کد خبر: 28719
منتشر شده در جمعه, 10 آذر 1396 14:47
ساعت: 14:47 منتشر شده در مورخ: 1396/09/10 شناسه خبر: 1247962 بعد از خبر خوش کلنگ زنی درمانگاه تامین اجتماعی در بهار ، ثبت ملی حمام کهنه بهار معروف به «کهنه حامام» خبر خوش دیگری بود که فعالان اجتماعی و فرهنگی شهرستان بهار را خوشحال کرد. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بهارانه، به این...
ساعت: 14:47
منتشر شده در مورخ: 1396/09/10
شناسه خبر: 1247962
بعد از خبر خوش کلنگ زنی درمانگاه تامین اجتماعی در بهار ، ثبت ملی حمام کهنه بهار معروف به «کهنه حامام» خبر خوش دیگری بود که فعالان اجتماعی و فرهنگی شهرستان بهار را خوشحال کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بهارانه، به این مناسبت نیز کانون کهن میراث بهار یکی از سمن های فعال در حوزه میراث فرهنگی مراسم جشنی به این مناسبت در این حمام برگزار کردند.
درباره روند ثبت ملی این حمام گفتگویی با مرجان عاکفی دبیر کانون کهن میراث بهار داشتیم وی گفت: چند وقت پیش به ما خبر رسید که این حمام که در دست هیات امنای مسجد علی ابن ابیطالب است در معرض تخریب قرار گرفته و هیات امنا تصمیم گرفته اند که این سازه را خراب کرده و تبدیل به پارکینگ یا پاساژ شود.
حمام کهنه بهار 200 سال قدمت گذاری شده است
عاکفی ادامه داد: کانون کهن میراث بهار به عنوان یک سازمان مردم نهاد که در زمینه میراث فرهنگی فعالیت می کند نسبت به این موضوع عکس العمل نشان داده و تا جایی پیش رفتیم که با هماهنگی مسئول میراث فرهنگی شهرستان، کارشناس میراث فرهنگی استان برای تخمین قدمت حمام دعوت شد و رختکن مردانه حمام تا بیش از 200 سال و قسمت های داخلی تا کمتر از 200 سال قدمت گذاری شد.
عاکفی ادامه داد: در قانون میراث فرهنگی هر شی یا هر سازه ای که بیش از 100 سال قدمت داشته باشد قیمتی محسوب می شود. به این جهت با مجید قاسمی جمشید ، از اعضای شورای دوره چهارم شهر پیگیر موضوع شدیم و ایشان در مورد این موضوع با هیئت امنای مسجد وارد مذاکره شدند تا از تخریب حمام جلوگیری کنند و از آنجایی که مکان حمام هم به صورت وقف بود نامه نگاری هایی به جهت رفع ایرادات با اداره وقف انجام شد و با مدیریت آقای قاسمی عضو شورا و آقای پاشایی نماینده میراث فرهنگی در شهرستان نامه درخواست ثبت ملی این حمام به تهران نوشته شد و در تهران نیز با کمک فرهنگ دوستان همشهریمان ، آقایان صفری وصال و سلیمی موید در کار ثبت ملی این حمام تسریع انجام شد و سرانجام دهم مهر ماه این حمام به ثبت رسید و در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
حمام کهنه بهار به موزه تبدیل خواهد شد
در ادامه گفتگویی با مسعود پاشایی نماینده میراث فرهنگی شهرستان بهار داشتیم. وی گفت: مدت هشت سال بود که این فضا را شناسایی کرده بودیم و به دنبال حفظ و نگهداری آن بودیم تا اینکه در چند سال گذشته فضا به گونه ای مهیا شد که به دنبال ثبت ملی آن باشیم.
پاشایی ادامه داد: برنامه ما برای این حمام این است که آن را به صورت یک موزه و یا خانه صنایع دستی و یک فضای فرهنگی دربیاوریم و به لحاظ فرهنگی بتوان از آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: این چنین فضایی به لحاظ ساخت می تواند فضای مناسبی برای ایجاد یک موزه باشد، چرا که یک بنای قدیمی و مناسب برای موزه است و اگر ما بخواهیم چنین فضایی را از نو برای ساخت یک موزه ترتیب دهیم نزدیک 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، حال آنکه این فضا با مقداری هزینه بابت مرمت و بازسازی کاملا مناسب جهت استفاده فرهنگی خواهد بود.
نمایندگی میراث فرهنگی در شهرستان باید تبدیل به اداره میراث فرهنگی شود
در ادامه با مجید قاسمی جمشید یکی از اعضای شورای شهر دوره چهارم گفتگویی داشتیم وی گفت: بنده به عنوان عضو کوچکی در کنار دوستان به لحاظ عضویت در شورای شهر بودم و درهیئت امنای مسجد علی ابن ابیطالب توانستیم اقدامات خوبی در زمینه فراهم کردن بستر لازم به جهت ثبت این اثر تاریخی داشته باشیم و این انقطه اشتراک بیش از پیش در تسریع این روند به ما کمک کرد.
وی ادامه داد: با توجه به لزوم توجه به آثار تاریخی و گردشگری و با توجه به پتانسیل هایی که در شهرهای مختلف شهرستان بهار وجود دارد کمبود اداره میراث فرهنگی در شهرستان احساس می شود و باید مسئولین تلاش کنند تا نمایندگی میراث فرهنگی به اداره میراث ارتقا یابد؛ چرا که اداره میراث فرهنگی امکانات، تجهیزات، نیرو و بودجه لازم را با خود به همراه خواهد داشت.
قاسمی ادامه داد: شهر جهانی لالجین که به عنوان شهر جهانی سفال نامگذاری شده، شهر صالح آباد با دارا بودن شهر زیر زمینی و عمارت تاریخی و شهر بهار با دارا بودن آثار و بناهای تاریخی پتانسیل های خوبی در شهرستان به لحاظ گردشگری هستند و باید بیش از پیش به این بخش توجه کرد.
این عضو سابق شورای شهر با برشمردن میراث معنوی و فرهنگی شهر گفت: فرهنگ پوشش، ضرب المثل های قدیمیریال زبان ترکی ، دست خط ها و آداب و رسوم قدیمی ما از میراث معنوی شهرمان است که بر اثر گذشت زمان به تدریج به فراموشی سپرده می شود و ما باید در حفظ آن بکوشیم و ثبت ملی این حمام می تواند شروعی برای حفظ این میراث گرانبها باشد.
با توجه به اینکه توجه به میراث فرهنگی و گردشگری یکی از اولویت های استان همدان قرار گرفته شهرستان بهار نیز از این حیث با توجه به دارا بودن میراثی گرانبها می تواند یکی از بهترین اماکن برای جذب گردشگر باشد و لذا ثبت ملی اماکن تاریخی موجود در شهرستان و مرمت این آثار می تواند زمینه را برای جذب گردشگر مهیا کند و این حوزه توجه بیش از پیش مسئولین امر را می طلبد.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه