کد خبر: 41545
منتشر شده در سه شنبه, 24 بهمن 1396 13:18
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، نمایش «آه بر انکار ماه» از 25 بهمن تا 1 اسفند ماه به صحنه خواهد رفت. این نمایش روایتی متفاوت از روزگار پایانی زندگی حضرت زهرا(س) است که توسط گروه فرهنگی هنری ارمغان تهیه شده است. دراین نمایش سبک زندگی اهل بیت(ع) با تلاش برای ترویج سیره این اختر الهی و معرفی گوشهای از...
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، نمایش «آه بر انکار ماه» از 25 بهمن تا 1 اسفند ماه به صحنه خواهد رفت. این نمایش روایتی متفاوت از روزگار پایانی زندگی حضرت زهرا(س) است که توسط گروه فرهنگی هنری ارمغان تهیه شده است.
دراین نمایش سبک زندگی اهل بیت(ع) با تلاش برای ترویج سیره این اختر الهی و معرفی گوشهای از مصائب ریحانة النبی (س) معرفی میشود.
سیدعلی موسویان نویسنده و کارگردان درباره این نمایش به فارس گفت: در ابتدا بگویم که خیلیها شاید نگاه بدبینانه به نمایشهای مذهبی داشته باشند و تصمیم بگیرند کار مذهبی انجام ندهند اما نباید از انصاف دور شویم همین بعضیها هم دلائلی برای خود دارند.
وی در ادامه افزود: بعضیها به این طور کارهای مذهبی روی خوش نشان نمیدهند چرا که احساس میکنند ما دچار یک سری کلیشهها در کارهای این چنینی هستیم. هنرمند تئاتر همیشه به دنبال نوآوری و پیدا کردن بستری برای روایت داستان خویش بوده است، اما در داستانهای تاریخی به خصوص ائمه دین نوآوری محلی از اعراب ندارد.
موسویان یادآور شد: برای نوآوری و خلاقیت میبایست پا روی خیلی چیزها گذاشت که برای مردم ما هضم شده نیست ما نمیتوانیم تاریخ زندگی گهربار ائمه معصوم را با این شکل و فرمتی که خودمان میدانیم اجرا کنیم، پس محکوم هستیم که به یک شکل کار کنیم و برخی هنرمندان تئاتر این را برنمیتابند.
وی با اشاره به اینکه هنرمند همیشه به دنبال پیدا کردن زبان روایی خود است، افزود: البته هنرمند درست میتواند تفاوت اینها را تشخیص دهد. خود من در این کار به دنبال یک مجموعه تکنیکهای نوی اجرایی بودم که متأسفانه با مخالفتهایی مواجه شدم.
موسویان با تأکید بر اینکه حمایتی که از کارهای مذهبی میشود برخلاف تصور عدهای اصلا حمایت خوبی نیست، توضیح داد: ما گاها مشاهده میکنیم که برای موضوعات دیگر حمایتهای خوبی صورت میگیرد ولی تا به مسائل دینی و مذهبی میرسد کسی حمایت نمیکند.
وی در ادامه افزود: در این کاری که ما اجرا خواهیم برد هیچ ارگان دولتی و غیر دولتی پشت کار ما نیست، تنها یک سری بچههای خیر و هیئتی و مؤمن هستند که پول روی هم گذاشتند و کمک کردند اما من میخواهم از شما بپرسم که کدام ارگانی را میشناسیم که به طور مستمر سرمایه گذاری بر تئاتر مذهبی کرده باشد که این همه هم عدهای سروصدا علیه کارهای مذهبی و حمایتهای آن میکنند. بهرحال هنرمند تئاتر هم از هنر خود ارتزاق میکند اما کدام ارگان هست که به یک کارگردان تئاتردینی پول بدهد مگر در موارد معدود!
وی با بیان اینکه به هیچ ارگان و دسته و حزبی وابسته نیستند، گفت: افرادی را میشناسم که تا 500 هزار تومن، یک میلیون تومان یا کمتر و بیشتر به ما برای این کار از جیب خود کمک کردهاند، افزود: بازیگران هم با تخفیف در این کار حضور یافتهاند.بهرحال آنها هم اعتقاداتی دارند نمونه چنین افرادی به شدت پیدا میشود که اعتقادات مذهبی قوی دارند و این را ثابت کردهاند.
موسویان یادآور شد: خیلی از سریالهای تاریخی که ساخته شده بازیگرانش از حرفهایهای سینما بودهاند آیا بین دینداری آنها و هنرشان منافاتی وجود دارد، من تصور میکنم نود درصد هنرمندان ما به کارهای مذهبی روی خوش نشان میدهند به شرطی که حداقل ارتزاقشان تأمین شود. نکته من به هنرمندان شریف تئاتر است چرا که معتقدم اگر هنرمند حداقل درآمدش تأمین شود، در این دست کارها پیشگام میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که اکنون مشغول چه مرحلهای از کارهای خود هستند، گفت: ما به امید خدا تمرینات را ادامه میدهیم و از 25 بهمن اجرا خواهیم داشت. امروز هم تست گریم بچهها است چرا که گریمها سنگین و تاریخی از سوی یک تیم گریم حرفهای صورت میگیرد.
این کارگردان تئاتر درباره محتوای نمایش گفت: نگاه اجمالی به دو سال پایانی زندگی فاطمه زهرا(س) داشتیم که منتج به شهادت ایشان شد من تصور میکنم ما از یک مقطع تاریخی شروع کردیم که به جرأت میتوانم بگویم نه در سینما و تلویزیون و تئاتر چنین چیزی را تا به حال نداشتیم، خیلی از کسانی که تاریخ خواندهاند میدانند که این مقطع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی در پایان گفت: یک آرزو دارم که هنر تئاتر بین مردم هنر فاخر باشد مردم ما از هنر تئاتر حمایت کنند چون تئاتر به مخاطب و تماشاگر زنده است. نمایش ما در زمانی که بیشتر کارها به واسطه دهه فاطمیه و نزدیک به عید تعطیل و تمام شده،اجرا میرود بنابراین تماشاگر فرصت دارد که بیاید این کار را رایگان تماشا کند.
انتهای پیام/و
نوشتن دیدگاه