کد خبر: 42128
منتشر شده در شنبه, 08 ارديبهشت 1397 10:52
توصیفات امام حسین(ع) درباره علی اکبر(ع)، نقلِ رجزخوانی علی اکبر(ع) و اظهار اشتیاق نسبت به ملاقات و همراهی با ایشان پس از مرگ یا در قیامت مواردی است که در فرای از زیات ناحیه مقدسه میخوانیم. به گزارش عرش نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا زیارت ناحیه مقدسه از زیارتنامههای مشهور شیعه و توسط یکی...
توصیفات امام حسین(ع) درباره علی اکبر(ع)، نقلِ رجزخوانی علی اکبر(ع) و اظهار اشتیاق نسبت به ملاقات و همراهی با ایشان پس از مرگ یا در قیامت مواردی است که در فرای از زیات ناحیه مقدسه میخوانیم.
به گزارش عرش نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا زیارت ناحیه مقدسه از زیارتنامههای مشهور شیعه و توسط یکی از نائبان خاص امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) درباره امام حسین علیهالسلام و شهدای کربلا صادر شده است. ناحیه مقدسه اصطلاحی است که شیعیان از زمان امام هادی (ع) تا پایان غیبت صغری برای اشاره به امام معصوم(ع) استفاده میکردند. (دانشنامه امام حسین(ع)، ج12، ص271)
این زیارت در مزار شیخ مفید (مزار مخلوط)، المزار الکبیر، بحارالانوار،کتاب الدعا و الزیاره، رمز المصیبة، الصحیفة الهادیة، الصحیفة المهدویة و کلمة المهدی(عج) وارد شده است.
در فرازی از این زیارتنامه، زیارت حضرت علی اکبر(ع) وارد شده است که به طور کلی شامل موارد ذیل است:
اولین مقتول کربلا، توصیفات امام حسین(ع) درباره علی اکبر(ع)، نقلِ رجزخوانی علی اکبر(ع)، سرانجامِ معنویِ علی اکبر(ع): حَتّى قَضَیتَ نَحبَکَ ولَقیتَ رَبَّکَ؛ اظهار شهادت به برتریِ علی اکبر(ع) نسبت به نزدیکی به خداوند و رسولش و حجت و امین بودن ایشان، لعنت بر قاتل وی یعنی منقذ بن نعمان عبدی و اظهار اشتیاق نسبت به ملاقات علی اکبر(ع) و همراهی با ایشان پس از مرگ یا در قیامت و برائت از دشمنان ایشان. در ادامه، متن این فراز از زیارتنامه را بخوانید.
السَّلامُ عَلَیکَ یا أوَّلَ قَتیلٍ مِن نَسلِ خَیرِ سَلیلٍ مِن سُلالَةِ إبراهیمَ الخَلیلِ صَلَّى اللّهُ عَلَیکَ وعَلى أبیکَ إذ قالَ فیکَ: قَتَلَ اللّهُ قَوما قَتَلوکَ، یا بُنَیَّ ما أجرَأَهُم عَلَى الرَّحمنِ وعَلَى انتِهاکِ حُرمَةِ الرَّسولِ! عَلَى الدُّنیا بَعدَکَ العَفا.
سلام بر تو، اى نخستین کُشته از تبار بهترین بازمانده از نسلِ ابراهیم خلیل؛ درود خدا بر تو و بر پدرت، آن گاه که در بارهات فرمود: «خدا بکُشد آن گروهى را که تو را کُشت. پسرم چه جرأتى بر خداى مهربان کردند و چه جسارتى در هتکِ حرمت پیامبر؛ پس از تو، خاک بر سرِ دنیا».
کأنّی بِکَ بَینَ یَدَیهِ ماثِلاً، ولِلکافِرینَ قائِلاً :
أنَا عَلِیُّ بنُ الحُسَینِ بنِ عَلِیّ ** نَحنُ وبَیتِ اللّهِ أولى بِالنَّبِیّ
أطعَنُکُم بِالرُّمحِ حَتّى یَنثنَی ** أضرِبُکُم بِالسَّیفِ أحمی عَن أبی
ضَرَبَ غُلامٍ هاشِمِیٍّ عَرَبِیّ ** وَاللّهِ لا یَحکُمُ فینَا ابنُ الدَّعِیّ
گویى که من (زائر)، در نزد تو هستم و تو (على اکبر علیهالسلام) به کافران مىگویی من على، پسر حسین بن علىام. به خانه خدا سوگند که ما به پیامبر نزدیکتریم. با نیزه چنان بر شما خواهم زد که نوک آن کج شود و با شمشیر در حمایت از پدرم، شما را مىزنم، زدنِ جوان هاشمىِ عرب. به خداوند سوگند، پسر بى نسب (ابن زیاد)، حق ندارد بر ما حکمرانى کند.
حَتّى قَضَیتَ نَحبَکَ ولَقیتَ رَبَّکَ أشهَدُ أنَّکَ أولى بِاللّهِ وبِرَسولِهِ، وأنَّکَ ابنُ رَسولِهِ، وحُجَّتُهُ وأمینُهُ، وَابنُ حُجَّتِهِ وأمینِهِ. حَکَمَ اللّهُ عَلى قاتِلِکَ مُرَّةَ بنِ مُنقِذِ بنِ النُّعمانِ العَبدِیِّ ـ لَعَنَهُ اللّهُ وأخزاهُ ـ ومَن شَرِکَهُ فی قَتلِکَ، وکانوا عَلَیکَ ظَهیرا، أصلاهُمُ اللّهُ جَهَنَّمَ وساءَت مَصیرا، وجَعَلَنَا اللّهُ مِن مُلاقیکَ ومُرافِقیکَ، ومُرافِقی جَدِّک وأبیکَ وعَمِّکَ وأخیکَ واُمِّکَ المَظلومَةِ، وأبرَأُ إلَى اللّهِ مِن أعدائِکَ اُولِى الجُحودِ، والسَّلامُ عَلَیکَ ورَحمَةُ اللّهِ وبَرَکاتُهُ.
تا عهدت را به انجام رساندى و پروردگارت را دیدار کردى. گواهى مى دهم که تو به خدا و پیامبر او، نزدیکترینى و پسرِ پیامبر خدا و حجّت و امین اویى، و پسر حجّت خدا و پسرِ امین اویى. خداوند، در باره قاتل تو، مُرّة بن مُنقِذ بن نعمان عبدى ـ که لعنت و خوارى خدا بر او باد ـ و همدستانش در کُشتن تو، داورى کند که علیه تو، هم داستان بودند. خدا آنان را به جهنّم بیاندازد ـ که بد بازگشتگاهى است ـ و خداوند ما را از دیدار کنندگانِ تو و همراهانت و همراهان جدّ و پدر و عمو و برادر و مادر ستم دیدهات، قرار دهد. از دشمنانِ اهل انکار تو، برائت مى جویم. سلام و نیز رحمت و برکات خدا بر تو باد.
انتهایپیام/
نوشتن دیدگاه