کد خبر: 33369
منتشر شده در چهارشنبه, 11 بهمن 1396 19:34
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محسن طرزطلب در پاسخ به این سؤال که اگر حجم نیروگاهسازی در ایران کاهش یابد آیا مافیای نیروگاهسازی در ایران با این اقدام مقابله خواهند کرد یا خیر، گفت: اصلاً چیزی به نام مافیای نیروگاهسازی نداریم، اما به هر حال آنها نیز مجبور هستند برای اینکه روی پای خود...
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محسن طرزطلب در پاسخ به این سؤال که اگر حجم نیروگاهسازی در ایران کاهش یابد آیا مافیای نیروگاهسازی در ایران با این اقدام مقابله خواهند کرد یا خیر، گفت: اصلاً چیزی به نام مافیای نیروگاهسازی نداریم، اما به هر حال آنها نیز مجبور هستند برای اینکه روی پای خود بایستند و کار خود را دنبال کنند به دنبال بازار جدید بگردند.
وی با بیان اینکه میزان استفاده از ظرفیت و تولید نیروگاههای برقابی در تابستان سال آینده حدود ۲۵۰۰ تا ۳ هزار مگاوات کمتر خواهد بود، گفت: با جدیت به دنبال این هستیم تمام واحدهای نیروگاه حرارتی که در تعمیرات و نگهداری بودند به موقع وارد مدار تولید شود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به اینکه تا پیک سال آینده ۳۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد، گفت: تأکید وزارت نیرو بر مدیریت تقاضا باعث خواهد شد به جای ساخت یک نیروگاه هزارمگاواتی که حدود ۵۵۰ میلیون یورو و یا ۲۵۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت، منابع در جای دیگری هزینه و مصرف شود. پس اگر بتوانیم در پیک تابستان سال آینده کنترل مصرف برق را داشته باشیم این مبلغ صرفهجویی و به کشور کمک خواهد شد.
طرزطلب در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید برای خروج نیروگاههای فرسوده از مدار تولید چه اقداماتی انجام شده است، گفت: برای بالا بردن و اصلاح راندمان نیروگاههای برق مقرر شد تا نیروگاههای قدیمی از مدار تولید به تدریج خارج شوند، به همین منظور امسال نیروگاه ری و زاهدان را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی ادامه داد: در کنار نیروگاه قدیمی زاهدان مقرر شد چهار واحد ۴۰مگاواتی جدید احداث و مراحل ترخیص تجهیزات را انجام دهیم که خوشبختانه این اقدام تا تابستان سال آینده با ورود ۱۶۰ مگاوات نیروگاه جدید عملیاتی خواهد شد.
به گفته طرزطلب، برای این اقدام ۷۰ میلیون یورو هزینه شده تا واحدهای پیشرفته خریداری و نصب شود.
وی همچنین در خصوص نیروگاه ری نیز گفت: برای ساخت یک نیروگاه جدید در کنار نیروگاه قدیمی ری نیز با ژاپنیها مذاکرات شده که منتظر هستیم مذاکراتمان با شرکتهای ژاپنی به نتیجه برسد تا خط اعتباری میان ایران و ژاپن نهایی شود و بتوانیم از منابع آنها استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: اگر این مذاکرات طولانی شود، قصد داریم از مسیر دیگری نیروگاه جدید احداث کنیم.
طرزطلب اضافه کرد: به دنبال این هستیم تا وام کمبهره از شرکت جایکا برای دو نیروگاه شهید رجایی و مفتح اخذ کنیم که همین امروز مذاکرات ما با این شرکت ژاپنی به نتیجه رسید و موافقتنامه آن میان شرکت برق حرارتی و شرکت جایکا به امضا رسید.
به گفته وی، موافقتنامه اولیه وام امضا شده است و باید دولتها براساس آن موافقتنامه را امضا کنند، بنابراین حجم این وام برای این دو نیروگاه ۸۰۰ میلیون دلار است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در خصوص ساخت نیروگاه توسط شرکت یونیت ترکیه و دلایل طولانی شدن آن گفت: شاید یکی از دلایل طولانی شدن پروژه این بود که قرارداد اولین طرح سرمایهگذاری در صنعت برق به شکلی متفاوت بود، بدین معنا که سرمایهگذار خارجی منابع مالی با خود به صنعت برق آورد و همین موضوع باعث شد تا یک مقدار کار طولانی شود.
طرزطلب با اشاره به اینکه کار متوقف نشده است، گفت: امیدواریم تا پایان سال عملیات اجرایی ساخت نیروگاه در مکانهای مورد نظر عملیاتی و اجرایی شود،در حال حاضر در مرحله صدور ضمانتنامه پرداخت توسط وزارت اقتصاد هستیم.
به گفته وی، این قرارداد میان ایران و یونیت ترکیه به میزان ۲۰۸۰ مگاوات و در حجم ۱.۵ میلیارد یورو است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در خصوص اینکه شرکت برق حرارتی چه میزان بدهی دارد، گفت: بدهی شرکت برق حرارتی از ۱۵ هزار میلیارد تومان به ۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است که امیدواریم این مبلغ نیز به تدریج کاهش یابد.
طرزطلب در همین راستا افزود: این بدهی بابت احداث نیروگاه، وامها و تعهدات دولت برای احداث نیروگاه بوده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بدهیهایی که شرکت برق حرارتی دارد تعهدات خرید تضمینی برق است که حدود ۲ هزار میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی همچنین از عملیات اجرایی و افتتاح برخی طرحها در دهه فجر خبر داد و گفت: فردا با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو واحد بخار نیروگاههای سمنگان و گلگهر در کرمان افتتاح میشود.
به گفته طرزطلب، شنبه هفته آینده نیز با حضور معاون اول رئیس جمهور واحد بخار نیروگاه تابان و نیروگاه چادرملو افتتاح خواهد شد. همچنین روز شنبه عملیات کلنگزنی نیروگاه ارس که در قالب نیروگاههای کلاس F خواهد بود، انجام میشود.
وی افزود: آغاز عملیات اجرایی ۱۰۹۵مگاوات در دهه فجر انجام خواهد شد.
به گفته طرزطلب، با کلنگزنی نیروگاه ارس که پیمانکار آن شرکت مپنا است واحد گازی کلاس F در کشور به ۳۰۰ مگاوات افزایش مییابد.
انتهای پیام/م
نوشتن دیدگاه