کد خبر: 27602
منتشر شده در سه شنبه, 07 آذر 1396 21:09
رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سال گذشته ۲۶.۵میلیون هکتار از اراضی کشاورزی تحت عملیات مبارزه با آفات و علف های هرز، کنترل زراعی و مکانیکی و شبکه های مراقبه و پیش آگاهی قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی باغستانی افزود: ۷.۸ میلیون این عملیات در باغات و ۱۸.۵...
رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سال گذشته ۲۶.۵میلیون هکتار از اراضی کشاورزی تحت عملیات مبارزه با آفات و علف های هرز، کنترل زراعی و مکانیکی و شبکه های مراقبه و پیش آگاهی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی باغستانی افزود: ۷.۸ میلیون این عملیات در باغات و ۱۸.۵ میلیون هکتار در اراضی زراعی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۵ مجموع عملیات پیش آگاهی نیز در سطح حدود ۶.۳ میلیون هکتار صورت گرفت افزود: در زمینه پیش آگاهی و شبکه های مراقبت، ورود و استفاده از تکنیک های نوین کلید خورده است؛ در این زمینه با همکاری مشترک دانشگاه تهران، برای استفاده از پهباد به منظور تصویربرداری و ردیابی آفات و بیماری ها کارهای خوبی انجام شده است.
وی درباره مبارزه با سن گندم نیز تصریح کرد: سال گذشته در سطح دو میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار با بیماری سن گندم در کشور مبارزه شد که نسبت به سال ۹۴ حدود ۳ درصد افزایش نشان می دهد.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور، میانگین سن زدگی گندم در سال ۹۵ را ۴ دهم درصد عنوان کرد.
وی با اذعان به این که سازمان حفظ نباتات، تولید محصول سالم با دیدگاه حفظ محیط زیست را دنبال می کند، گفت: در این راستا تاکید ما بر روش ها و مبارزه غیر شیمیایی با افات و بیماری ها است و سال گذشته برای ۲۶ محصول در سطح حدود ۷۰۰ هزار هکتار مبارزی غیر شیمیایی انجام شد.
باغستانی برنامه این سازمان برای مبارزه غیر شیمیایی با آفات و بیماری های گیاهی در سال جاری را ۲۶۰ هزار هکتار عنوان کرد.
وی با تاکید بر جهت گیری اعتبارات به سمت مبارزه بیولوژیک با محصولات تازه خوری، اظهار داشت: سال گذشته سهم اعتبارات مبارزه بیولوژی در محصولات تازه خوری از سبد یارانه سم ۲۵ درصد بود و امیدواریم این سهم در سال آینده افزایش یابد.
باغستانی در عین حال تصریح کرد: ظرف چهار سال اخیر ۱۲۶ عامل بیولوژیک در کشور ثبت شده است.
وی درباره سموم آفت کش نیز خاطر نشان کرد: در آغاز طرح ساماندهی فروشگاه های سموم کشاورزی، ۲۰ استان به لحاظ فروشگاه های غیر مجاز سم در وضعیت قرمز و هشت استان در وضعیت زرد بودند و اما اکنون با مجموع اقدامات انجام شده و همکاری تعزیرات، ۲۰ استان در وضعیت سبز و مابقی در وضعیت زرد هستند.
رییس سازمان حفظ نباتات با بیان این که تعداد فروشگاه های غیر مجاز سموم کشاورزی از ۳۵۰۰ مورد به ۴۰۰ مورد کاهش یافته است، ابراز امیدواری کرد که در سال آینده فروشگاه غیر مجاز در کشور نداشته باشیم.
وی در ادامه به برند سازی سموم کشاورزی اشاره کرد و گفت: تا امروز ۱۹۰ برند سم با آزمایشات و بررسی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به ثبت رسیده و ۸۰۰ برند نیز در دست بررسی است.
باغستانی افزود: ۲۰ تا ۲۵ درصد سموم کشاورزی کشور از کارایی لازم برخوردار نبوده که از سبد سموم مصرفی کشور حذف شد.
وی ادامه داد: ما سامانه مانیتورینگ سموم را نیز به طور جدی دنبال می کنیم و تا چهار ماه آینده پایلوت این سامانه در چند استان اجرا می شود.
باغستانی با اذعان به این که تغییرات اقلیمی و خشکسالی مشکلات متعددی را در حوزه محصولات کشاورزی و به ویژه در بخش باغبانی ایجاد کرده است، تصریح کرد: تغییر اقلیم در بحث کمیت و کیفیت امنیت غذایی موثر است و موجب افزایش آفات نوظهور شده است.
وی افزود: در این راستا ما بر روی بهداشت و قرنطینه گیاهی و تحلیل خطر تاکید داریم و تجربه نشان می دهد که به استانداردهای جدید به ویژه در حوزه قرنطینه گیاهی نیاز داریم.
۶۴ هزار گواهی بهداشت الکترونیکی صادر شد
باغستانی ادامه داد: حساسیت ما در مورد گواهی بهداشت کشورهای دیگر که محصولات کشاورزی به ایران صادر می کنند، افزایش یافته به طوری که سال گذشته کارشناسان ما در بخش قرنطینه دو هزار نهال آلوده وارداتی از هلند را شناسایی و امحا کردند.
وی الکترونیکی کردن فرآیندهای حوزه قرنطینه و شناسایی آفات و بیماری ها و صدور گواهی بهداشتی الکترونیکی در مورد تجارت محصولات کشاورزی را از اقدام های این سازمان نام برد و گفت: تا امروز ۶۴ هزار گواهی بهداشت الکترونیکی صادر شده است.
نوشتن دیدگاه