کد خبر: 38745
منتشر شده در دوشنبه, 23 بهمن 1396 01:48
به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم اختتامیه سیوششمین جشنواره فیلم فجر شامگاه ۲۲ بهمن ماه از ساعت ۱۹ با حضور«اسحاق جهانگیری» معاون اول رییسجمهور، «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدمهدی حیدریان» رییس سازمان سینمایی، مدیران سینمایی، هنرمندان و جمع کثیری از مردم در برج میلاد برگزار...
به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم اختتامیه سیوششمین جشنواره فیلم فجر شامگاه ۲۲ بهمن ماه از ساعت ۱۹ با حضور«اسحاق جهانگیری» معاون اول رییسجمهور، «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدمهدی حیدریان» رییس سازمان سینمایی، مدیران سینمایی، هنرمندان و جمع کثیری از مردم در برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای مراسم، ابراهیم داروغه زاده ضمن خیر مقدم با یادآوری روزهای جنگ و دفاع مقدس، درسخنانی به حضور دشمن جدید داعش اشاره کرد و گفت: چندسال گذشته دشمنان ایران تصمیم گرفتند جنگ خانمان برانداز را در ایران راه بیندازند و دولت خودساخته به اسم داعش با هدف تجزیه ایران و از بین بردن سربلندی ما راه انداختند. عزیران و جوانان بیرون از مرزها با دشمن جنگیدند و بدون کمترین آسیبی دشمن را شکست دادند و شهدای زیادی هم در ایران دادیم و خواهش می کنم به اندازه زحمت و شجاعت آنها بایستید و خانواده شهدا تشویق کنید.
در ادامه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی صحنه آمد و پیام رئیس جمهور را قرائت کرد. وی در ابتدا با تشکر از رییس جمهور که پیامی را به مناسبت این جشن تدوین و او را مامور به قرائت این پیام کرد.
تاکید رییس سازمان سینمایی بر بازتولید واژه امید در سینمای ایران
محمدمهدی حیدریان، سخنران بعدی مراسم بود. وی در سخنانی گفت: به رغم رشد ۳۰۰ درصدی اقبال مردم به دیدن فیلمها، هنوز تا کسب سهمی درخور از اوقات شما راهی دراز در پیش داریم، اما مردم ما در همه جای ایران باید به سینما بروند و این بر عهده ما و همراهی و پشتیبانی سایر مسئولین در دولت و مجلس است که هر چه زودتر امکان تحقق عدالت فرهنگی را در این عرصه فراهم کنند. آثار عرضه شده در سیو ششمین دوره جشنواره فیلم فجر، حکایت از آن دارد که این سینما حرکت خود را به سوی حرفهای تر شدن، به خوبی استمرار بخشیده است و این پیام را به مخاطبین خود می ده که سینمای ما زنده است، چون جامعه ما زنده است و سینمایی بهروز را طلب میکند.
وی در مورد فیلم های جشنواره توضیح داد: حضور فیلمهای خوش ساخت با مضامین اجتماعی، کمدی، دفاع مقدس و مقاومت، در قالبهای داستانی، انیمیشن و مستند- مجموعه متنوعی را به جامعه عرضه داشت که امید به آینده درخشان این سینما را بیش از پیش نمایان میسازد. فیلمهای اجتماعی این دوره، ضمن نگاه نقادانه به مسائل و معضلات جاری، هم از سیاهنمایی های مرسوم فاصله گرفتهاند و هم با بیان سینمایی حرفهایتر و هنرمندانهتر امیدآفرینی کردهاند.
رییس سازمان سینمایی گفت: اگر ما «امید» در جامعه نیافرینیم و مرتباً آن را بازتولید نکنیم و براساس آن، آینده خود را ترسیم و معنا ننماییم، یقیین بدانید روز بیگانگان برای جامعه ما، آینده مطلوبشان را تعریف، القا و ترسیم خواهند کرد.
«تنگه ابوقریب» با ۷ سیمرغ، رکورددار شد
در بخش دیگری از مراسم و پایان یافتن سخنرانی ها، مراسم اهدای سیمرغ های این دوره جشنواره برگزار شد که به شرح زیر است:
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه:
بهرام و بهمن ارک برای فیلم کوتاه حیوان
بهمن ارک بعد از دریافت جایزه از دستان رسول صدرعاملی گفت: از توجهی که به ما شد و مسئولانی که هستند تشکر می کنم و امیدوارم بیشتر به سینمای کوتاه توجه شود.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری:
فرید ناصرفصیحی برای فیلم چهارراه استانبول
فرید ناصرفصیحی در سخنانی گفت: من از مصطفی کیایی تشکر می کنم و تولدش را هم تبریک می گویم. واقعا هیجان زده هستم و فکر می کنم این جایزه کار ما را از امروز سخت تر میکند.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی:
محسن روزبهانی برای تنگه ابوقریب سیمرغ گرفت که پسر وی برای دریافت جایزه روی صحنه آمد.
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی:
سعید ملکان برای تنگه ابوقریب
سعید ملکان بعد از دریافت جایزه بهترین طراحی چهره پردازی از دستان خسرو دهقان گفت: از تمام بازیگران فیلم تنگه ابوقریب تشکر میکنم بویژه امیر جدیدی، علی سلیمانی، حمیدرضا آذرینگ و جواد عزتی. سیمرغم را به اجراگران گریم فیلم تقدیم میکنم.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه:
عباس بلوندی برای فیلم سرو زیر آب
عباس بلوندی پس از دریافت سیمرغ خود از دست فرشته طائرپور گفت: سیمرغم را به همه گروه فیلم سرو زیر آب همچنین دوستانم در انجمن طراحان صحنه تقدیم می کنم.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس:
سارا خالدیزاده برای فیلم بمب، یک عاشقانه
سیمرغ بهترین صداگذاری:
علیرضا علویان برای فیلمهای به وقت شام و مغزهای کوچک زنگ زده
سیمرغ بهترین صدابرداری:
رشید دانشمند برای فیلم تنگه ابوقریب
سیمرغ بهترین موسیقی متن:
کارن همایونفر برای فیلم به وقت شام
همایونفر پس از دریافت سیمرغ بلورین از دستان کمال تبریزی گفت: خیلی خوشحالم که اینجا هستم و از هیات داوران و ابراهیم حاتمی کیا تشکر میکنم. این جایزه متعلق به ابراهیم حاتمیکیاست و افرادی که جانشان را میدهند که ما اینجا جشن برگزار کنیم.
سیمرغ بهترین تدوین:
بهرام دهقانی و محمد نجاریان برای فیلم عرق سرد
سیمرغ بلورین بهترین مدیر فیلمبرداری:
علیرضا زریندست برای فیلم سرو زیر آب
زریندست پس از دریافت سیمرغ بلورین از دستان بهرام بدخشانی، از هیات داوران، حامد حسینی و محمدعلی باشهآهنگر تشکر کرد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه:
به فیلم مغزهای کوچکزنگزده به کارگردانی هومن سیدی رسید.
هومن سیدی پس از دریافت سیمرغ بلورین با بیان اینکه از وجود چنین جایزهای اطلاع نداشته است، گفت: کلیشهترین جملهای که وجود دارد را میگویم که بارها شنیدهاید، میگویم که من جایزهام را از مردم گرفتم، من هم همین را میگویم.
سیمرغ بهترین فیلم اولی:
به فیلم خجالت نکش به کارگردانی رضا مقصودی اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزه، همچون هومن سیدی ابراز تعجب کرد و با اشاره به احمد مهرانفر گفت: از حضور احمد مهرانفر در این فیلم تشکر میکنم. او خیلی برای نقشاش و رسیدن به آن زحمت کشید.
رضا رشیدپور قبل از اعطای جوایز بازیگری و بهترین فیلم گفت که بر اساس تصمیم هیات داوران برای برخی از بخشها دو سیمرغ اهدا خواهد شد.
در ادامه مراسم، خانواده شهید معز غلامی، شهید مدافع حرم به همراه ابراهیم داروغه زاده روی صحنه آمدند و از مرتضی شعبانی، تهیه کننده و نورالحللی، خبرنگاری که در فیلم مستند «زنانی با گوشواره های باروتی» حضور داشت، تقدیر کردند.
سیمرغ بهترین بازیگر مکمل زن:
سحر دولتشاهی برای فیلمهای عرق سرد و چهارراه استانبول
وی پس از دریافت سیمرغ ابراز امیدواری کرد که جشن واقعی سینمای ایران باشد و دورهمی خوبی باشد و خوش باشیم و دلخوریها کمتر باشد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد:
جمشید هاشمپور برای فیلم دارکوب
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن:
سارا بهرامی برای فیلم دارکوب
وی پس از دریافت جایزهاش گفت: این سیمرغ برایم خیلی ارزشمند است و از هیات داوران و بهروز شعیبی تشکر میکنم. آزیتا ایرایی و حسین ترابنژاد و از تک تک عوامل فیلم دارکوب تشکر میکنم چون اگر نبودند من الان اینجا نبودم.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد:
دیپلم افتخار این بخش به امین حیایی برای فیلم شعلهور اهدا شد.
سیمرغ بلورین این بخش به امیر جدیدی برای فیلمهای تنگه ابوقریب و عرق سرد اهدا شد.
وی در سخنانی گفت: از عوامل دو فیلم تشکر میکنم و امیدوارم این راه را همینطور ادامه دهم.
سیمرغ بهترین فیلمنامه:
اولین سیمرغ این بخش به کامبوزیا پرتوی برای فیلمنامه کامیون تعلق گرفت.
پرتوی با انتقاد از دیده نشدن سعید آقاخانی در کامیون، از وی درخواست کرد که روی صحنه بیاید و سیمرغ خودش را به او اهدا کرد.
دومین سیمرغ این بخش به هومن سیدی برای مغزهای کوچک زنگ زده اهدا شد.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران:
سیمرغ این بخش به فیلم بمب؛ یک عاشقانه و به پیمان معادی و احسان رسولاف اهدا شد.
سیمرغ بهترین کارگردانی:
سیمرغ اول: ابراهیم حاتمی کیا برای فیلم به وقت شام
حاتمی کیا: با افتخار فیلمساز این نظام هستم
حاتمی کیا در سخنانی گفت: من فیلمساز وابسته هستم، فیلمساز این نظام هستم و افتخار می کنم از کسانی حرف می زنم که باورشان دارم. سی سال است روی این صحنه می آیم و می روم. از سازمان اوج نیز تشکر می کنم، آنها خیلی زحمت می کشند و باید نام سربازان گمنام امام زمان را به آنها داد اینقدر که اینها کار می کنند.
وی با اشاره به رضا رشیدپور که در برنامه هفت به واژه هایی چون ارگان و سازمان معنا داده است، بیان کرد: متاسفم از برخی همکارانم وقتی اسم سازمان هایی چون اوج به میان می آید، به آن معنا می دهند.
حاتمی کیا گفت: افتخار می کنم برای مدافعان حرم فیلم ساختم. افتخار می کنم از عزیزی چون حاج قاسم سلیمانی جایزه گرفتم و از بچه های سپاه چون در آنجا پرورش یافتم. من بابت کارهایم پشیمان نیستم. اگر قرار است خانه سینما به تشکیلات وزارت کار تبدیل شود، من کارآفرینم چراکه یک سال عوامل فیلمم در کنار ما رزق داشتند. امروز هم کسانی این واژه ها را به کار می برند فکر می کنم خارج از سینما هستند افرادی مثل رضا رشیدپور این واژه ها را می سازند که کم کم در تلویزیون جمهوری اسلامی، این واژه ها مطرح شوند.
وی در ادامه بیان کرد: به تلویزیون اعتراض می کنم؛ به سازمانی شکایت می کنم که وقتی می خواهد فیلم های من را پخش کند، ۴۰ بار پخش می کند اما وقتی زمان دعوت افراد می شود، افرادی اپوزیسیون را دعوت می کند! از مسئولان شبکه یک و دو، شکایتم را به خدا می برم. حاج قاسم سلیمانی با دیدن فیلم من اشک ریخت. اف به فردی که «به وقت شام» را کمدی می خواند. اینها هیچکدام نخواستند به «به وقت شام» به عنوان سوژه نگاه کنند. این لجبازی با فیلم را به خدا شکایت می برم. این نگاه نگاهی زشت برای مملکت است.
رشیدپور نیز در واکنش به سخنان حاتمیکیا گفت: هرچه آقای حاتمیکیا گفت به جان میخرم و بر چشمم میگذارم و از اظهار لطف و نقد های صریح او سپاسگزارم.
دومین سیمرغ
بهرام توکلی برای فیلم تنگه ابوقریب
سیمرغ بلورین بهترین فیلم:
تنگه ابوقریب به تهیه کنندگی سعید ملکان
سعید ملکان بعد از دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم برای «تنگه ابوقریب» گفت: جایزه ام برای همه عوامل فیلم است و از آنها دعوت میکنم روی صحنه بیایند. به این دلیل که فضا کمی تلخ شد، من میخواهم یک نکته شیرین تعریف کنم. مردم برای اسم شهدا در آخر فیلم دست میزدند و این خیلی ارزشمند برای ما بود. گروه سازنده تنگه ابوقریب روی سن آمدند و عکس یادگاری گرفتند.
سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی:
برای اهدای جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی، اسحق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سیدعباس صالحی وزیر ارشاد و محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی روی صحنه آمدند.
سرو زیر آب به تهیه کنندگی سیدحامد حسینی این سیمرغ را از آن خود کرد.
سید حامد حسینی گفت: ما تیمی داشتیم که کار سختی انجام دادند و محمدعلی باشه آهنگر سرپرست این تیم بود. خوشحالم تیم ما بسیار همدل بود و هرچه داریم در این فیلم از خون پاک شهدا بود و خواهش می کنم آنها را تشویق کنید.
سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران:
برای اهدای این سیمرغ، دبیر جشنواره و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما به حاضران روی صحنه آمدند و به جمع اضافه شدند.
منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما گفت: شبهای شورانگیز و شکوهمند سی و ششمسن جشنواره فیلم فجر با این جایزه پایان مییابد و یقین دارم روزهای خوب سینمای ایران در راه است. فاصله فیلم ششم تا فیلم اول 38 صدم است و هیچ فیلمی نتوانست از این فاصله عبور کند. به عنوان مسئول خانه سینما و خدمتگزار اهالی سینمای ایران، باید بگویم همدلی و هم پیمانی ما با هیچ تیری از بیرون شکافته نمیشود. سینمای ما یکپارچه است و هیچ کس حق ندارد آن را بشکافد.
این جایزه به هومن سیدی برای فیلم مغزهای کوچک زنگزده اهدا شد.
پایان پیام/294
نوشتن دیدگاه