کد خبر: 42998
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 09:12
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی مفسر قرآن کریم امروز در جلسه تفسیر درس قرآن که در دانشگاه تهران برگزار شد، درباره آیه قرآن کریم «مکرو و مکرالله» گفت: مکر در لغت به معنای تدبیر است اما در فرهنگ ایرانی مکر مفهوم بدی دارد و به معنای نقشه بد یا نیرنگ به کار می رود....
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی مفسر قرآن کریم امروز در جلسه تفسیر درس قرآن که در دانشگاه تهران برگزار شد، درباره آیه قرآن کریم «مکرو و مکرالله» گفت: مکر در لغت به معنای تدبیر است اما در فرهنگ ایرانی مکر مفهوم بدی دارد و به معنای نقشه بد یا نیرنگ به کار می رود.
وی افزود: در قرآن تدبیر بد با لغت «مکر سیئه» به کار میرود، بنابراین مکر و تدبیر خوب هم داریم، دشمنان مکر و تدبیر بد بر علیه مومنان میکنند خداوند آن را به خودشان برمیگرداند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به این ضرب المثل ایرانی که هرکس برای دیگران چاه بکند خود در آن قرار میگیرد، عنوان کرد: کسانی که علیه اولیاء خدا تدبیر بد میکنند طرف حساب آنها خداست.
مفسر قرآن کریم ادامه داد: خداوند در قرآن کریم به پیامبرش نمیگوید که اگر دشمنان بر علیه تو مکر کردند تو هم مکر کن بلکه میفرماید که من خود بر علیه آنها مکر میکنم.
وی با بیان اینکه مسلمانان نباید در برابر نقشههای کفار بیکار بنشینند، ابراز کرد: تاز زمانی که ما در تاریکی هستیم منتظریم که هوا روشن شود اما در عین حال یک روشنایی برای خود تهیه میکنیم، درباره انتظار برای فرج امام زمان(عج) هم ما منتظر هستیم که ایشان ظهور بفرمایند اما باید در این انتظار به وظایف منتظر حقیقی عمل کنیم.
استاد حوزه علمیه گفت: اگر دشمن جاسوس و وزارت اطلاعات دارد مسلمانان هم باید داشته باشند در یکی از جنگ کفار برای تضعیف روحیه روانی مسلمانان شعار هماهنگ میدادند پیامبر(ص) هم یک شعار برای آنها انتخاب کرده و فرمود شما هم بر علیه آنها شعار بدهید.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه خداوند تدبیر ما را میداند اما ما تدبیر او را نمیدانیم، اظهار داشت: رزق همه افراد حلال اندازه گیری شده کسانی که به حرام دست درازی میکنند سهم آنها از حرام کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه تاریخ بر قانون و سنتهای معینی استوار است، ابراز کرد: بر اساس آیات قرآن کریم شما نگاه کنید عاقبت گذشتگان را ببنید عوامل عزت و ذلت را نشان داده است، هر آنچه برای گذشتگان بوده برای شما هم هست.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه سنت خداوند بر این است که حق بر باطل پیروز است، گفت: گاهی بسیاری از لذتها لحظهای است ،گاهی یک لقمه شیرین جلوی اشتهای انسان را میگیرد، بنابراین به لذتهای لحظهای توجه نکنید بلکه چشم انداز آن نگاه کنید که چه عاقبتی دارد.
وی افزود: در قرآن کلمه عاقبت زیاد است بنابراین قضاوتهای زودرس اعتنا نکنید شیاطین توطئهها و دامهای زیادی برای بشر دارند.
پایان پیام/487
نوشتن دیدگاه