کد خبر: 16211
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 15:06
سماورها در گذشته با زغال كار ميكردند و بعد از آن سماورهايي به بازار آمدند كه سوخت آنها از نفت بود. با پيشرفت تكنولوژي و در دسترس قرارگرفتن برق و گاز، انواع و اقسام سماور برقي و گازي در بازار موجود است كه ميتواند بدون هيچ دردسري آب جوش درست كند. اگر جزو آن دسته از افرادي هستيد كه هنوز براي...
سماورها در گذشته با زغال كار ميكردند و بعد از آن سماورهايي به بازار آمدند كه سوخت آنها از نفت بود. با پيشرفت تكنولوژي و در دسترس قرارگرفتن برق و گاز، انواع و اقسام سماور برقي و گازي در بازار موجود است كه ميتواند بدون هيچ دردسري آب جوش درست كند. اگر جزو آن دسته از افرادي هستيد كه هنوز براي آشپزخانهتان سماور نخريدهايد، قبل از اينكه به بازار برويد، خوب است برخي از نكات را در رابطه با آن بدانيد.
گازي بخريم يا برقي؟
تنوع سماور در بازار آنقدر زياد است كه انتخاب را براي آدم حسابي سخت ميكند. بهطور كلي سماورهايي كه امروزه در بازار وجود دارند و كاربردي هستند، 2نوع برقي و گازي محسوب ميشوند. سماورهاي برقي براي آن دسته از افرادي كه به طور دائم دائم ميخواهند از آن استفاده كنند، چندان گزينه خوبي بهحساب نميآيند چون هزينه برق آنها بالاست. با اين حال اگر كسي قصد دارد سماور برقي بخرد، بايد حتما سراغ سماوري برود كه روي آن برچسب انرژي داشته و ميزان مصرف برق آن مشخص باشد. سماورهاي گازي به نسبت سماورهاي برقي، مقرونبه صرفهتر هستند و به همين دليل بيشتر مورد توجه افراد قرار گرفتهاند. هنگام خريد اين نوع از سماورها، بايد حتما به اين نكته توجه كرد كه سماور داراي ترموكوپل باشد تا در زمان خاموششدن خودبهخودي، گاز در محيط انتشار پيدا نكند.
چند ليتري بخريم؟
بهطور كلي سماورها ظرفيتهاي متفاوت از حدود 5ليتر تا حدود 200ليتر دارند. سماورهاي بزرگ كه معمولا آنها را با نام سماورهاي بشكهاي ميشناسند، سماورهاي صنعتي محسوب ميشوند و مناسب مساجد، هيأتها، كارخانهها و... هستند و براي خانهها كاربردي ندارند. انتخاب ظرفيت سماور به چند مسئله بستگي دارد؛ اول اينكه شما يك خانواده پرجمعيت هستيد يا يك خانواده كمجمعيت و دوم اينكه چه مقدار و در چند نوبت چاي مصرف ميكنيد، چنانچه مصرف چاي در خانه شما بسيار پايين باشد، بهتر است از خريد سماور صرفنظر كنيد و از كتري براي گرمكردن آب كمك بگيريد. علاوه بر اين موارد، افرادي كه آشپزخانههاي كوچكي دارند، بهتر است سراغ سماورهاي كمظرفيت و با اندازههاي جمع و جور بروند.
استيل؛ جنس رايج بازار
سماور ميتواند از جنس نيكل، برنج، نقره، استيل و... باشد ولي بيشتر سماورهاي موجود در بازار، از جنس استيل هستند و سماورهاي ديگر، بيشتر جنبه تزييني دارند. برخي از سماورهاي موجود در بازار، رنگي هستند، اين دسته از سماورها جنسي از استيل دارند و روي آنها را رنگهاي مخصوص زدهاند و تنها از نظر ظاهر و زيبايي با ساير سماورهاي استيل متفاوت هستند. برخي از سماورهاي موجود در بازار، از جنس برنج ساخته شدهاند، اين دسته از سماورها به نسبت سماورهاي استيل، از مقاومت كمتري برخوردار هستند و وزنشان هم بيشتر است.
برقيهاي گرانقيمت
سماورهاي برقي به نسبت سماورهاي گازي با قيمت بالاتري بهفروش ميرسند. برخي از اين سماورهاي برقي ميتوانند در شرايطي كه آب داخل سماور تمامشده، بهصورت خودكار خاموش شوند. سماورهاي برقي با المنت كار ميكنند و اگر تعداد المنت بهكار رفته در سماور بيشتر باشد، قيمت سماور نيز بالاتر ميرود. قدرت سماورهاي برقي، به وات آنها بستگي دارد و هر چه وات آنها بيشتر باشد، مسلما قدرت سماور براي گرمكردن آب و البته مصرف برق آن بيشتر خواهد بود. برخي از سماورها داراي چراغ نمايشگر نيز هستند و در زماني كه آب به جوش بيايد، چراغ به شما اين مسئله را نشان خواهد داد. برخي از سماورهاي برقي، قوري هم دارند كه اين دسته از سماورها به نسبت سماورهاي ديگر معمولا كمي گرانتر هستند ولي يك مزيت دارند آن هم اينكه قوري بهراحتي روي سماور قرار ميگيرد.
گازيهاي پرطرفدار
برخي از سماورهاي گازي، از استيل طلايي ساخته شدهاند. اگر ميخواهيد سماور خود را براي مدت طولاني استفاده كنيد، سراغ سماورهايي برويد كه طلايي نيستند چون به هر حال با وجود كيفيت بالا و گارانتي براي ثابتماندن رنگ سماورهاي طلايي، باز هم اين احتمال وجود دارد كه اين دسته از سماورها بعد از مدتي تغيير رنگ بدهند و از آن دلزده شويد. يكي از نكاتي كه بايد به آن توجه ويژه داشته باشيد، كف سماور است كه حرارت مستقيما به آن ميخورد، كف سماور بايد مقاوم و ترجيحا ضخيم باشد. اين ويژگي ميتواند تضميني براي ماندگاري بيشتر سماور باشد. سماورهاي گازي ممكن است با شلنگ، بست و فندك مخصوص به فروش برسند كه درصورت خريد چنين سماورهايي، قبل از مصرف بايد حتما شلنگ آنها مورد بررسي قرار بگيرد تا از ايمني آن اطمينان حاصل شود. سماورهاي گازي معمولا با گارانتي يكساله به فروش ميرسند.
قيمتها
قيمت سماور با توجه به ظرفيت آب، برند و ساير ويژگيها ميتواند بسيار متفاوت باشد.
سماور برقي 4ليتري با قوري حدود 215هزار تومانسماور برقي 4ليتري وارداتي هوشمند حدود يكميليون و 700هزار تومانسماور گازي 6ليتري جنس برنج حدود 300هزار تومانسماور گازي 5ليتري جنس استيل حدود 280هزار تومانسماور صنعتي گازي 60ليتري حدود 270هزار تومانسماور صنعتي برقي 30ليتري حدود 450هزار تومانسماور زغالي 4ليتري حدود 700هزار تومان
اگر سماور صنعتي ميخواهيد
سماورهاي صنعتي از نظر جنس تفاوت چنداني با سماورهاي خانگي ندارند و بيشتر از جنس استيل ساخته ميشوند. انتخاب ظرفيت اين دسته از سماورها نيز مثل نوع خانگي، بايد متناسب با مصرف باشد. يكي از نكاتي كه در زمان خريد سماورهاي صنعتي بايد به آن توجه كافي داشت، دسترسي راحت به داخل سماور براي شست و شوي آن است. سماورهاي صنعتي ميتوانند يك شير يا 2 شير داشته باشند كه انواع 2 شير آن براي جاهايي كاربرد دارد كه مصرف آبجوش در آنها بالاست. اين دسته از سماورها معمولا در فضاي باز استفاده ميشوند ولي با اين حال بايد حتما ترموكوپل داشته باشند. سماورهاي صنعتي در 2 نوع گازي و برقي به فروش ميرسند ولي نوع برقي آنها بهدليل مصرف بالاي برق و هزينه زياد آن، چندان طرفدار ندارد. بعضي سماورهاي برقي صنعتي داراي نمايشگر مقدار آب هستند و در زمان خريد بايد از استانداردبودن آنها اطمينان حاصل كرد چون اين دسته از سماورها به نسبت سماورهاي خانگي، پرمصرفتر هستند و استانداردنبودن آنها ميتواند احتمال برقگرفتگي را افزايش بدهد.
نوشتن دیدگاه