کد خبر: 38790
منتشر شده در دوشنبه, 16 بهمن 1396 10:33
با چاپ شماره جدید ماهنامه «بندر و دریا» انتشار دوره جدید این مجله با شکل و شمایلی تازه آغاز شد. به گزارش خبرنگار مهر، دویست و چهل و هشتمین شماره ماهنامه «بندر و دریا» که اولین شماره سری جدید انتشار آن است، با طرح جلدی درخصوص افتتاح بندر شهید بهشتی، به تازگی روی پیشخوان مطبوعات آمده است....
با چاپ شماره جدید ماهنامه «بندر و دریا» انتشار دوره جدید این مجله با شکل و شمایلی تازه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دویست و چهل و هشتمین شماره ماهنامه «بندر و دریا» که اولین شماره سری جدید انتشار آن است، با طرح جلدی درخصوص افتتاح بندر شهید بهشتی، به تازگی روی پیشخوان مطبوعات آمده است.
صاحبامتیاز این نشریه سازمان بنادر و دریانوردی و مدیرمسئول و سردبیر آن، محمد ولیزاده است. این نشریه با ۳۳ سال سابقه قدیمیترین مجله تخصصی کشور در حوزه بنادر و دریانوردی است.
سرمقاله این شماره از مجله مورد اشاره، به لزوم تغییر در محتوا و شکل این مجله پرداخته است. شماره اول از دور تازه چاپ این نشریه، به مناسبت افتتاح فاز اول بندر شهید بهشتی، نگاهی متفاوت و تازه به بنادر استان سیستان و بلوچستان و دریای عمان دارد. چابهار نخستین بندر اقیانوسی ایران است و افتتاح بندر شهید بهشتی میتواند، مهمترین شریان حمل و نقل دریایی خاورمیانه را محقق کند. در ادامه و در بخش اقتصادی، گزارشی از سفر رئیس جمهور به چابهار تهیه شده و از ابعاد مختلف، تبعات اقتصادی افتتاح بندر شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفته است. نگاهی به مطالعات و زیرساختهای این پروژه، یکی دیگر از مطالبی است که در ادامه آمده و در آن سعی شده آوردههای بندر شهید بهشتی برای استان سیستان و بلوچستان و کل کشور مورد ارزیابی قرار بگیرد.
در بخش مطالب سیاسی این شماره، بازتاب سیاسی حضور ۶۰ میهمان خارجی از ۱۷ کشور جهان در آیین افتتاح فاز اول بندر شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفته و با میرمحمود موسوی دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه درباره تحلیل دیپلماتیک مسیر ترانزیتی ایران، هند و افغانستان گفتگو شده است.
گزارشهایی از چابهار و مردم بندرنشینِ دریای عمان هم مطالب های بخش اجتماعی این مجله را تشکیل می دهند. در این بخش، به سبک زندگی، موقعیت جغرافیایی و تاریخی و انواع رسم و رسوم محلیِ چابهار پرداخته شده و گزارشی از بندر «تیس» و همچنین نگاهی به مردمشناسی این استان در کنار گفتوگو با دختری روشندل از اهالی چابهار که موفق به تحصیل در مقطع دکترای علوم سیاسی شده، چاپ شده است.
در بخش تاریخ این مجله، گفتوگویی با موسس دانشکده علوم و فنون دریایی چابهار انجام شده و سپس نقشه ایران در دوران صفویه چاپ شده است. این نقشه به طور اختصاصی در این مجله چاپ شده و اهدایی موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب است. یادداشتهای محمدرضا سحاب، رضا خجستهرحیمی و علیرضا بهرامی از سفر به بندر شهید بهشتیِ چابهار هم از دیگر مطالبی هستند که در ادامه چاپ شده اند.
این مجله با ۱۰۸ صفحه رنگی با قیمت ۱۰ هزار تومان منتشر شده است.
نوشتن دیدگاه