسسات هنری باید در جهت تبیین اسلام درست تلاش کنند و نگذارند جریان های تکفیری و جریان های پیرامون آن مخدوش بماند.
وی ادامه داد: امید داریم با اقدامات مثبت بتوانیم چهره کسانی را که آتش جنگ را توسعه می دهند، افشا و نمایان کنیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در رابطه با حضور علمای تقریبی افغانستان نیز توضیح داد: در افغانستان جریان تقریب بسیار فعال است و باید از علمای شیعه و سنی کشور تشکر کرد چرا که اگر تلاش های این بزرگواران نبود افغانستان امروز وضعیت خوبی نداشت. هر سال علمای زیادی از اهل تسنن و شیعه افغانستان برای حضور در این کنفرانس دعوت می شوند و امسال نیز در حدود 10 تن از میهمانان افغان به این کنفرانس دعوت شده اند.
اراکی در رابطه با دعوت از شیخ الازهر برای سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت گفت: اصولا ما الازهر را یکی از پایگاه های تقریب می دانیم و احمد الطیب اقدامات خوبی در جهت تقریب تا به امروز داشته است. ما در سال گذشته از ایشان دعوت به عمل آوردیم و ایشان بعد از تشکر با عذرخواهی به دلیل برخی مشغله ها حضور پیدا نکردند و امید است امسال در این کنفرانس حضور داشته باشند.
افتتاحیه سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد مراسم افتتاحیه این کنفرانس اظهار کرد: هرساله ما روز 15 ربیع الاول را به عنوان جلسه افتتاحیه انتخاب می کنیم اما امسال به دلیل برنامه ویژه رییس جمهور در روز پانزدهم این جلسه به 16 ربیع الاول منتقل شده است. در جلسه افتتاحیه رییس جمهور میهمان ویژه خواهد بود و در این مراسم سخنرانی خواهند کرد. این کنفرانس از تاریخ 14 آذرماه به مدت سه روز یعنی 16 آذر ادامه خواهد داشت.
اراکی در ادامه تشریح برنامه های کنفرانس افزود: حدود 93 کشور میهمان این کنفرانس خواهند بود که برخی از میهمانان روز دوشنبه یعنی یک روز قبل از افتتاحیه در ایران خواهند بود که به همین مناسبت برنامه ای را در مرقد امام راحل خواهیم داشت که در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حسن خمینی سخنرانی خواهند کرد.
وی ادامه داد: در صبح روز چهارشنبه میهمانان کنفرانس با رهبر معظم انقلاب دیداری را خواهند داشت و در نوبت عصر چهارشنبه و صبح پنجشنبه کمیسیون های مختلفی را برپا خواهیم کرد. از جمله کمیسیون های این کنفرانس کمیسیون اتحادیه بانوان اسلامی، کمیسیون اتحادیه مقاومت، کمیسیون اتحادیه جهانی سادات و کمیسیون مساعی حمیده به عنوان کمیسیون های فرعی خواهند بود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در خصوص پنج کمیسیون اصلی نیز گفت: ما پنج کنفرانس اصلی با عنوان کمیسیون موقعیت های کنونی منطقه ای جهان اسلام، کمیسیون تمدن نوین اسلامی و تمایز آن با تمدن غرب، کمیسیون طرح های احیاگران جهان اسلام، کمیسیون تمدن نوین اسلامی به مثابه راهبرد جهان اسلام و کمیسیون خودباوری مسلمانان منطقه را خواهیم داشت.
اراکی در مورد سایر برنامه های این کنفرانس گفت: جمعه شب، شب شعری را به مناسبت میلاد رسول اکرم (ص) در قم برگزار می کنیم. همچنین در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه های مرتبطی نیز برگزار می شود. در ضمن دوشنبه شب همزمان با شب میلاد حضرت رسول جشنی را در تهران با همکاری سایر نهادها خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در امتداد این کنفرانس شاهد برپایی کنفرانس های دیگر در سایر استانها خواهیم بود، تاکید کرد: امروز مهمترین مشکل منطقه ما پیدایش رژیم صهیونیستی است و مقدرات منطقه را رژیمی چون اسراییل برهم زده است. مسئله فلسطین برای همه جهان بشر مهم است و بزرگترین رنج در کشورهای اسلامی اتفاقی است که در فلسطین رخ داده است و امید داریم با وحدت جهان اسلام شاهد نابودی رژیم صهیونیستی باشیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در راستای روش های مقابله با عربستان تصریح کرد: تنها روش مقابله ما با عربستان دعوت آنها به وحدت است. آرمانگرایی در امر وحدت عربستان امروز را منزوی کرده است و دیگر آنها دوستی در منطقه ندارند، حتی تنها دوست آنها یعنی سعد الحریری آنها را تنها گذاشت و در نهایت آنها مجبور شدند او و خانواده اش را به نحوی گروگان گرفته تا بتوانند اقدامات خود را در پیش گیرند اما آنچه که مهم است این موضوع است که اقدامات عربستان هم امنیت داخلی این کشور و هم امنیت منطقه را دچار مشکل کرده است.
اراکی در خصوص حضور علمای مقاومت ادامه داد: علمای جهان مقاومت مخصوص علمای دینی نیستند، در واقع از سراسر جهان عضو اتحادیه جبهه مقاومت بیروت می باشند، در واقع این اتحادیه تاثیر مثبتی در امر مقاومت داشته و اقدامات به موقع آنها و موضع گیری های درست شان در منطقه اثرگذاری فراوانی داشته و موجب ایجاد وحدت شده است.
پایان پیام/523
نوشتن دیدگاه