کد خبر: 43124
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 09:49
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹ یک تولیدکننده لوله انتقال گاز ترش داخلی گفت: ارزش تامین لوله پروژه توتال در فاز ١١ پارس جنوبی حدود ۵۰۰ میلیون یورو است که می تواند موحب اشتغال ٣ هزار نفر شود. به گزارش خبرنگار مهر، نخستین قرارداد نفتی پس از برجام با شرکت فرانسوی توتال به منظور توسعه بخش آبی فاز ۱۱ پارس...
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹
یک تولیدکننده لوله انتقال گاز ترش داخلی گفت: ارزش تامین لوله پروژه توتال در فاز ١١ پارس جنوبی حدود ۵۰۰ میلیون یورو است که می تواند موحب اشتغال ٣ هزار نفر شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین قرارداد نفتی پس از برجام با شرکت فرانسوی توتال به منظور توسعه بخش آبی فاز ۱۱ پارس جنوبی و در قالب قراردادهای جدید منعقد شد. این قرارداد که از روی نخست عقد آن و حتی روزهای قبل تر با حواشی زیادی دست و پنجه نرم کرد، شامل بخش های مختلفی است که شرکت توتال متعهد شده است از ۵۱ درصد از آن را با استفاده از توان داخلی کشور انجام داده و در مقابل امتیاز بگیرد.
این قول و قرارها بین این شرکت و وزارت نفت ایران در حالی رد و بدل شد که محمدرضا نعمت زاده، مشاور ارشد وزیر نفت از کارشکنی توتال در استفاده از توان داخلی که شامل مقاومت در خرید لوله های انتقال گازترش می شد. لوله هایی که طبق گزارش نعمت زاده خطاب به وزیر نفت نمونه با کیفیت آن در داخل تولید و استفاده می شود. وی حتی در این نامه شرکت توتال را دعوت به بازرسی کیفی واحدهای لوله سازی ایران کرده بود.
با نام گذاری سال جدید به نام حمایت از کالای ایرانی، روند استفاده از تجهیزات توان داخلی کشور در پروژه توسعه بخش آبی فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط شرکت توتال جان دیگری گرفت و با جدیت بیشتری دنبال شد.
به گفته مسوولین وزارت نفت توتال در حال برگزاری مناقصات فرعی مربوط به فاز ۱۱ پارس جنوبی درحال برگزاری است و طبق گفته رضا خیامیان، رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، تولیدکنندگان داخلی به طور چراغ خاموش در مناقصات توتال شرکت می کنند! اما هنوز نتیجه آن نهایی نشده است. گفته های خیامیان در حالی مطرح می شود که حسین کاوه، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی خلاف آن را مطرح می کند.
کاوه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ مناقصه ای از سوی توتال برای فراخوان شرکت های لوله ساز داخلی برگزار نشده است، گفت: برگزاری مناقصه امر محرمانه ای نیست که از آن بی اطلاع باشیم. اگر توتال مناقصه ای در این زمینه برگزار کرده بود قطعا در جریان بودیم.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: هزینه تمام شده تولید لوله های داخلی پایین تر از نمونه خارجی و کیفیت آن مطلوب است به طوری که این محصول را به بازارهای صادراتی کشورهای منطقه روانه کرده ایم.
کاوه در پاسخ به اینکه با توجه به تحریم بودن استاندارد API برای ایران چه ضوابطی را برای تولید مد نظر قرار می دهید، اظهار داشت: استاندارهایی که شرکت ملی گاز ایران برای تولید لوله های داخلی تعریف کرده است بسار سختگیرانه تر از استاندارد API است.
طبق گفته وی ارزش بخش استفاده از لوله های ایرانی در پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی معادل ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون یورو است که تولید محصولاتی به این ارزش می تواند حداقل برای ۳ هزار نفر اشتغالزایی کند.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی تصریح کرد: خط تولید لوله های ساخت داخل آلمانی است و همواره کارشناسان بین المللی بر روند تولید آن نظارت دقیق دارند، اما در صورتی که صلاحیت این تولیدکنندگان برای توتال محرز نشده است، این شرکت می تواند نمایندگانی را برای بررسی بیشتر به کارخانه تولید لوله بفرستد.
کاوه گفت: لوله های استفاده شده در فاز ۱ و ۲ پارس جنوبی تماما ایرانی است و با وجود گذشت زمان مشکلی در آنها ایجاد نشده است. این در حالی است که لوله های داخلی هرگز دچاز حادثه نشده اند اما لوله های خارجی حوادث تلخی را به بار آوردند. گفتنی است تنها در دوره مدیریت علی طاهری مطلق در شرکت تاسیسات دریایی واردات لوله انجام شده و پس و پیش از آن چنین رخدادی تجربه نشد.
این فعال بخش خصوصی با تاکید بر اینکه در خواست می کنیم فشار سیاسی طرف ایرانی را مجبور نکند از شروط خود برای حمایت از بخش داخلی خود کوتاه بیاید، بیان داشت: ما رانت نمی خواهیم و می خواهیم مناقصات در شرایطی یکسان و برابر انجام شود. ظرفیت تولید تولیدکنندکان داخلی ۳۰۰ هزار تن است که می توانند در صورت ثبت سفارش تولیدات مطلوبی ارائه دهند.
به گزارش مهر به نظر می رسد در شرایطی که شعار سال در راستای حمایت از کالای ایرانی تدوین شده است، متولیان امر نباید اجازه دهند ذره ای توانمندی های داخلی کشور در هر زمینه ای نادیده یا کم دیده شود. چرا که استفاده از توان داخلی در حکم حلقه ای از یک زنجیره است که تحرک یکی می تواند تجرک باقی حلقه ها را که شامل اشتغال می شود ارتقا دهد.
کد خبر 4285544
برچسبها
نوشتن دیدگاه