کد خبر: 59642
منتشر شده در یکشنبه, 10 آذر 1398 19:30
بسته خبری مسجد و کانونهای مساجد//۱۰ آذرماه آخرین رخدادها در کانونهای مساجد/ خبرهای خوش و ناخوش مساجد جهان برگزاری جشنواره ملی «بابالهدی» ویژه اعضای کانون های مساجد، برخاستن صدای اذان از مسجد تاریخی «مقدونیه» پس از ۱۰۷ سال و آغاز دوره آموزشی رویداد ملی «فهما» در مساجد تهران از مهمترین اخبار حوزه...
بسته خبری مسجد و کانونهای مساجد//۱۰ آذرماه
آخرین رخدادها در کانونهای مساجد/ خبرهای خوش و ناخوش مساجد جهان
برگزاری جشنواره ملی «بابالهدی» ویژه اعضای کانون های مساجد، برخاستن صدای اذان از مسجد تاریخی «مقدونیه» پس از ۱۰۷ سال و آغاز دوره آموزشی رویداد ملی «فهما» در مساجد تهران از مهمترین اخبار حوزه مسجد و کانونهای مساجد در ۱۰ آذرماه است.
به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در دهمین روز از آذرماه ۹۸:
آغاز دوره آموزشی رویداد ملی «فهما» در مساجد تهران/ مشارکت ۱۳۱۰ مدیر کانون و امامجماعت
حجت الاسلام «غلامعلی قدیریان» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از برگزاری دوره آموزش ائمه جماعات و مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در مورد رویداد ملی فهما (پایتخت فرهنگ هنر مساجد ایران) خبر داد و گفت: این دوره آموزشی از امروز دهم آذر ماه در شهرری و در جوار آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) آغاز شده و تا 20 آذر ماه ادامه دارد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران با بیان اینکه این دوره آموزشی در این مدت برای 1310 مدیر کانون فرهنگی هنری و امام جماعت مساجد استان تهران برگزار می شود، افزود: این دوره آموزشی امروز برای مدیران کانون ها و ائمه جماعت ۱۲۰ مسجد شهرری مصادف با ولادت حضرت عبدالعظیم (ع) آغاز شد و در روزهای آینده در شهرستان های اسلامشهر، شهریار، شهرقدس، ورامین و دماوند برگزار می شود.
حجت الاسلام قدیریان تصریح کرد: این دوره آموزشی ضمن اینکه با هدف تبیین رویداد ملی فهما (پایتخت فرهنگ هنر مساجد ایران) انجام می شود، مدیران کانون ها درباره نحوه ثبت آمار و اطلاعات و برنامه ها در سامانه بچه های مسجد آشنا می شوند. ارتقای کمی و کیفی فعالیت های فرهنگی هنری کانون های فرهنگی هنری مساجد از دیگر اهداف برگزاری این دوره آموزشی است.
مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد بعد از ثبت اطلاعات، امتیازبندی و سطح بندی می شوند و همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه(س)، پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران معرفی می شود.
برخاستن صدای اذان از مسجد تاریخی «مقدونیه» پس از ۱۰۷ سال
به نقل از «الجزیره»، صوت اذان از مسجد تاریخی «علی پاشا» در شهر «اوهرید» واقع در شمال مقدونیه پس از 107 سال توقف بار دیگر طنین انداز شد.
مدیریت کل اوقاف ترکیه با ریاست اتحادیه اسلامی شمال مقودنیه در یکم آوریل سال 2015 میلادی پروتوکلی را امضا و برای مرمت این مسجد، حدود 14 میلیون لیر ترکیه هزینه کرد.
بر اساس گزاش ها، مناره این مسجد 107 سال پیش در جنگ بالکان تخریب شده بود و اخیرا مرمت شد.
مسجد علی پاشا، یکی از آثار عثمانی منطقه بالکان به شمار می رود که به دستور «سلیمان پاشا» در سال 1573 میلادی ساخته شد و در سال 1823 میلادی از سوی وزیر بلگراد «علی پاشا» مرمت و گنبد آن نیز در جنگ بالکان تخریب شد.
جشنواره ملی «بابالهدی» ویژه اعضای کانون های مساجد برگزار میشود/ معرفی برترینها در ۱۸ اسفند
«علیرضا پولاد» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از اعلام فراخوان جشنواره «باب الهدی» خبر داد و اظهار کرد: فراخوان شرکت در این فراخوان از اول دی ماه جاری آغاز می شود و علاقه مندان به شرکت باید در رابطه با امام هادی(ع) در حوزه سرود تولید محتوا کنند.
مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان بوشهر با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره که اختتامیه آن همزمان با 18 اسفند برگزار می شود، بیان کرد: آشنایی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد با مولفه های بارز زندگی امام هادی(ع)، شناسایی افراد مستعد در حوزه سرود و نیز تربیت گروه های سرود در کانون های مساجد از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
پولاد در رابطه با دیگر برنامه های کانون های مساجد استان بوشهر افزود: برگزاری دوره آموزشی توجیهی برای رابطین فهما (پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران) و تقدیم احکام رابطین فهما از دیگر برنامه های در دستور کار است، ضمن اینکه اجرای طرح «با شنبه های کتاب» و برگزاری دوره های آموزشی در رابطه با آسیب های اجتماعی و ترک اعتیاد با همکاری موسسه فرهنگی هنری شهرداری استان بوشهر از دیگر برنامه هایی است که دنبال می شود.
مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان بوشهر همچنین از جمع آوری و ارسال اقلام فرهنگی به مناطق سیلزده توسط کانون فرهنگی هنری توحید خبر داد و ابراز کرد: ارسال اقلام فرهنگی در چند مرحله توسط کانون توحید انجام می شود.
وی با اشاره به فعالیت 410 کانون فرهنگی هنری در استان بوشهر و عضویت 30 هزار نفر دراین کانون ها خاطرنشان کرد: طبق سهمیه اعلام شده 37 باب کانون فرهنگی هنری به تعداد کانون های مساجد استان افزوده می شود.
حمله شهرکنشینان صهیونیستی به قبرستان «بابالرحمه» در مسجدالاقصی
به نقل از «الیوم السابع» «خالد ابوتایه» یک عضو کمیته دفاع از اراضی سلوان گفت: گروهی از شهرک نشینان رژیم صهیونیستی به قبرستان «باب الرحمه» چسبیده به دیوار مسجدالاقصی حمله کردند.
همچینن در 26 سپتامبر ماه جاری بخشی از دیوار جنوبی قبرستان باب الرحمه بر اثر حفاری های رژیم صهیونیستی فرو ریخت.
مقامات صهیونیستی از سال 2017 میلادی حمله به قبرستان باب الحرمه را به بهانه طرح توسعه شهرک قدیمی قدس افزایش داده اند.
پلیس صهیونیستی پیوسته برای ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجدالاقصی سخت گیری می کند و کارت های شناسایی آنان را گرفته و کیف هایشان را تفتیش می کند.
از ماه اکتبر گذشته به بهانه اعیاد یهودی حمله به مسجدالاقصی نیز افزایش داشته است.
برگزاری یادواره شهدای مسجد حضرت ولیعصر(عج)
یادواره شهدای مسجد حضرت ولیعصر(عج) با قرائت قرآن توسط موحدی و اجرای مهدی قربانعلی برگزار می شود.
در این مراسم صادق آهنگران و محمدرضا غلامرضازاده به مداحی می پردازند.
این مراسم یادواره روز چهارشنبه، ۱۳ آذرماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت ولیعصر(عج) واقع در شهرری، خیابان فدائیان اسلام، روبروی پمپ بنزین حسین آباد، کوچه شهید کوهپایگانی برگزار می شود.
درخواست ۹۹ درصد از مسلمانان هند برای تجدیدنظر در حکم مسجد «بابری»
به نقل از «outlookindia»، «هیئت حقوقی همه مسلمانان هند» اعلام کرد: 99 درصد از مسلمانان در این کشور خواستار بررسی دوباره و تجدیدنظر در حکم دادگاه عالی درباره مسجد بابری هستند.
این گروه پیش از این از ارائه درخواست تجدید نظر در این حکم تا روز نهم سپتامبر خبر داده بود.
هیئتی متشکل از پنج قاضی در روز نهم نوامبر حکمی صادر کردند مبنی بر اینکه زمین متعلق به مسجد تخریب شده بابری به هندوها داده می شود تا در آن معبد بسازند.
«مولانا ولی رحمانی»، دبیر کل «هیئت حقوقی همه مسلمانان هند» در اظهارات جدید خود گفت: 99 درصد مسلمانان هند موافق با درخواست بررسی دوباره حکم دادگاه عالی درباره مسجد بابری هستند.
وی افزود: اگر به اذهان عمومی اینگونه القا شده است که بخش بزرگی از مسلمانان مخالف تجدید نظر در این حکم هستند، همه باید بدانند که این کاملا اشتباه است.
رحمانی گفت: این حق قانونی ما است چرا که چیزهای بسیار متناقضی در این حکم وجود دارد.
مسجد بابری که در قرن شانزدهم میلادی ساخته شده است در سال 1992 به دست یک خرابکار هندو تخریب شد.
بحث درباره این مسجد باعث مرگبارترین درگیری ها در هند بود که در نهایت منجر به کشته شدن دو هزار نفر که اکثر آنها مسلمان بودند، شد.
پایان پیام/9
نوشتن دیدگاه