کد خبر: 7289
منتشر شده در یکشنبه, 10 ارديبهشت 1396 22:21
از ایندست پروژههای کهنه بسیار روی دست کشور بود. استادیومهایی که ساخته نشده پیر شدند و اگر همان روز اول هم افتتاح میشدند این روزها وقت تخریب و ساخت نمونه مدرنتر بود تا تکمیل آنها. حتی استادیومهای فعال ودر پیشانی ورزش حرفهای هم چندان مورد وثوق نبودند مثل تختیانزلی که با حداقل امکانات میزبان...
از ایندست پروژههای کهنه بسیار روی دست کشور بود. استادیومهایی که ساخته نشده پیر شدند و اگر همان روز اول هم افتتاح میشدند این روزها وقت تخریب و ساخت نمونه مدرنتر بود تا تکمیل آنها. حتی استادیومهای فعال ودر پیشانی ورزش حرفهای هم چندان مورد وثوق نبودند مثل تختیانزلی که با حداقل امکانات میزبان لیگ برتر فوتبال کشور بود یا همنام همین استادیوم در اهواز. اما دورانی که قرار بود شکوفایی ساختوسازعمرانی درکشور باشد با نقدهای جدی روبهرو شد. ورزشگاههایی ساخته شد که تناسبی با ظرفیت و گرایش ورزش در آن منطقه جغرافیایی نداشتند به این معنی که در مازندران که کشتی، ورزش غالب است هرگز یک استادیوم تخصصی در این حوزه ساخته نشد یا استادیوم فوتبال در زاهدان ساخته شد جایی که فوتبال مخاطبان زیادی ندارد. این ورزشگاهها حتی بعداز تکمیل هم خاک خوردند.
این پدیده ثابت کرد موج ساختوساز به بهای افزایش سرانه محیط ورزشی برای هرفرد درکشور باضعف شدید کارشناسی همراه بود. بعد از دولت دهم این دولت یازدهم بود که خود را وارث تمام این پروژههای نیمهتمام که دیگر به مطالبهای از سوی اهالی آن شهر و منطقه هم تبدیل شده بودند دید. وزارت ورزش در آن مقطع تصمیم گرفت تمام پروژههای تازهساز را از دستور کار خارج کرده و روی تکمیل پروژههای نیمهتمام تمرکز کند. سیاستی که وزیر وقت ورزش هم با صراحت از آن گفت. باردیگر پروژهها بازنگری شد تا اهم و فیالهم آنها تشخیص داده شود. به استادیومهایی که به معضل روانی برای ورزش کشور تبدیل شده بود، توجه بیشتری شد تا طلسم تکمیل ورزشگاه نقش جهان اصفهان شکسته شود و استادیوم آزادی هم به زور فشار کنفدراسیون فوتبال آسیا طبقه دومش هم صندلی دار شد. اما همچنان بودجه ورزش کشور مطابق آمارهای رسمی با کمبود فراوانی برای تکمیل پروژههای نیمهتمام بهجامانده از دولت دهم مواجه است.
سلطانیفر، وزیر ورزش در آخرین اظهارنظر خود در اینخصوص با اعلام این عددکه چهار هزار پروژه نیمهکاره ورزشی در کشور وجود دارد که با احتساب شرایط روز 9هزار میلیارد تومان برای اتمام آنها اعتبار نیاز است، گفت: «ردیف بودجهای با همکاری مجلس و دولت و با تعامل نزدیک در برنامه ششم توسعه به بخش ورزش اختصاص یافته است که در آن اختصاص 27 درصد از مالیات بر ارزش افزوده به بخشهای ورزشی در استانها است و بهنظر میرسد با این مصوبه در سالهای آینده تحول خوبی را شاهد خواهیم بود. پروژههای آمادهشده حوزه ورزش که ظرف یکی دوماه آینده به بهرهبرداری میرسند، استادیوم 15هزار نفری بیرجند و بجنورد، ورزشگاه میانرود شیراز و بوشهر و تعدادی نیز سالن سرپوشیده در دست بهرهبرداری است که با وجود تنگناهای مالی تلاش شده است پروژهها به بهرهبرداری برسند.» داورزنی معاون ورزش قهرمانی هم تاکید کرد تکمیل پروژههای نیمهتمام ورزشی کشور نیازمند ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار است. وی با بیان اینکه سیاست کلی دولت یازدهم تکمیل پروژههای نیمهتمام است، تصریح کرد: «وزارت ورزش و جوانان برای تسریع در تکمیل پروژههای نیمهتمام، آنها را به بخشخصوصی واگذار میکند و در چند سال آینده تمامی این پروژهها با همکاری بخشخصوصی به پایان میرسد.»
نوشتن دیدگاه