کد خبر: 40863
منتشر شده در دوشنبه, 23 بهمن 1396 23:47
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، دکتر جلیل عرب خردمند، متخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه با بیان اینکه همه گروهها و تیپهای مردمی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شرکت داشتهاند، اظهار کرد: بعد از چند سال وقتی از پشت ویترین کتابفروشیها رد میشویم و یا گیشه سینماها را نگاه میکنیم، فقط...
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، دکتر جلیل عرب خردمند، متخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه با بیان اینکه همه گروهها و تیپهای مردمی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شرکت داشتهاند، اظهار کرد: بعد از چند سال وقتی از پشت ویترین کتابفروشیها رد میشویم و یا گیشه سینماها را نگاه میکنیم، فقط گروههایی همچون دانشآموزان، دیپلمهها و ... را در دفاع مقدس میبینیم و در بین آنها اساتید و دانشمندان کشورمان که در دفاع مقدس حضور داشتند را پیدا نمیکنیم. این ظلم به جریان انقلاب و دفاع مقدس است.
وی با اشاره به کتاب «پزشک پرواز» خاطرات دکتر محمدتقی خرسندی آشتیانی، گفت: دکتر خرسندی بزرگترین متخصص گوش و حلق و بینی امروز کشور است و طبیعتا این موضوع از دو جنبه ارزش دارد. انتشار خاطرات ایشان باعث میشود مردم متوجه شوند پزشکها و متخصصان و دانشمندان هم در جریان دفاع مقدس حضور داشتند. همچنین کسانی که به هر دلیلی، انگیزه برای خواندن خاطرات دفاع مقدس ندارند، به خاطر شخصیت این افراد، کتابشان را میخوانند و پس از آن، انگیزه پیدا می کنند کتابهای مشابه را هم بخوانند.
عربخردمند درباره حساسیتهایی که نسبت به جامعه پزشکی وجود دارد نیز گفت: اگر حرمت روحانیت را بشکنیم جامعه متضرر می شود؛ همچنین اگر قوه قضائیه جامعهای را بشکنیم اعتماد مردم سلب میشود و نیز اگر حرمت پزشکان یک جامعه را از بین ببریم، باز هم خود جامعه است که ضرر میکند و به همین دلیل در این حوزهها حساسیت وجود دارد. حتی گروه روحانیت بیش از همه به پزشکان اعتماد دارند.
این پزشک متخصص کشور ادامه داد: گروه جامعه پزشکی جزو معدود گروههایی بودند که بعد از اتمام جنگ تحمیلی و تا به امروز، پوتینهایشان را از پا درنیاوردهاند. تمام جانبازان، امروز نیاز به خدمات دارند و در مراکز درمانی و بیمارستانها درمان میشوند. حتی پزشکانی که شاید نگرشهای متفاوت با انقلاب اسلامی داشته باشند یا با دفاع مقدس موافق نبودهاند هم در حال خدمت هستند. اینها را نتوانستهایم نشان دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 300 نیروی جامعه پزشکی در دو سال گذشته برای حضور در کنار مدافعان حرم و جریان بیداری اسلامی داوطلب شدهاند. بیمارستان صحرایی سوریه را خیلی از پزشکان کشورمان بدون آنکه کسی از آنها نام و نشانی بداند، اداره کردهاند. در دو سال گذشته در جریان مدافعان حرم در سوریه چهار شهید و یک آزاده پزشک داریم که البته خوشبختانه کسی که اسیر شده بود، آزاد شد و اگر گروههای هنری میتوانستند نحوه اسارت و آزادی این پزشک را به تصویر بکشند، برای دنیا آموزنده بود.
او در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: اولین خصوصیت دکتر محمدتقی خرسندی آشتیانی راوی کتاب «پزشک پرواز»، خصوصیت علمی ایشان است. مطب ایشان از بزرگترین دانشگاهها و مراکز علمی کشورمان، علمیتر و بهروزتر است. همچنین ارتباط مالی ایشان با مریض هم از نکات قابل توجه است. ایشان میزی در مطب خود گذاشته که صندوقی بر روی میز است و مراجعهکنندگان کمبضاعت اگر مایل بودند پول ویزیت را درون صندوق میاندازند و کسی هم که توانایی پرداخت نداشته باشد، میرود. دکتر خرسندی همچنین هر دو هفته یک بار به زادگاه خود، آشتیان میرود و در آنجا بیماران را رایگان ویزیت و درمان میکند. خرسندی نه تنها گذشته با افتخار و قابل ستایشی دارد، بلکه در طول زمان هم دگردیسی پیدا نکرده و امروز هم به عنوان استاد اخلاق در پزشکی و استاد علمی پزشکی شناخته میشود و برای جوانها الگوست.
گفتنی است کتاب «پزشک پرواز» تولید دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری است که در قطع رقعی و در شمارگان 2500نسخه بهتازگی توسط نشر سوره مهر منتشر شده است.
این اثر به دوران کودکی دکتر خرسندی، مراحل تحصیل وی، حضور داوطلبانه در دوران دفاع مقدس و روزهای پس از جنگ اختصاص یافته است.
پایان پیام/31
نوشتن دیدگاه