کد خبر: 34547
منتشر شده در سه شنبه, 26 دی 1396 14:15
وزیر ارشاد در سومین بازدید خود از اجراهای جشنواره موسیقی فجر نسبت به فقدان رویه ثابت به صحنه رفتن بانوان هنرمند در کنسرت های شهرستان و برخی از حاشیه های موسیقی واکنش نشان داد. به گزارش سینماخبرسیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه شب ۲۵ دی ماه در سومین بازدید پیایی خود از اجراهای سی و...
وزیر ارشاد در سومین بازدید خود از اجراهای جشنواره موسیقی فجر نسبت به فقدان رویه ثابت به صحنه رفتن بانوان هنرمند در کنسرت های شهرستان و برخی از حاشیه های موسیقی واکنش نشان داد.
به گزارش سینماخبرسیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه شب ۲۵ دی ماه در سومین بازدید پیایی خود از اجراهای سی و سومین جشنواره موسیقی فجر نسبت به موضوع اجازه نداشتن حضور بانوان نوازنده در کنسرت های شهرستان با ابلاغ مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی از استان ها و برخی از حاشیه های جشنواره موسیقی فجر از جمله نحوه معرفی دبیر آینده، بودجه و برخی از مسایل دیگر واکنش نشان داد.
پاسخ به حاشیه های منع حضور بانوان نوازنده در برخی کنسرت های شهرستان
سید عباس صالحی با حضور خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدامات وزارت ارشاد پیرامون ماجرای محدودیت حضور بانوان نوازنده در اجراهای زنده شهرستان ها و برخی از دستورالعمل های مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها درباره این موضوع گفت: تدوین دستور العملی که طی آن اجراهای مورد نظر حوزه موسیقی در شهرهای مختلف کشور از یک قانون تبعیت کنند نیازمند بررسی و اجرایی کردن آن در مرکز است. به هر ترتیب در این نوع موارد حتما باید رویه عمومی به عنوان معیار مورد نظر قرار گیرد و به طور طبیعی اگر اتفاقاتی خارج از این رویه انجام بگیرد نیز نباید بار دیگر اتفاق بیفتد.
وی افزود: حتما اگر مساله ای خلاف آن دستور العمل و رویه عمومی باشد مورد نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و همکاران من در وزارت خانه حتما پیگیر قضیه خواهند بود. به هر حال اجرای صحنه ای بانوان برای بانوان همان مسیری است که در همه استان ها باید با یک رویه عمل شود. قطعا از نظر ما حضور نوازنده خانم روی صحنه کنسرت های ارکسترال اشکالی ندارد و همه جا هم باید با همین رویه نسبت به حضور هنرمندان خانم روی صحنه اقدام کنند. در حوزه تک نوازی هم ما دستورالعمل هایی داریم که در همه جای کشور به صورت یکسان وجود دارد.
وی یادآور شد: به هر ترتیب من از آقای حسینی به عنوان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم دستورالعمل های مربوط به اجرای زنده بانوان نوازنده در اجراهای صحنه ای شهرستان ها به صورت کاملا شفاف تدوین شود. ضمن اینکه همه مدیران ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها نیز بر اساس این دستور العمل کارها را انجام داده و پای این داستان باقی بمانند. به هر حال ما در این حوزه گفتگوهای زیادی نیز انجام داده ایم و امیدوارم با جدیت آقای حسینی این دستورالعمل ها به صورت واحد در تمامی استان ها اجرایی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جواب سوالی که محوریت آن روی بودجه جشنواره های فجر طی سال های آینده و تاکید مدیران جشنواره های مختلف روی مبحث درآمدزایی توسط گروه ها و به تبع آن کاهش کیفی آثار هنری متمرکز بود، بیان کرد: ما در بحث اقتصاد فرهنگ و هنر به ماجرای درآمدزایی به عنوان یک موضوع کمک کننده نگاه می کنیم. اینکه بتوانیم فضای اقتصاد فرهنگ و هنر را با اقتصاد عجین کنیم در طولانی مدت به نفع فضای فرهنگ و هنر خواهد بود. با این نگاه بودجه جشنواره ها به عنوان بودجه پایه محسوب نشده بلکه به عنوان بودجه مکمل مورد توجه قرار می گیرد. طبعا در این فضا شرایط اقتصادی کشور هم تاثیر خود را دارد اما شما مطمئن باشید تلاش دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بوده که بتوانیم این منابع را افزایش دهیم اما اینکه جشنواره ها صرفا بخواهند به بودجه های حمایتی و مکمل اتکا داشته باشند، بعد از مدتی به هم می ریزد و از درون فرهنگ و هنر را دچار اختلال می کند بنابراین به نظر می آید ما باید ترکیب این ۲ را در کنار هم ببینیم.
استادان موسیقی آیین نامه جشنواره فجر را نهایی می کنند
صالحی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به برخی از حاشیه های مطرح شده پیرامون نحوه ارتباطش با حمیدرضا نوربخش رییس سه دوره قبلی جشنواره موسیقی فجر و نحوه برگزاری و معرفی دبیر دوره بعدی این رویداد تصریح کرد: در پاسخ به سوال شما باید بگویم که اتفاقا در این روزها بنده دیدارهایی با آقای نوربخش داشتم و پیرامون مسایل مختلف جشنواره موسیقی فجر با هم به گفتگو نشسته ایم اما درباره نحوه برگزاری دوره بعدی جشنواره موسیقی فجر باید به این نکته اشاره کنم که این ضرورت وجود ندارد که دبیرخانه هر جشنواره بلافاصله بعد از پایان دوره قبلی معرفی شود اما با توجه به اهمیت موضوع من با آقای حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی روزهای گذشته جلساتی را درباره اجرای آیین نامه ای قابل اتکا در جشنواره موسیقی فجر برای سال های متمادی برگزار کردیم. اتفاقا بر این اساس قرار است کمیته مشترکی از استادانی که مجموعه حداکثری از حوزه موسیقی را پوشش می دهند آیین نامه جشنواره موسیقی را نهایی می کنند.اجرای صحنه ای بانوان برای بانوان همان مسیری است که در همه استان ها باید با یک رویه عمل شود. قطعا از نظر ما حضور نوازنده خانم روی صحنه کنسرت های ارکسترال اشکالی ندارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: طی صحبت هایی که با آقای حسینی انجام گرفته به من اطلاع داده شد که کارهای اولیه مربوط به تدوین آیین نامه جشنواره موسیقی فجر انجام گرفته و وی در این حوزه جلسات مختلفی را با مجموعه های مختلف برگزار کرده است. به هر حال اینکه ما به سمت نهایی شدن آیین نامه جشنواره موسیقی فجر برویم به طور حتم متناسب با آیین نامه دبیر جشنواره موسیقی فجر نیز تعریف می شود تا بتواند نظر حداکثری جامعه موسیقی را پوشش دهد.
نظر وزیرارشاد درباره عملکرد جشنواره ای حمیدرضا نوربخش
وی در ارزیابی سه دوره قبلی جشنواره موسیقی فجر عنوان کرد: هر مجموعه ای را با ویژگی های ایجابی و بعضا انتقادهایی می توان ارزیابی کرد اما با توجه به مدت حضورم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه به عنوان معاون فرهنگی و چه در سمت فعلی من شاهد اجرایی شدن چند اتفاق بودم که می توان روی آن حساب کرد. به عنوان نمونه ورود «جایزه باربد» در جریان فضای موسیقی توانست فرصتی را برای داوری محصولات سالانه موسیقی به وجود آورد و به اعتقاد من مسیر رو به جلویی است. از سوی دیگر اینکه جشنواره موسیقی فجر در این سال ها رفته رفته به جشنواره جشنواره های موسیقی تبدیل می شود و اینکه بتوانیم معیار پیشروی یک ساله تولید موسیقی در کشور را در معرض داوری قرار دهیم اتفاقات مثبتی است که می توانیم درباره این جشنواره به آنها اشاره کنیم.
وزیر ارشاد گفت: طبیعتا در حوزه معیارهای جشنواره ای همواره حرف و حدیث های همیشگی وجود دارد اما اینکه در یک فرآیند جشنواره ای تمام تولیدات موسیقایی در فرآیندی قابل داوری قرار بگیرد، اتفاق خوبی در جشنواره های موسیقی فجر سال های اخیر بود که همان گونه که گفتم تحت عنوان «جایزه باربد» به جامعه موسیقی و مخاطبان معرفی شد. ما در حوزه موسیقی نواحی نیز شاهد اتفاقات خوبی در جشنواره موسیقی فجر بوده ایم.
صالحی در پایان درباره در حاشیه قرار گرفتن کنسرت های گروه های کوچک اما فعال و با کیفیت حوزه موسیقی نواحی و موسیقی اصیل ایرانی در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: جشنواره هیچ وقت فرمایشی برگزار نمی شود. اتفاقا ما در این مجال باید تمام تلاش خود را انجام دهیم که موسیقی های ارزشمندی چون موسیقی نواحی و موسیقی اصیل ایرانی هم تراز با مخاطبان موسیقی پاپ مسیر رو به جلویی داشته باشد. ما باید هم در تولید و هم در شنیده شدن چنین آثار ارزشمندی کوشش کنیم. ما باید به شنیدن موسیقی ایرانی و موسیقی اقوام بیشتر عادت کنیم و بعد از آن برویم و برای این گونه های ارزشمند هزینه کنیم، همان گونه که برای موسیقی پاپ هزینه هایی را در سبد مصرف و ذائقه متقبل می شویم. بنده معتقدم با ۱۰ روز اتفاق خاصی نمی افتد بلکه ما بر این باوریم باید در طول سال اتفاقات ارزنده شکل بگیرد.
نوشتن دیدگاه