کد خبر: 45401
منتشر شده در پنج شنبه, 10 خرداد 1397 10:07
۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۷ یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تغییر نرخ اقلام خوراکی در اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته، خبر از تنزل قدرت خرید مردم داد و ا رتقای سطح معیشت را نیازمند تدبیر دانست. به گزارش خبرنگار مهر، اقتصاد ایران در بدو ورود به سال ۹۷ با چالشهای عمدهای مواجه شد که شاید...
۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۷
یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تغییر نرخ اقلام خوراکی در اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته، خبر از تنزل قدرت خرید مردم داد و ا رتقای سطح معیشت را نیازمند تدبیر دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، اقتصاد ایران در بدو ورود به سال ۹۷ با چالشهای عمدهای مواجه شد که شاید بتوان تحرکات نرخ ارز را مهمترین آنها دانست؛ چراکه طبق گفته کارشناسان، یکی از نتایج هیجانی شدن بازار ارز، افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مردم و البته صعودی شدن نرخ تورم است.
باید در نظر داشت که افزایش قیمت کالاهای ضروری و خوراکی، نه تنها به کوچک شدن سفره مردم منتج می شود؛ بلکه به اعتماد عمومی نیز لطمه وارد می کند؛ به گونه ای که دستاوردهای دولت در حوزه های دیگر چندان مورد توجه قرار نمی گیرد و دولت به مرور زمان، جایگاه خود را در میان مردم از دست می دهد.
آلبرت بغزیان، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تورم باید کنترل شود، گفت: باید با کنترل نرخ اقلام و جلوگیری از افزایش قیمت ها، جلوی فرصت طلبی افراد سودجو گرفته شود؛ در واقع این حوزه نیازمند نظارت دولت است.
وی افزود: تنها جایی که امریکایی ها نشانه گرفته اند و به کمترین هزینه از جانب خود بر ایران تحمیل می کنند، بحث تورم است.
بغزیان تصریح کرد: باید مراقب بود تا نرخ ها این گونه پیش نروند؛ زیرا در این صورت، باید منتظر تبعات ناگواری باشیم.
بر این اساس؛ در اردیبهشت ماه امسال قیمت اقلام خوراکی با تغییرات عمده ای مواجه شده است؛ تغییراتی که می تواند سفره مردم را کوچک و وضعیت معیشتی را مختل کند. بر این اساس، اگر نرخ این محصولات با تدبیر دستگاه های مسئول در مسیر ارزانی قرار نگیرد، قطعا روند رضایت عمومی نزولی شده و اعتماد عمومی خدشه دار می شود.
طبق جدول بالا، مهم ترین اقلام خوراکی مردم از جمله برنج، گوشت و محصولات لبنی با افزایش قیمت مواجه شده اند، به گونه ای که برنج ایرانی درجه یک نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۸.۱ و برنج خارجی درجه یک ۳۷.۲ درصد رشد داشته است.
گوشت گوسفندی نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۲۲ و گوشت گاو یا گوساله نیز ۱۶ درصد افزایش قیمت داشته اند.
همچنین شیر پاستوریزه ۶.۷، ماست پاستوریزه ۸.۲، پنیر ایرانی پاستوریزه ۳.۱ و کره پاستوریزه ۱۹.۵ درصد با افزایش قیمت مواجه شده اند.
کد خبر 4310364
برچسبها
مطالب بیشتر
از سراسر وب
'); })(document);
نوشتن دیدگاه