کد خبر: 30264
منتشر شده در یکشنبه, 10 دی 1396 10:56
مدیرکل فرهنگی اجتماعی سازمان زندانهای کشور گفت: از ظرفیت های هنر برای اصلاح و تربیت مجرمان استفاده می کنیم. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا رستمی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهمترین برنامه های سازمان زندانهای کشور فراهم کردن شرایط اصلاح و تربیت مجرمان و بازگشت آنها به جامعه است. وی گفت:...
مدیرکل فرهنگی اجتماعی سازمان زندانهای کشور گفت: از ظرفیت های هنر برای اصلاح و تربیت مجرمان استفاده می کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا رستمی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهمترین برنامه های سازمان زندانهای کشور فراهم کردن شرایط اصلاح و تربیت مجرمان و بازگشت آنها به جامعه است.
وی گفت: برنامه های هنری اعم از تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، صنایع دستی و حتی روزنامه دیواری در زندانهای سراسر کشور برگزار می شود و زندانیان هم از این برنامه ها استقبال می کنند.
رستمی با اشاره به برگزاری هفدهمین جشنواره تئاتر زندانهای سراسر کشور تصریح کرد: در این جشنواره زندانیان هنرمند از ۳۱ استان کشور حضور خواهند داشت و بیش از ۵۵ هزار زندانی در برنامه های هنری شرکت دارند.
مدیرکل فرهنگی تربیتی سازمان زندانهای کشور گفت: ۱۲۴ گروه تئاتر خیابانی مددجویان زندانها در کشور اجرای خیابانی دارند.
رستمی ادامه داد: جشنواره تئاتر در زندانهای کشور با هدف انتخاب برترین های هنری کشور برای معرفی به جشنواره بین المللی فجر و جشنواره حوزه هنری است.
وی افزود: در گرایش های تئاتر خیابانی، تعزیه، نمایشنامه خوانی، پوستر و تئاتر صحنه هنرمندان زندانها فعالیت دارند.
این جشنواره از ۱۲ تا ۱۴ دی ماه در برج آزادی برگزار می شود و قرار است با همت عالی مردم، مبالغ حاصل از فروش بلیط های جشنواره صرف آزادی زندانیان جرائم غیرعمد شود.
وی افزود: در چند سال گذشته ۱۲ جشنواره هنری سراسری در زندانها اجرا کردیم و هم اکنون ۲۲۵ گروه نمایشی تئاتر صحنه و ۱۲۴ گروه تئاتر خیابانی در زندانها وجود دارد و هر ساله ۲ هزار و ۲۱۶نمایش در سطح زندانها و بیش از ۳۰۰ نمایش در سطح شهرها اجرا می شود.
وی در ادامه به برنامه های فرهنگی زندانهای کشور اشاره کرد و گفت: همه ساله تقویم اجرایی برنامه های فرهنگی زندانهای کشور را پیش از ۱۵ اسفند ماه به زندانها ارسال میکنیم و مسابقات متعددی علاوه بر مسابقات عنری مانند مسابقات قرآنی برای پرسنل سربازان وظیفه و مددجویان برگزار می شود و در سال جاری بیش از ۶۰۰ نفر به مسابقات قرآنی کشوری راه یافتند.
رستمی به همکاری سازمان اوقاف با سازمان زندانها اشاره کرد و گفت: سازمان اوقاف ۱۰۶ نفر از مربیان خود را به صورت تمام وقت در اختیار زندانها قرار داده که نتیجه این امر ثبت نام ۲۱ هزار نفر از مددجویان در سامانه حفظ موضوعی قرآن کریم در اوقاف است.
بیش از ۳۰۰ میلیون تومان خرید کتاب از وزارت ارشاد داریم
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۸۷ کتابخانه زندانهای کشور تحت پوشش نهاد کتابخانه ها قرار دارد، افزود: براساس توافقات انجام شده با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه ساله ضمن بهره مندی از تازه های حوزه کتاب بیش از ۳۰۰ میلیون تومان خرید کتاب از وزارت ارشاد داریم.
این مسئول قضایی اظهار داشت: ۶۰۰ هیات مذهبی در زندانها داریم که به صورت کاملا خودجوش برنامه های عزاداری و اعیاد را در زندانها اجرا میکنند و بیش از ۹۰ هزار نفر از زندانیان در کلاس های قرانی شرکت می کنند.
وی تصریح کرد: طبق بررسی های انجام شده بازگشت مجدد آن دسته از زندانیان که بیش از یک سال در زندان بوده و بیش از یک سال با فعالیت های قرانی مانوس بوده اند زیر ۲ درصد است.
۶۰ درصد زندانیان زیر دیپلم هستند
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد زندانیان زیر دیپلم هستند و اکثر بزهکاران زندانی کشور سطح سواد مناسبی ندارند افزود: طی سالهای گذشته با اجرای برنامه نهضت سواد آموزی در زندانهای سراسر کشور حدود ۵۰ نفر از مددجویان که سطح سواد مناسبی نداشتند با سواد شدند.
رستمی با اشاره به اینکه فقط دو برنامه در زندانهای سراسر کشور اجباری است گفت: برنامه نهضت سوادآموزی برای زندانیان زیر ۶۰ سال و ورزش صبحگاهی دو برنامه اجباری در زندانهای سراسر کشور محسوب می شود و شرکت در کلاس های قرآنی و... اجباری نیست.
رستمی با تاکید بر اینکه زندان برای مسبولان نظام یک فرصت است،گقت:با توجه به اینکه حفظ قرآن در عفو زندانیان تاثیر دارد، موازد زیادی داریم که از اعدام یک درجه تخفیف مجازات می گیرند و حداقل این تشویقی ها مرخصی هست.
نوشتن دیدگاه