کد خبر: 44825
منتشر شده در جمعه, 11 خرداد 1397 02:12
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی استاد حوزه علمیه در مراسم جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع) که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد، گفت: مرحوم شهید مطهری فرمودند برخی انسانها بزرگ هستند اما بزرگوار نیستند، همت و اراده بزرگ با تلاش شبانه روزی دارند اما هرکس...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی استاد حوزه علمیه در مراسم جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع) که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد، گفت: مرحوم شهید مطهری فرمودند برخی انسانها بزرگ هستند اما بزرگوار نیستند، همت و اراده بزرگ با تلاش شبانه روزی دارند اما هرکس اینگونه بود الزاما جوانمرد نیست.
وی افزود: آنها فضیلت ندارند بلکه منیت و خودخواهیهای خود را رشد دادند، افرادی همچون حجاج بن یوسف گردن علویون را می زد در عین حال اشتهای غذا پیدا میکرد، او یک جنایتکار بزرگ است، داعشیها هم اینگونه بودند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی افزون بر اینکه بزرگ هستند بزرگواری، جوانمردی و گذشت دارند، اظهار داشت: انسانهای بزرگوار ابتدا دیگران را میبینند و با جوانمردی از دیگران گذشت میکنند، هنگام تشیع آقا سید مهدی قوام دو صحن حضرت معصومه(س) مملو از کلاه شاپوریها و لاتهای توبه کرده و فقرا بودند، او اصلا دربند دنیا نبود.
حجت الاسلام والمسلمین عالی گفت: سید مهدی قوام چیزی نداشت اما عظمت روحی او چنان بزرگ بود که بسیاری از مردم برای او احترام قائل بودند.
وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) کریم اهل بیت بودند؛ عنوان کرد: کرامت امام حسن(ع) به خاطر بخشنده بودن ایشان نبود، کریم کسی است که بزرگواری، جوانمردی، خوبی و فضیلتها در او برجسته شده باشد.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از پیامبر(ص) بیان داشت: حضرت فرمودند برای امام حسن(ع) ابهت، هیبت، سیادت و آقایی خودم را قرار میدهم، اما برای حسینم بخشندگی، سخاوت، شجاعت و جرات را میدهم.
حجت الاسلام والمسلمین عالی افزود: برخی ابهت دارند دیگران از آنها حساب میبرند و میترسند به خاطر زور و بازو و نه کمالات و فضیلتی که دارند، اما برخی ابهت دارند دیگران در مقابل آنها زانو می زنند چراکه کمالات و کرامات فراوان دارند.
وی با بیان اینکه خداوند بی نهایت ابهت دارد بدون اینکه ظالم باشد، اما چون بی نهایت کمالات، علم مهربانی دارد انسانهای با معرفت و عالم را در مقابل خود به خشوع و خضوع وامیدارد، گفت: پیامبر(ص) بینهایت مهربان بود و ابهت و عظمت روحی ایشان سبب میشد که دیگران در مقابلشان فروتن باشند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ابهت امام حسن(ع) به خاطر مهربانی و کرامت ایشان بود، اظهار داشت: یهودی از امام حسن(ع) آقایی و جوانمردی را دید که مسلمان شد، از این دست افراد کم نبودند که اینگونه مسلمان شده باشند، اگر در منزل از هر کس که اخلاق و رفتار او تند است دلخور هستید با تبعیت از امام حسن مجتبی(ع) رفتار درست داشته باشید.
حجت الاسلام والمسلمین عالی افزود: امام مجتبی(ع) سفرهدار بودند کرامت و آقایی ایشان صرفا در بخششهای ایشان نبود جوانمردی، ابهت و سیادت داشتند، همه خوبیها در ایشان جمع بودند.
وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) بسیار بخشنده بودند، گفت: روزی یکی از تجار ورشکسته نزد ایشان آمدند و گفت چیزی جز آبرو برای من نمانده است اما آمدم آبروی خود را نزد کرامت شما اظهار کنم، حضرت فرمود همه 10 هزار درهمی را که در نزد خود داشتند به ایشان عطا کردند، امام وقتی به کسی میبخشیدند برای یک روز نیاز شخص نبود بلکه برای غنی شدن او بود.
استاد حوزه علمیه در پایان درباره صلح امام حسن(ع) خاطرنشان کرد: سربازان امام حسن(ع) از جنگ خسته شده بودند اگر با معاویه جنگ میکردند یا همه از بین میرفتند یا به اسارت درمیآمدند و در نهایت شاید به دست معاویه آزاد میشدند، در نتیجه معاویه امام حسن(ع) عقب نشینی کردند که امام حسین(ع) بتواند درکربلا ضربه را به دشمن وارد کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عالی در پایان گفت: امروز امام زمان(عج) همچون امام حسن(ع) مظلوم و غریب هستند ایشان همواره به یاد شیعیان هستند در حالیکه شیعیان به فکر ایشان نیستند.
پایان پیام/487
نوشتن دیدگاه