کد خبر: 29664
منتشر شده در یکشنبه, 10 دی 1396 23:52
مبحث سوم از فصل یکم جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی از مواد ۷۳۱ الی ۷۳۳ به جاسوسی رایانهای می پردازد. صراط: مبحث سوم از فصل یکم جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی از مواد ۷۳۱ الی ۷۳۳ به جاسوسی رایانهای می پردازد. به گزارش باشگاه خبرنگاران...
مبحث سوم از فصل یکم جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی از مواد ۷۳۱ الی ۷۳۳ به جاسوسی رایانهای می پردازد.
صراط: مبحث سوم از فصل یکم جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی از مواد ۷۳۱ الی ۷۳۳ به جاسوسی رایانهای می پردازد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مبحث سوم از فصل یکم جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی از مواد ۷۳۱ الی ۷۳۳ به جاسوسی رایانهای می پردازد که به شرح ذیل می باشد:
ماده ۷۳۱ قانون مجازات اسلامی و ماده ۳ قانون جرایم رایانه ای بیان می کند: هر کس به طور غیرمجاز نسبت به دادههای سری درحال انتقال یا ذخیرهشده در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده مرتکب اعمال زیر شود، به مجازاتهای مقرر محکوم خواهدشد:
الف) دسترسی به دادههای مذکور یا تحصیل آنها یا شنود محتوای سری در حال انتقال، به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا شصت میلیون (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات.
ب) در دسترس قراردادن دادههای مذکور برای اشخاص فاقد صلاحیت، به حبس از دو تا ده سال.
ج) افشاء یا در دسترس قرار دادن دادههای مذکور برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها، به حبس از پنج تا پانزده سال.
این ماده قانونی دارای تبصره های ذیل می باشد:
تبصره ۱ـ دادههای سری دادههایی است که افشای آنها به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه میزند.
تبصره ۲ـ آئیننامه نحوه تعیین و تشخیص دادههای سری و نحوه طبقهبندی و حفاظت آنها ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط وزارت اطلاعات با همکاری وزارتخانههای دادگستری، کشور، ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهدرسید.
ماده ۷۳۲ قانون مجازات اسلامی و ماده ۴ قانون جرایم رایانه ای بیان می کند: هرکس به قصد دسترسی به دادههای سری موضوع ماده (۳) این قانون، تدابیر امنیتی سامانههای رایانهای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.
ماده ۷۳۳ قانون مجازات اسلامی و ماده ۵ قانون جرایم رایانه ای بیان می کند: چنانچه مأموران دولتی که مسؤول حفظ دادههای سری مقرر در ماده (۳) این قانون یا سامانههای مربوط هستند و به آنها آموزش لازم داده شده است یا دادهها یا سامانههای مذکور در اختیار آنها قرار گرفته است بر اثر بیاحتیاطی، بیمبالاتی یا عدم رعایت تدابیر امنیتی موجب دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت به دادهها، حاملهای داده یا سامانههای مذکور شوند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات و انفصال از خدمت از شش ماه تا دو سال محکوم خواهندشد.
نوشتن دیدگاه