کد خبر: 48010
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 03:18
حجت الاسلام قاضیعسکر _نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت_ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، در خصوص آمادهسازی قطار بین شهری مدینه و مکه برای حج سال 97 گفت: بعید میدانم که این قطار بین شهری برای حج امسال آماده شود زیرا کشور عربستان مشکلات مالی فراوانی دارد. وی ادامه داد: اولویت امروز...
حجت الاسلام قاضیعسکر _نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت_ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، در خصوص آمادهسازی قطار بین شهری مدینه و مکه برای حج سال 97 گفت: بعید میدانم که این قطار بین شهری برای حج امسال آماده شود زیرا کشور عربستان مشکلات مالی فراوانی دارد.
وی ادامه داد: اولویت امروز عربستان بحث قطار بین شهری عرفات_مکه است که آن راهاندازی شده است، اما با وجود بحران اقتصادی عربستان و مشکلات مالی فراوان آنها خیلی از پروژههای عمرانی آنها متوقف مانده است.
نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت تاکید کرد: تصور نمیشود عربستانیها بتوانند در این بازده زمانی کوتاه این پروژه را آماده کنند، اما ما به عنوان یکی از کشورهای زائر همیشه از خطوط بین شهری استقبال میکنیم.
قاضی عسکر یادآور شد: در چند سال گذشته ما پیشنهاده دادیم که وسایل نقلیه عمومی از مکه جمع آوری شود و به جای آن از مونوریل، مترو یا قطارهای بین شهری استفاده کنند.
وی افزود: این موضوع باعث تسهیل خدمات به زائران میشود و در عین حال عربستانیها میتوانند هزینه آن را هم دریافت کند تا زائران بتوانند بین شهرها رفت و آمد راحتری داشته باشند.
گفتنی است اولین قطار سریعالسیر دو شهر مقدس مکه و مدینه از ماه سپتامبر آغاز به فعالیت میکند و با سرعتی بیش از ۳۰۰ کیلومتر سریعترین قطار در منطقه خاورمیانه خواهد بود.
این پروژه که از سال ۲۰۰۹ کلید خورده است پیش از این قرار بود تا سال ۲۰۱۲ میلادی افتتاح شود.
این خط راه آهن ظرفیت جابجایی ۶۰ میلیون مسافر را در سال دارد و قرار است از اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی به صورت کامل بهرهبرداری شود.
خط راه آهن میان دو شهر مکه و مدینه به طول ۴۵۰ کیلومتر از شهر اقتصادی ملک عبدالله گذر میکند و یک مسیر انحرافی ۳.۷۵ کیلیومتری نیز به سمت فرودگاه بینالمللی ملک عبدالعزیز جده دارد.
حمل و نقل یکی از برنامههای اصلی عربستان سعودی در استراتژی چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور عنوان شده است و این خط آهن در حالی در آیندههای نزدیک در عربستان افتتاح میشود که پیش از این مسیر جادهای میان دو شهر مکه و مدینه از زیرساختهای مناسبی برخوردار نبود و با تصادف و کشتههای زیادی بویژه از زائران حج و عمره همراه بود.
"نبیل بن محمد العمودی" وزیر حمل و نقل عربستان سعودی از پروژه یک فرودگاه جدید در شهر جده نیز خبر داد که از ماه جاری به صورت محدود با میزبانی از پروازهای محدود داخلی کار خود را آغاز میکند. در ماه جولای و سپتامبر نیز پروازهای بینالمللی به این فرودگاه اضافه خواهد شد. این فرودگاه در سه ماه نخست سال ۲۰۱۹ به صورت کامل و با مجموع ۴۶ گیت پروازی و با وسعتی پنج برابر فرودگاه کنونی و ظرفیت ۳۰ میلیون مسافر در سال به بهرهبرداری میرسد.
پایان پیام/523
نوشتن دیدگاه