کد خبر: 37700
منتشر شده در یکشنبه, 22 بهمن 1396 16:34
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، گروه موسوم به «دولت اسلامی در عراق و شام» (داعش) سال 1393 شمسی(2014 میلادی) ورود خود را به شکلی خونین و پر سر و صدا در عراق اعلام کرد. پس از چندی ابوبکر البغدادی سرکرده این گروه تروریستی- تکفیری ادعای تاسیس خلافت کرد و خود را خلیفه خواند. داعش با...
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، گروه موسوم به «دولت اسلامی در عراق و شام» (داعش) سال 1393 شمسی(2014 میلادی) ورود خود را به شکلی خونین و پر سر و صدا در عراق اعلام کرد. پس از چندی ابوبکر البغدادی سرکرده این گروه تروریستی- تکفیری ادعای تاسیس خلافت کرد و خود را خلیفه خواند. داعش با خلافتی که با شیوه «قهر و استیلا» پی ریزی شده بود، با بهره گیری از راهبرد رعب و وحشت تلاش کرد به مطامع شیطانی خود دست پیدا کند. این گروه تکفیری در راستای هویت سازی جعلی برای خود داعیه احیای خلافت اسلامی را داشت و شیعیان، علویان و مسیحیان و حتی اهل تسنن را مهمترین «دیگر»ی در برابر هویت خود تصور می کرد. این دایره گسترده طرد دیگران و غیریت سازی - کسانی را که مانند آنها فکر نمی کردند- را شامل می شد. حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی برخی کشورها از داعش منجربه پیشروی میدانی آنها در برهه هایی از زمان شد. به اعتقاد برخی کارشناسان ، برداشت گروه های تکفیری و جریان های افراطی مانند داعش از اسلام حاصل یک نگاه سطحی و در عین حال رادیکال از اسلام و فاقد عقلانیت و هرگونه خردورزی است. در برابر نیز جریان های افراطی غربی در پی تعمیم چنین اعمالی به مسلمانان هستند. این مسئله نشانگر آن است که هر دو جریان در دامن زدن به خشونت به نوعی نقش آفرینی می کنند و دو روی یک سکه را شکل می دهند. از این رو جریانات اسلام ستیزی که با پشتوانه و هدایت رژیم صهیونیستی و با سرمایه گذاری های گسترده سعی داشتند تصویری خشن از اسلام و مسلمانان ارایه کنند با اعمال سیاه گروه هایی چون داعش، به تحقق هدف خود نزدیک می شدند.
** به وقت شام «ابراهیم حاتمی کیا» یکی از برجسته ترین کارگردانان صاحب سبک سینمای ایران است که سعی کرده است در آثار خود در کنار آرمان گرایی از واقعیت ها نیز فاصله نگیرد. یکی از ویژگی های حاتمی کیا ایجاد حس کنجکاوی در مخاطبان پیش از نمایش فیلم هایش است چرا که توانسته آثاری جذاب و پر کششی بسازد. در واقع وی از جمله کارگردانان موفق نسل دوم سینمای ایران است که در طول دوران فیلم سازی خود علاوه بر آثار سینمای دفاع مقدس، سراغ موضوع های اجتماعی و حتی فیلم هایی با پس زمینه سیاسی رفته است. در این دوره از جشنواره نیز چنین احساسی در مخاطبان وجود داشت و مخاطبان منتظر بودند تا آخرین ساخته این کارگردان صاحب سبک را به نظاره بنشینند. «به وقت شام» آخرین ساخته حاتمی کیا با موضوع داعش و نیروهای تکفیری در این دوره از جشنواره حضور دارد. در این فیلم بازیگرانی چون بابک حمیدیان و هادی حجازی فر در این اثر حضور دارند. از جمله بازیگران لبنانی، سوری و عراقی این فیلم می توان به پیر داغر، خالد السید، جوزیف سلامه، رامی عطاالله، لیث المفتی، علی سکر، سامر خلیلی، محمد شعبان اشاره کرد. فیلم از لحاظ تکنیکی و به ویژه در صحنه پردازی، طراحی و اجرای جلوه های بصری از سطح بالایی برخوردار است. حاتمی کیا سالها پس از ساخت «ارتفاع پست» که لوکیشن اصلی اش هواپیما بود بار دیگر به سراغ چنین لوکیشنی رفته است. وقایع فیلم در سوریه اتفاق می افتد و کارگردان توانسته است فضای آنجا را تا حدودی ترسیم کند. فیلم از سرعت قابل قبولی برخوردار بوده و ریتم آن تند است و تماشاگر را تا آخر میخکوب می کند. حاتمی کیا نشان داد که توان خاصی در ساخت فیلم هایی با پروداکشن عظیم دارد. آخرین ساخته حاتمی کیا با اقبال تماشاگران نیز روبرو شد و جزو فیلم های منتخب تماشاگران قرار دارد.
**امپراتور جهنم «پرویز شیخ طادی» فعالیت هنری را در حوزه هنری تبلیغات اسلامی آغاز کرد. او کارگردانی فیلم های سینمایی روزهای زندگی، شکارچی شنبه ، دفتری از آسمان ، سرزمین پدربزرگ و ... را برعهده داشته و در سایر زمینه ها از طراحی صحنه و لباس گرفته تا بازیگری، تدوین و فیلمنامه نویسی دستی بر آتش داشته است. شیخطادی فیلم هایی درباره آدمهای جنگ و درباره کسانی که کمتر دیده میشوند اما دنیای خاص خود را دارند، ساخته است. او سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سیامین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «روزهای زندگی» را در کارنامه دارد. «امپراطور جهنم» آخرین اثر شیخ طادی داستانی درباره تروریست ها را به تصویر کشیده است. این فیلم با تمرکز بر منشاء گروه های تکفیری در کشورهایی همچون عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و آمریکا به ظهور و بروز گروه های تروریستی می پردازد. این فیلم، یکی از جدی ترین مواجهه های سینمای ایران با مساله تکفیری ها و وهابیت است. امپراتور جهنم علاوه بر ایران در لوکیشنهایی از گرجستان و فرانسه هم فیلمبرداری شده است و علی نصیریان، فرخ نعمتی، علیرام نورایی، صبا کمالی، سعید راد و کوروش زارعی بازیگران آن هستند. این فیلم که سال گذشته پس از انتخاب نشدن برای بخش اصلی جشنواره از شرکت در بخش خارج از مسابقه انصراف داد، امسال با حذف حدود 50 دقیقه از فیلم و درحالی که گفته میشود کفه افشاگری آن درباره عربستان کمرنگ شده است، دوباره به دبیرخانه جشنواره ارائه و در بخش مسابقه پذیرفته شده است. امپراطور جهنم هر چند در انتخاب لوکیشن، طراحی لباس و گریم شخصیتها خوب بود اما به نظر می آید نتوانسته انتظارات را برآورده سازد.
** کامیون کامبوزیا پرتوی را بیشتر به عنوان فیلمنامهنویس میشناسیم. وی فیلمنامه های موفقی مانند فراری، من ترانه پانزده سال دارم، ایستگاه متروک، دیشب باباتو دیدم آیدا و ... را در کارنامه دارد. او تاکنون فیلمهای سینمایی؛ «ماهی»، «گلنار»، «کافه ترانزیت» و «پرده» را کارگردانی کرده و با این آثار جوایز متعدد داخلی و بینالمللی از جمله؛ برای فیلم سینمایی «کافه ترانزیت» جایزه جشنواره فیلم «ماردل پلاتا» را از آن خود کرده است. وی برای فیلم سینمایی «پرده» جایزه خرس نقرهای جشنواره بینالمللی فیلم «برلین» در سال 2013 و همچنین نامزد جایزه بهترین کارگردانی جوایز اسکرین «آسیا پاسیفیک» معروف به «اسکار آسیایی» شد. پرتوی امسال با فیلم «کامیون» در جشنواره فیلم فجر حضور دارد. تصاویری که از تازهترین ساخته پرتوی منتشر شده، این را به ذهن می رساند که «کامیون» یک فیلم جادهای است. پرتوی اما معتقد است فیلمش جادهای نیست اما داستانش بیشتر در جاده و شهر میگذرد. این فیلم به یک راننده کامیون با بازی سعید آقاخانی می پردازد که خانواده ای از اهالی کردستان عراق را برای یافتن پدر خانواده به تهران می آورد و درگیر ماجراهایی می شود. فیلم سینمایی «کامیون» با مدیریت فیلمبرداری «تورج اصلانی» در مرزهای سوریه و عراق، در روستاهای اطراف منطقه «سیلوانا» در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشنهای مختلفی در تهران از جمله؛ آزادی، تهرانسر، گلابدره، شهرک غرب، صادقیه و ... فیلمبرداری شده است. در فیلم سینمایی «کامیون»، سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی و ... به ایفای نقش میپردازند. پرتوی این بار نیز به سیاق علاقه مندی اش در کارگردانی به سراغ شخصیت های خاص خاکستری رفته است. بازی آقاخانی در این فیلم خوب و متفاوت است. با این حال منتقدان معتقدند که فضای فیلم گویای نوعی واقع گرایی است اما این واقع گرایی در جای جای فیلم یا با بی توجهی یا با تسامح برای پیش برد روایت فیلم مواجه می شود. به بیان دیگر کمیت فیلم در واقع گرایی و باورپذیری می لنگد.
** زنانی با گوشواره های باروتی «زنانی با گوشواره های باروتی» به کارگردانی «رضا فرهمند» مستند بلندی است که درباره داعش و زنانی که مورد آزار و اذیت این گروه تروریستی قرار گرفته اند، ساخته شده است. فرهمند کارگردان این مستند معتقد است این مستند اولین تصویر از زنان قربانی داعش را به تصویر می کشد. این فیلم مستند، درباره یک زن عراقی ژورنالیست جنگ با نام «نور الحلی» است که وارد جنگ می شود و قصه مستند با این ژورنالیست آغاز و ما از طریق این خانم وارد مکان های مختلفی می شویم تا زن هایی را که در مواجهه با داعش اتفاقاتی برایشان رخ داده است، ببینیم. بخشی از زن هایی که در این مستند میبینیم قربانیان داعش هستند مانند زنان ایزدی منطقه کوجو که برده داعش بودند. همچنین در این مستند وارد کمپ زنان داعشی عراقی و زنان داعشی غیر عراقی که شامل ترک ها، روس ها و دیگر کشورها بودند، می شویم. در این مستند مخاطب شاهد صحنه ها و اتفاقات جدیدی است زیرا تا به حال یک زن اینگونه در متن جنگ دیده نشده و در هیچ رسانه ای تصویر مشخصی از زن داعشی دیده نشده است.
پژوهشم**458**1601** خبرنگار: محمد ستاری** انتشار: شهناز حسنی ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهشی های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه